• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.0°C / 36.4°C
  2 BF
  32%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.3°C / 32.1°C
  1 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.4°C / 32.6°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 28.6°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 28.5°C
  2 BF
  57%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.0°C / 32.0°C
  3 BF
  34%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 28.4°C
  3 BF
  24%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.0°C / 29.6°C
  2 BF
  48%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.2°C / 29.8°C
  2 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.9°C / 29.9°C
  3 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  32°C 27.9°C / 32.4°C
  2 BF
  40%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  1 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 27.9°C
  2 BF
  83%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 33.5°C
  2 BF
  29%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.5°C / 33.5°C
  3 BF
  20%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 30.8°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  35°C 30.4°C / 36.6°C
  4 BF
  13%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.3°C
  2 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.7°C / 33.3°C
  3 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 28.8°C
  4 BF
  29%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μόνο με τις ψήφους της Ν.Δ. το πρώτο «ναι» στη συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με τη νέα συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». 

Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που εξέφρασε επιφυλάξεις. Νωρίτερα, προβληματισμούς, ενστάσεις, διαφωνίες καθώς και προτάσεις, κατέθεσαν και οι 21 αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς οι οποίοι είχαν κληθεί στην Επιτροπή.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αφού ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως η αναθεωρημένη Σύμβαση του Δημοσίου με την Ελληνικός Χρυσός έχει αποικιοκρατικό χαρακτήρα και είναι παράνομη ως προς το εθνικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο, και άρα τίθενται ξεκάθαρα ζητήματα παράβασης καθήκοντος και απιστίας Υπουργών, καθώς και ότι η Σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί από τους Υπουργούς και την εταιρία και δεν επιδέχεται τροποποιήσεων ή βελτιώσεων, παρά μόνο έγκρισης ή απόρριψης, κατέθεσε ερωτήσεις προς τους Φορείς που συμμετείχαν στη σχετική συνεδρίαση.

Μεταξύ άλλων ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι «η Σύμβαση ορίζει, και άρα υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο, να περιορίσει τους περιβαλλοντικούς όρους που μπορεί να θέσει, με κριτήριο το κόστος της εταιρείας».

Επίσης, έκανε αναφορά στο θέμα των θέσεων εργασίας προειδοποιώντας ότι «η εταιρεία δηλώνει ρητά πως δε δεσμεύεται ούτε για το επενδυτικό σχέδιο, ούτε για τις θέσεις εργασίας» και ότι  όλα εξαρτώνται από την κερδοφορία της. «Άρα οι υποσχέσεις για ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης είναι υποκριτικές», σχολίασε.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη σύμβαση αποικιοκρατική. «Υπάρχει άραγε άλλη μεταλλευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα όπου περιορίζονται σε τέτοιο βαθμό τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου; Υπάρχουν άλλες χώρες της Ευρώπης που συμβαίνει αυτό; Σε ποιες άλλες χώρες τα μεταλλευτικά δικαιώματα είναι μόνο 1,7% επί των ακαθάριστων εσόδων όταν παγκόσμια κινούνται από 5% έως 15%», διερωτήθηκε.

Τέλος, ο τομεάρχης Πειρβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η αναθεωρημένη Σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός δεν επιδέχεται τροποποιήσεων και ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες προσφυγής στη Δικαιοσύνη. «Από ό,τι περιγράφεται στη Σύμβαση, το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν έχουν το δικαίωμα κάνουν οποιαδήποτε αγωγή ή οποιαδήποτε ένδικη παρέμβαση στο μέλλον, για τα επόμενα 25 ή 50 χρόνια, κατά της σύμβασης. Για το λόγο αυτό, η σύμβαση αυτή πρέπει να ακυρωθεί γιατί θα δημιουργήσει βάρη και κόστος για το ελληνικό δημόσιο, όπως και σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής» σημείωσε.

Απαντώντας σε αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «αμνήστευσης της εταιρίας για σωρεία παραβάσεων με καταδικαστικές αποφάσεις από τη δικαιοσύνη», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αντέτεινε ότι, με τη νέα σύμβαση, απλώς διευθετούνται υφιστάμενες διαφορές που μπορούν να προκληθούν από απαιτήσεις της εταιρίας τις οποίες διεκδικεί και εδράζονται σε αποφάσεις του ΣτΕ.

«Λύνουμε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική της άρνησής της σε επενδύσεις. Απαλλάσσεται και το ελληνικό δημόσιο και η εταιρία από οποιαδήποτε επίπτωση προκαλούν τα εξώδικα της εταιρίας προς το δημόσιο ελληνικό δημόσιο. Αυτό δεν είναι αμνηστία και δεν μπορείτε να παίρνετε διαζύγιο με την αλήθεια. Δεν γίνεστε πιστευτοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Με το άρθρο 11 γίνεται οριστική διευθέτηση των εξωδίκων της εταιρίας προς το δημόσιο και εδράζονται στο ρίσκο που πήρε σε βάρος της πλάτης του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς αυτό το ρίσκο το μηδενίζουμε και δεν μπορεί να εγείρει πια οποιαδήποτε αξίωση η εταιρία».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, υπεραμύνθηκε της τροποποίησης της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «έχουμε μια νέα σύμβαση που αναφέρεται στο μέλλον». «Η δραστηριότητα της εταιρίας στη Χαλκιδική επέφερε μέχρι το 2020 τελικές επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ 126 εκατ. ευρώ και 1.650 άμεσες θέσεις εργασίας. Πού είναι το σκάνδαλο; Το σκάνδαλο είναι οι 500 θέσεις εργασίας που χάθηκαν στις Σκουριές το 2018 με την παρακώλυση της επένδυσης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας. Στο τέλος θα κριθούμε και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θέλει να κυβερνά αυτόν τον τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε επίσης για τα μεταλλευτικά ανταποδοτικά τέλη που οφείλει να πληρώσει η εταιρία, σημειώνοντας ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ τα παρέλαβε με ποσοστό 1% επί της αξίας του μετάλλου στη τιμή ουγγιάς, όταν η τιμή είναι 900 ευρώ και στο 6% όταν φθάνει στα 1.800 ευρώ και τα αύξησε κατά 10% εφόσον ισχύσει η σύμβαση. Επίσης, έμφαση έδωσε και στη προστασία των δασών, τονίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ρήτρες για να επιστραφούν τα εδάφη αφού αποκατασταθούν πλήρως, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και αυτών που παλαιότερα δεν είχαν αποκατασταθεί.

Απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, που έκανε λόγο για «λεόντειο συμφωνία σε βάρος του δημοσίου», σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λέτε ότι υπογράψαμε μια δήθεν λεόντειο σύμβαση με ευνοϊκούς όρους υπέρ της εταιρίας. Αν θέλαμε να κάνουμε μια τέτοια συμφωνία, δεν θα χρειαζόταν να διαπραγματευτούμε επί ενάμιση χρόνο. Θα το κάναμε σε ενάμιση μήνα. Έγινε μια σπουδαία διαπραγμάτευση και καταλήξαμε σε μια συμφωνία επ΄ ωφελεία του δημοσίου και πάνω από όλα των τοπικών κοινωνιών».

Τέλος, ο κ Σκρέκας έκανε δεκτή τη πρόταση του δημάρχου Αριστοτέλη, να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην τεχνική επιτροπή αξιολόγησης, και δεσμεύτηκε ότι θα εκπροσωπείται με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος του Δήμου, τον οποίο θα διορίζει ο υπουργός με υπόδειξη του δημάρχου της περιοχής.

«Σας καλώ να το ξανασκεφτείτε και να δείτε το πραγματικό καλό της κοινωνίας, με την απεμπλοκή της κατάστασης, την επανεκκίνηση των έργων, την αύξηση των δημόσιων εσόδων και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία τα οποία θα επιφέρει η νέα σύμβαση», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Ο κ. Φάμελλος προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και επανέλαβε ότι τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος και απιστίας σε βάρος του δημοσίου για τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο γενικός εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Γιώργος Αρβανιτίδης, τόνισε ότι «αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά της σύμβασης και της μεταλλευτικής δραστηριότητας αλλά αν η συγκεκριμένη συμφωνία, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση, είναι επωφελής για το δημόσιο, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία που προσδοκά αντισταθμιστικά οφέλη και να αντιμετωπίσει την ανεργία». Παράλληλα, μίλησε για «νέα σύμβαση με πολλά προβλήματα και ασάφειες, η οποία δεν προβλέπει ρητές δεσμεύσεις για την εταιρία και τις δραστηριότητες της στα επόμενα χρόνια».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής επεσήμανε ότι για το κόμμα του, «το κρίσιμο διακύβευμα είναι ότι χάνεται από την κρατική ιδιοκτησία και την φιλολαϊκή περιουσία ένα πολύτιμο ορυκτό». «Σε μια χώρα σεισμική δεν μπορείς να κατασκευάζεις χώρους υγειονομικής ταφής πάνω σε ένα ρήγμα, ούτε να περνά το πόσιμο νερό μέσα από τα μεταλλεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος έκανε λόγο για «θηριώδες σκάνδαλο με μία σύμβαση που είναι σε βάρος του δημοσίου και δεν θα επιφέρει κανένα όφελος, αλλά μόνο μεγάλη καταστροφή σε περιβάλλον, οικονομία και κοινωνία».

Ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης υποστήριξε ότι «η περιοχή της Χαλκιδικής γίνεται φέουδο της εταιρίας η οποία θα κάνει ότι θέλει, όταν, όποτε και αν θέλει». «Χαρίζετε στην εταιρία ένα κομμάτι της Χαλκιδικής και αυτό είναι στρατηγική σας επιλογή», ανέφερε.

Ενστάσεις και προβληματισμοί από φορείς

Ο Γιάννης Πετράκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπιάδας, δήλωσε θετικός επί της αρχής του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «η επένδυση για εμάς είναι πολύ σημαντική», ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για «περιβαλλοντικές εκκρεμότητες που παραμένουν», όπως είπε. «Θα αγωνιστούμε για να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον, με ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής», σημείωσε.

«Είναι σαφές ότι δεν είναι μόνο ωφέλιμη αλλά και απαραίτητη κάθε επενδυτική δραστηριότητα, μέσα στα πλαίσια όμως του σεβασμού των περιβαλλοντικών όρων και μιας ήπιας μεταλλευτικής δραστηριότητας την οποία χρειάζεται η περιοχή», τόνισε από την πλευρά του ο Ιωάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που μίλησε επίσης για ανάγκη εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας στην Επιτροπή Αξιολόγησης, όπως και στο να υπάρξει ανεξάρτητος ελεγκτής και όχι της εταιρίας.

Σήμα κινδύνου για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Υλικών πάνω σε ενεργά ρήγματα, εξέπεμψε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, επισημαίνοντας ότι, τυχόν ταλαντώσεις του εδάφους θα ενεργοποιήσουν σεισμούς στη περιοχή.

Ο Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανέφερε ότι «οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι περιβαλλοντικοί όροι, η ασφάλεια των κατοίκων και η υγιεινή», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το περιβαλλοντικό αποτύπωμα φαίνεται να είναι μεγάλο». 

Ο Στέλιος Βαλιάνος, δήμαρχος Αριστοτέλη, αναγνώρισε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν στοιχεία που συμφωνούν με τα αιτήματα του δήμου, όμως, όπως είπε, «σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστούν και δεν αρκούν να καλύψουν την πληθώρα των αρνητικών επιπτώσεων και αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολίας». «Προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η αύξηση των οικονομικών πόρων στην τοπική κοινωνία», είπε.

Ο Κωνσταντίνος Σάλτας, πρόεδρος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών «ΕΑΓΜΕ», τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και της μεταλλευτικής επένδυσης, που συμβάλει ουσιαστικά, όπως είπε, στην περιφερειακή ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Η Αγγελική Ληστή, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς, έκανε λόγο για «ειλημμένη απόφαση σε μια συμφωνία της οποίας οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι ήδη τεράστιες από τις εξορύξεις όπως τεράστιες είναι και οι κοινωνικές επιπτώσεις και η δημόσια υγεία».

Ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, επεσήμανε ότι είναι «υπέρ των νέων επενδύσεων αλλά με βασικό στοιχείο τους περιβαλλοντικούς όρους», ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν αυστηρότατες δικλείδες ασφαλείας κυρίως σε ό,τι αφορά την εταιρική ευθύνη.

Ο Χαράλαμπος Σμυρνιώτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος, δήλωσε ότι, «η ΟΜΕ είναι σταθερά υπέρ της ανάπτυξης του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος της κοινωνίας αλλά και με περιβαλλοντικές παραμέτρους».Όπως είπε, «η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει την χαριστική σύμβαση ενώ η τροποποίηση της έγινε για εξασφαλίσει η εταιρία τα δικαιώματα της στην εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων». 

Ο Σαράντος Δημητριάδης, συνεργαζόμενο μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, υποστήριξε ότι «στο προοίμιο της συμφωνίας έχει εξαλειφθεί κάθε αναφορά υποχρέωσης παραγωγής μετάλλων στη χώρα.

Ο Σπυρίδων Ψαρούδας, γενικός διευθυντής της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», υποστήριξε ότι «οι εξορυκτικές δραστηριότητες δεν είναι συμβατές με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη περιοχή και θα επιφέρουν μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές καταστροφές».

Ο Νίκος Αντωνίου, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στρατονίκης, εστίασε κυρίως στο πρόβλημα με τις ρηγματώσεις κατοικιών, ζητώντας να δοθεί λύση για να επισκευαστούν.

Ο Χρήστος Παναγιωτίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιερισσού, ανέφερε ότι «ακολουθείται ξανά ο ίδιος δρόμος για τις εξορύξεις, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, με ένα σχέδιο το οποίο απέτυχε και στο παρελθόν.

Ο Γιώργος Ζουμπάς, μέλος του συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού, υποστήριξε ότι η εταιρία έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για σειρά παραβιάσεων, όπως υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ρύπανση υπογείων υδάτων, ωστόσο όπως είπε, με τη νέα συμφωνία απαλλάσσονται αναδρομικά από τις κατηγορίες όλοι όσοι εμπλέκονται και παύει οποιαδήποτε διαδικασία εναντίον τους.

ΒΟΥΛΗ
Ενστάσεις φορέων κυρίως για το περιβάλλον στη συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός
«Η αναθεωρημένη σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός οδηγεί σε απώλεια δικαιωμάτων για το ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία» προειδοποίησε τους φορείς της Χαλκιδικής ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...
Ενστάσεις φορέων κυρίως για το περιβάλλον στη συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός
ΒΟΥΛΗ
Κλείνουν τα αυτιά στις διαμαρτυρίες κομμάτων για την αποικιοκρατική σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για απόσυρση του προβληματικού νομοσχεδίου.
Κλείνουν τα αυτιά στις διαμαρτυρίες κομμάτων για την αποικιοκρατική σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Οι επιθυμίες της "Ελληνικός Χρυσός" επιτέλους πραγματοποιούνται», υπογραμμίζουν, με κοινή τους δήλωση, οι Σ. Φάμελλος και Π. Πέρκα.
Αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο,τι πει η «Ελληνικός Χρυσός»!
Διαστάσεις μνημονίου και χαρακτήρα συμφωνίας που πετύχαιναν σε προηγούμενους αιώνες τα αποικιοκρατικά κράτη με φύλαρχους στην Αφρική λαμβάνει η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Eldorado...
Ο,τι πει η «Ελληνικός Χρυσός»!
ΒΟΥΛΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την τροποιημένη σύμβαση του Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός»
Την κατάθεση στη Βουλή της τροποποίησης της σύμβασης που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ζητούν τα πραγματικά στοιχεία του κειμένου, ώστε να...
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την τροποιημένη σύμβαση του Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κ. Μάλαμα: Απαλλάσσεται η Eldorado από την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής
Ευνοϊκή διάταξη για την Εldorado Gold, στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που κατέθεσε την Παρασκευή η κυβέρνηση, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.
Κ. Μάλαμα: Απαλλάσσεται η Eldorado από την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας