• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 1.4°C / 4.3°C
  4 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.4°C / 4.6°C
  6 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 9.0°C
  5 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 4.4°C
  4 BF
  31%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 4.1°C
  6 BF
  75%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.0°C / 1.6°C
  3 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -4°C -3.6°C / -2.1°C
  4 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  3 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 11.0°C
  5 BF
  85%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 4.6°C / 7.9°C
  4 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.7°C / 7.7°C
  6 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 0.7°C / 2.7°C
  5 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  5 BF
  40%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 0.1°C / 1.9°C
  5 BF
  60%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 0.6°C / 2.2°C
  4 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  1 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.3°C / 4.3°C
  4 BF
  88%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.3°C / 7.7°C
  5 BF
  40%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.0°C / 2.7°C
  3 BF
  61%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -1.2°C / -1.2°C
  3 BF
  55%

Δικαίωση για τους τεχνικούς του «ΒΗΜΑ FM» κόντρα στην έφεση Μαρινάκη

 • A-
 • A+

Μια ακόμα νίκη για τους πρώην εργαζόμενους τεχνικούς στον «ΒΗΜΑ FM» ήρθε απέναντι στη δίοικηση Μαρινάκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), με την απόφαση 421/2021 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.» κατά της 542/2019 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία) με την οποία είχε απορριφθεί και πάλι αίτηση της ιδίας για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία "ΒΗΜΑ FM ΑΕ" με σκοπό να πτωχεύσει η εταιρεία χωρίς καμία ευθύνη. 

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ σημειώνει επίσης τα εξής: 

«Η εταιρεία αυτή έγινε κυρία του 99,75% των μετοχών της "ΒΗΜΑ FM ΑΕ" με την πώληση του ΔΟΛ. Ποτέ δεν θέλησε να έλθει σε επαφή με τους εργαζόμενους, ποτέ δεν θέλησε να αναλάβει τις ευθύνες της αγοράς του ΒΗΜΑ FM. Προτίμησε να αφήσει τους εργαζόμενους σε πολύμηνη αβεβαιότητα, αφήνοντας τον ραδιοφωνικό σταθμό να κλείσει.

Πρόκειται για ακόμη μία νίκη των (εγκλωβισμένων) εργαζομένων της εταιρείας «ΒΗΜΑ FM Α.Ε.», επί της μεγαλομετόχου «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» του Ευάγγελου Μαρινάκη, που δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από την σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, με την οποία συνδέονται οι δύο πλευρές.

Η εν λόγω απόφαση (421/2021) συνοπτικά, πέρα από την απολύτως ορθή νομική της τεκμηρίωση, λέει προς τον ισχυρό άνδρα της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.» τα εξής:

Η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» είχε το δικαίωμα (και την υποχρέωση) να συγκαλέσει Δ.Σ. στην «ΒΗΜΑ FM Α.Ε.» προτού προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Διακρίνει ξεκάθαρα ότι η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» δεν ακολούθησε τις νόμιμες οδούς, όπως αυτές απορρέουν από το καταστατικό της και από τους νόμους περί ανωνύμων εταιρειών, για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το επιχείρημα της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» ότι είναι άγνωστο το πρόσωπο του μετόχου («PETRIE INVESTMENTS») που κατέχει το 0,25% των μετοχών της «ΒΗΜΑ FM A.E.», ώστε να μην μπορεί να συγκαλέσει νόμιμη Γενική Συνέλευση, κρίθηκε προσχηματικό.

Τελικώς από την Απόφαση 421/2021 προκύπτει ότι το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, που είχε απορρίψει την αίτηση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» ως ουσιαστικά αβάσιμη, εφάρμοσε ορθά το νόμο και εκτίμησε τις αποδείξεις, ούτε έσφαλλε με την τότε απόφασή του (542/2019)».

Η ΕΤΕΡ καλεί τόσο τη δίοικηση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» και τον Β. Μαρινάκη όσο και την κυβέρνηση να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημά τους. 

«Πλέον το ζήτημα είναι στα χέρια της Πολιτείας, των αρμοδίων Υπουργών αλλά και Ανεξάρτητων Αρχών. Πάνω απ' όλα βέβαια είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Τι κάνουν τελικά όλοι οι μεγαλόσχημοι ηγήτορες της χώρας για την εφαρμογή απλών κανόνων δικαίου που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία της πλειονότητας των εργαζομένων; Τι γίνεται σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε.; Εφαρμόζεται η νομοθεσία και το Σύνταγμα ή γίνεται νόμος ο νόμος της ζούγκλας; Εάν κάποιοι στην Ελλάδα είναι οπαδοί της ολιγαρχίας (ή και την συγκροτούν) και όχι της Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να παραβιάζουν θεμελιώδεις υποχρεώσεις και αρχές που απορρέουν από το Σύνταγμα» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει χαρακτηριστικά: 

«Καλούμε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη να εφαρμόσει το νόμο και να αναλάβει, ως μέτοχος και ιδιοκτήτης της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ», τις ευθύνες του. Δεν βρεθήκαμε εμείς στον δρόμο του, αλλά αυτός στον δικό μας. Επιτέλους! το μόνο που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι τα δεδουλευμένα τους. Θα αγωνιζόμαστε άκοπα και με αυταπάρνηση μέχρι την οριστική δικαίωση των εργαζόμενων του «ΒΗΜΑ FM»».
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
MEDIA
«Ταφόπλακα» στον ΒΗΜΑ FM από την Alter Ego
«Δεν ενδιαφέρεται» για τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM» η εταιρεία Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Ξεκινούν άμεσα διαδικασίες για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας....
«Ταφόπλακα» στον ΒΗΜΑ FM από την Alter Ego
MEDIA
ΕΤΕΡ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «πληρώνει»!
Πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ -έπειτα από αίτημα της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας- βρέθηκε στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ όπου στεγάζεται ο ΒΗΜΑ FM, πραγματοποιώντας ελέγχους. Είχε προηγηθεί...
ΕΤΕΡ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «πληρώνει»!
MEDIA
Ξεσπαθώνει η ΕΤΕΡ κατά Μαρινάκη για τα «ραδιο-φονικά» του σχέδια
Για εξαπάτηση των εργαζομένων του «Βήμα fm» από τον εφοπλιστή και εσχάτως επιχειρηματία στον χώρο των media κάνει λόγο η ΕΤΕΡ, με αφορμή πληροφορίες για τη λειτουργία νέου Ρ/Σ στη συχνότητα των 104,6.
Ξεσπαθώνει η ΕΤΕΡ κατά Μαρινάκη για τα «ραδιο-φονικά» του σχέδια
MEDIA
ΕΤΕΡ: Ο τελευταίος «εθνικός ευεργέτης» Μαρινάκης
Ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναφορικά με τις εξελίξεις στον «Βήμα FM» και την άρνηση της Alter Ego να απορροφήσει τους ηχολήπτες που εργάζονταν στον...
ΕΤΕΡ: Ο τελευταίος «εθνικός ευεργέτης» Μαρινάκης
MEDIA
«Να μην δώσει τηλεοπτική άδεια το ΕΣΡ στον Μαρινάκη»
Οι τεχνικοί ραδιοφώνου, απέστειλαν επιστολή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στον πρόεδρό του, στον αντιπρόεδρο αλλά και σε όλα τα μέλη του ξεχωριστά. Και ζητούν από το ΕΣΡ να μη δώσει τηλεοπτική άδεια...
«Να μην δώσει τηλεοπτική άδεια το ΕΣΡ στον Μαρινάκη»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας