Η άλλοτε νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς, η 31χρονη Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη χθες Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, καθώς τη βαρύνουν υποψίες πως ενέχεται σε εμπορία ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι αρχές των ΗΠΑ.
Η κυρία Κορονέλ Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Ο σύζυγός της, συνιδρυτής του καρτέλ Σιναλόα, που θεωρείτο για καιρό ο ισχυρότερος βαρόνος των ναρκωτικών στον κόσμο, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.
Η 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο» σύζυγός του κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, κοκαΐνη, μαριχουάνα, ηρωίνη και μεθαμφεταμίνες.
Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις σε βάρος της κατηγορίες, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του άντρα της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε στοά ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα. Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές.
Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια (νότιες ΗΠΑ).
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε αναλάβει να διενεργήσει έρευνα για τη νεαρή, η οποία παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του συζύγου της το 2019. Η αμερικανική δικαιοσύνη της επιτρέπει ελάχιστες επαφές με τον άντρα της — της έχει απαγορεύσει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ενώ έχει απαγορευθεί επίσης να μιλούν στο τηλέφωνο.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας