• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.7°C / 20.6°C
  1 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.1°C / 20.6°C
  3 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 8.9°C / 16.0°C
  1 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  2 BF
  82%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 10.0°C / 16.7°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 10.0°C
  1 BF
  57%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 4.4°C / 16.0°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.6°C
  2 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.0°C / 19.4°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  1 BF
  39%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.1°C / 17.1°C
  2 BF
  81%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.0°C / 16.7°C
  2 BF
  67%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.8°C
  2 BF
  48%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 19.0°C
  3 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 11.1°C / 19.0°C
  2 BF
  39%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  2 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 16.7°C
  2 BF
  90%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 10.0°C
  1 BF
  57%
ΚΚΕ (μ-λ): Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: 5λεπτο κήρυγμα αναισθησίας και θράσους

ΚΚΕ (μ-λ): Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: 5λεπτο κήρυγμα αναισθησίας και θράσους

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αιχμηρή κριτική ασκεί το ΚΚΕ (μ-λ) στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, με αφορμή το χθεσινό του διάγγελμα, κάνοντας λόγο για εκβιασμό του λαού. «Aν είσαι ιδιότυπα φυλακισμένος, όπως σήμερα, μπορείς να αισθάνεσαι “ασφαλής”. Μόνο που δεν ζεις! Είσαι “ελεύθερος” μόνο να παράγεις και να καταναλώνεις. Αυτό είναι το μέτρο ελευθερίας του συστήματος» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.
 

Τι αναφέρει συγκεκριμένα το ΚΚΕ (μ-λ):

 

Το “τέλος του πολέμου με τη πανδημία” προανήγγειλε σε ένα ακόμη τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κ. Μητσοτάκης. Ο λόγος; Η ανάγκη επαναλειτουργίας πάση θυσία της καπιταλιστικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην εστίαση και τον τουρισμό. Έχοντας στο μυαλό του αυτό που υπηρετεί κάθε αστός πολιτικός, τα συμφέροντα, δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών προστατών του, ανοιγοκλείνοντας όπου και όσο μπορεί το μάτι στην λεγόμενη μεσαία τάξη και κάποια μικροαστικά στρώματα.

Κάθε φορά που μιλάει, εμφανίζει τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησής του ως “την μόνη επιλογή”. Όπως εκείνες που έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν οδηγήσει στα τραγικά αποτελέσματα που όλοι ζούμε. Τους 10.000 περίπου νεκρούς σε μια χώρα 10.000.000 εκατομμυρίων, τα ¾ των οποίων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Τους δεκάδες καθημερινά που διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους, ακόμη και σε ράντζα νοσοκομείων. Τους 7.000 περισσότερους που πέθαναν την προηγούμενη χρονιά σε σχέση με πρόπερσι. Γι’ όλους αυτούς δεν είχε να πει μια λέξη. Γιατί άλλωστε; Δεν ανήκουν στη τάξη του.

Πέρα απ’ το ότι κατά τον πρωθυπουργό “το σύστημα υγείας αντέχει”, μέσα στη προσπάθεια δικαιολόγησης της απαγόρευσης μετακινήσεων προς την επαρχία κατά το Πάσχα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι “η νοσηλεία στη περιφέρεια είναι δύσκολη”. Γιατί Κε Μητσοτάκη; Μήπως επειδή το σύστημα που υπηρετείτε εσείς και όλες  οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να αφήσουν τους κατοίκους της υπαίθρου στη μοίρα τους από κάθε άποψη; Ή μήπως επειδή με το τρόπο αυτό προσπαθείτε να ξεπλύνεται την εγκληματική σας πολιτική στα μεγάλα αστικά κέντρα που χτυπήθηκαν από τα μέχρι στιγμής τρία κύματα της πανδημίας;

Εμβολιασμοί, self-tests και φυσικά ο καιρός είναι τα … όπλα. Μόνο που τα δύο από αυτά – ο καιρός δεν περνάει απ’ το χέρι σας – ήρθαν με καθυστέρηση, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθεί τις νόρμες και τους κανόνες που θέτει η Ε.Ε. και γενικότερα ο δυτικός καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός κόσμος. Η ελεγχόμενη (;) ανοσία της αγέλης που ακολούθησαν και ακολουθούν οι δυτικοί προστάτες σας, όπως αυτή στις ΗΠΑ που έχει οδηγήσει στα χειρότερα και τραγικότερα αποτελέσματα για το λαό τους. Η πολιτική πρακτική του αναλώσιμου λαού και της διαφύλαξης των ταγών του συστήματος. Αυτός είναι ο “θεός” σας.

Aν είσαι ιδιότυπα φυλακισμένος, όπως σήμερα, μπορείς να αισθάνεσαι “ασφαλής”. Μόνο που δεν ζεις! Είσαι “ελεύθερος” μόνο να παράγεις και να καταναλώνεις. Αυτό είναι το μέτρο ελευθερίας του συστήματος. Αυτό είναι το πολύ-πολύ που έχεις να κάνεις. Πρόκειται για την πεμπτουσία της αντίληψης και λειτουργίας του κεφαλαίου σε Δύση και Ανατολή. Είναι αυτή η λειτουργία που έχει οδηγήσει στις υιοθέτηση κι εφαρμογή των εγκληματικών αυτών πολιτικών.

Επίφαση κανονικότητας. Αυτό μας υπόσχονται για πολλοστή φορά. Το “ασφαλές” Πάσχα και το “ελεύθερο” καλοκαίρι που τάζουν είναι αυτό που προσδιορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα. Μας λένε ξεκάθαρα: το άνοιγμα της οικονομίας τους δεν θα βρει την περίθαλψη και την υγεία του λαού σε καλύτερη θέση. Θα βρει λιγότερα παιδιά σε σχολεία και σχολές. Θα βρει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες υπό συνεχή διωγμό. Θα βρει το εργασιακό καθεστώς να έχει μετατραπεί σε μια κόλαση, χωρίς 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Με απλήρωτες υπερωρίες και “άδεια” του αφεντικού για το πως θα διαβιείς. Πρόκειται για τη νέα παλιά κανονικότητα του … Μεσαίωνα.

Καμιά “ασφάλεια, ενότητα κι αισιοδοξία” δεν μπορούν να μας προσφέρουν. Να αγωνιστούμε για μέτρα πραγματικής προστασίας, δουλειά, μισθούς, περίθαλψη, εκπαίδευση, ζωή με δικαιώματα. Εκεί θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας τους. Εκεί θα ανακαλύψουμε τη δύναμή μας!

 

                    22/4/2021                                                 Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«O πρωθυπουργός σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις βγαλμένες από τη ναφθαλίνη των Ρήγκαν και Θάτσερ»
«Η ανθρωπότητα είναι σε πολύ οριακό σημείο για να πορεύεται με βάση συνταγές που απέτυχαν» τονίζει σε άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται έναν κόσμο που δείχνει να έχει...
«O πρωθυπουργός σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις βγαλμένες από τη ναφθαλίνη των Ρήγκαν και Θάτσερ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Αποτύχατε, κ. Μητσοτάκη»
Ο κεντρικός πυρήνας των σημερινών παρεμβάσεων της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή για την πανδημία θα είναι η παταγώδης αποτυχία της Ν.Δ. να διαχειριστεί την κρίση και τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει. Οι...
«Αποτύχατε, κ. Μητσοτάκη»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αλμα στο κενό με αντιλαϊκά μέτρα
Τη συνέντευξη (πεντασέλιδη!) του πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής» (μετά το φιάσκο με το εξώφυλλο του «ΒΗΜΑγκαζίνο», που τελικά δεν τυπώθηκε ποτέ) σχολίασαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ασκώντας έντονη κριτική στο...
Αλμα στο κενό με αντιλαϊκά μέτρα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση βγάζει τον κόσμο στον δρόμο
Οξεία κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη για την αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και απαντήσεις σε όσους ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις διαδηλώσεις.
Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση βγάζει τον κόσμο στον δρόμο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ (μ-λ): Η εγκληματική πολιτική επιτάσσει την ανατροπή της
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στο πεδίο της πανδημίας εξαπολύει το ΚΚΕ (μ-λ), καλώντας τον λαό και τους υγειονομικούς να παλέψουν για δωρεάν και πλήρη περίθαλψη για όλους.
ΚΚΕ (μ-λ): Η εγκληματική πολιτική επιτάσσει την ανατροπή της
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Παρέμβαση Τσίπρα για την πανδημία
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό -έστω και τώρα- «να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων».
Παρέμβαση Τσίπρα για την πανδημία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας