• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 26.1°C
  2 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.7°C / 26.1°C
  1 BF
  78%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 15.0°C / 24.0°C
  1 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 17.0°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  3 BF
  73%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  2 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  63%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 16.1°C / 24.0°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.1°C / 23.0°C
  2 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  1 BF
  44%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  2 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.1°C / 23.0°C
  2 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.0°C / 21.1°C
  2 BF
  94%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.1°C / 22.2°C
  0 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.4°C
  4 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 19.4°C / 24.4°C
  4 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  1 BF
  80%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  63%
Σύλλογοι Γονέων προς υπουργείο Παιδείας: «Σας αξιολογούμε με μηδέν»!
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σύλλογοι Γονέων προς υπουργείο Παιδείας: «Σας αξιολογούμε με μηδέν»!

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας αποστέλλουν Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ικαρίας, με αφορμή το κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νησιού χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «σας αξιολογούμε με μηδέν».

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς», αναφέρουν στην επιστολή οι γονείς και συνεχίζουν: «Απαιτήσαμε δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα τεστ, μείωση μαθητών ανά τάξη, μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αποσυμφόρηση σχολικών λεωφορείων».

«Τι κάνατε από όλα αυτά; Ανοίξατε εκ νέου τα σχολεία τον Ιανουάριο με μοναδικό μέτρο προστασίας το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες», προσθέτουν για να καταλήξουν: «Σας αξιολογούμε με μηδέν».

«Στα Λύκεια κολλάει, στο Γυμνάσιο Ραχών κολλάει, στα άλλα δύο Γυμνάσια του νησιού, στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία δεν κολλάει. Μιλάμε για επιστήμη, όχι αστεία...».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ως γονείς, ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Απαιτήσαμε δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα τεστ για την ανίχνευση του ιού Covid-19, μείωση μαθητών ανά τάξη, μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αποσυμφόρηση σχολικών λεωφορείων, σχολίατρο σε κάθε σχολείο και ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στο δήμο μας. 

Τι κάνατε από όλα αυτά; Ανοίξατε εκ νέου τα σχολεία τον Ιανουάριο με μοναδικό μέτρο προστασίας το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες. 

Πραγματικά, θα γελάγαμε αλλά δυστυχώς, επειδή αφορά την υγεία των παιδιών μας, αγωνιούμε και θυμώνουμε..Εδώ και λίγες μέρες, κλείσατε τα Λύκεια, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα Covid 19 στο νησί, ενώ κλείσατε και το Γυμνάσιο Ραχών επειδή έχει λυκειακές τάξεις. Στα Λύκεια κολλάει, στο Γυμνάσιο Ραχών κολλάει, στα άλλα δύο Γυμνάσια του νησιού, στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία δεν κολλάει. Μιλάμε για επιστήμη, όχι αστεία... 

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ! 

Εν μέσω πανδημίας, εφαρμόσατε την Τηλεκπαίδευση, όπου σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης μάθηση και όπου για άλλη μία φορά φωνάζουμε ότι δεν είναι ¨αθώα¨. Ήρθε ως " λύση" λόγω Covid αλλά είναι πλέον ξεκάθαρος ο ρόλος που θέλετε να της δώσετε. Χιονίζει; Βρέχει; Δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο; Δεν έχει πετρέλαιο στο σχολείο; Δεν προσλήφθηκε δάσκαλος; 

Ιδού η λύση... WEBEX. 

Ακόμα και αυτή η Τηλεκπαίδευση, όμως, που με τόσο θέρμη υποστηρίζετε, αποκλείει πολλούς μαθητές από την όλη διαδικασία αφού δεν εξασφαλίζεται από την Πολιτεία η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών σε αυτήν, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διαδίκτυο. 

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ! 

Εν μέσω πανδημίας περάσατε νόμο για κάμερες μέσα στις τάξεις, για αύξηση μαθητών στις αίθουσες και στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (π.χ. νόμοι Διαμαντοπούλου, Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλου, Γιαβρόγλου). Επαναφέρετε την αξιολόγηση για εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες. 

Σκοπός σας είναι η κ α τ η γ ο ρ ι ο π ο ί η σ η των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Σκοπός σας είναι η α υ τ ο ν ο μ ί α σχολικών μονάδων. Δηλαδή, σπάσιμο ενιαίου προγράμματος σπουδών, βιβλίων, μαθημάτων. Έτσι, το κάθε σχολείο θα κάνει τα δικά του, ανάλογα με τους πόρους που θα έχει ο κάθε Δήμος αλλά και πόσοι Χορηγοί έχουν καταφέρει να εξασφαλιστούν. Το σχολείο θα μετατραπεί σε επιχείρηση στην οποία θα εμπλέκονται και ιδιώτες και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι θα τα χρηματοδοτούν. Δεν θα γίνονται τα ίδια μαθήματα στα σε κάθε σχολείο με τα ίδια βιβλία και τα ίδια προγράμματα σπουδών. Κάτι το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει, πόσο δε μάλλον για τα σχολεία της Ικαρίας. 

Σκοπός σας είναι η α τ ο μ ι κ ή α ξ ι ο λ ό γ η σ η του εκπαιδευτικού, που θα είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και που θα μετατρέπει το σχολείο σε φροντιστήριο προετοιμασίας. 

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!! 

Για άλλη μία φορά, σας φωνάζουμε πως όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν και καθολικά για όλα τα παιδιά μας, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. 

Τα κάτωθι ΔΣ Συλλόγων και Κηδεμόνων 

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ 

"ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΥΛΟΣΥΡΤΙ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας
Με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης 24/3, διατράνωσε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ικαρίας το αίτημα για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων
Ανοίξτε τα σχολεία! Μαζική απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σχολεία: Αυτοδιαγνωστικά τεστ, αδιάθετα εμβόλια και διαγωνισμός κρουσμάτων
Παρά τη διαρκή προσπάθεια αναστροφής της πραγματικότητας, παρά την αισχρή επιχείρηση βιασμού της κοινής λογικής και της αλήθειας, η συντριπτική και καταθλιπτική προπαγάνδα που εξαπολύουν τα απολύτως ελεγχόμενα...
Σχολεία: Αυτοδιαγνωστικά τεστ, αδιάθετα εμβόλια και διαγωνισμός κρουσμάτων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ηλεκτρονικές θηλειές στην αξιολόγηση - βαθμολόγηση των μαθητών
Δεν εκπλήσσει η έλλειψη παιδαγωγικής ευαισθησίας και κατανόησης των ιδιαίτερων συνθηκών, αλλά αυτή η ισοπεδωτική αριστοκρατική, βαθύτατα ταξική και γραφειοκρατική αντιμετώπιση ακόμα και της αξιολόγησης των...
Ηλεκτρονικές θηλειές στην αξιολόγηση - βαθμολόγηση των μαθητών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Βουτιά» στις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση
Ο τακτικός προϋπολογισμός που είναι η «ατμομηχανή» της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, φέτος ξεπερνάει κάθε αρνητικό προηγούμενο καθώς παρουσιάζει νέα σοβαρότατη απόκλιση προς τα κάτω.
«Βουτιά» στις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέο φιάσκο: και τρίτα άτομα μπαίνουν στην τηλεκπαίδευση
Καταγράφονται καταγγελίες από καθηγητές ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματός τους, εισέρχονται μαθητές με ψευδώνυμο ή άσχετοι μαθητές ή –ακόμα χειρότερα– μαθητές με όνομα άλλου συμμαθητή τους.
Νέο φιάσκο: και τρίτα άτομα μπαίνουν στην τηλεκπαίδευση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας