Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης για την υπόθεση της ετεροχρονισμένης δημοσίευσης κρουσμάτων Covid-19 στη λίστα του ΕΟΔΥ, που αφορούν την εν λόγω περιφερειακή ενότητα.
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης, προκειμένου να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες σε όσους εμπλέκονται, είχε ζητήσει ήδη από χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την ετεροχρονισμένη δημοσίευση 49 κρουσμάτων της περιόδου Νοεμβρίου 2020 στα αποτελέσματα της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021.
Νωρίτερα, στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης μετέβη και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των προσώπων που διαχειρίστηκαν το θέμα του ελέγχου της καταγραφής και της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων covid-19 στη γεωγραφική ενότητα της ΠΕ Κοζάνης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Χθες, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε να διερευνηθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής, μιας και η ΠΕ Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τους τελευταίους 3,5 μήνες. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, «εάν πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό τον Νοέμβριο του 2020, για τους οποίους ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώθηκε, ώστε να προχωρήσει σε οδηγίες και σε ιχνηλάτηση του κάθε κρούσματος ξεχωριστά, λειτούργησαν εν αγνοία τους ως φορείς υπερμετάδοσης του ιού»
Υπενθυμίζεται ότι η Πτολεμαΐδα αλλά και η Κοζάνη είναι περιοχές που από τον Οκτώβριο βρίσκονται σε περιοριστικά μέτρα και από τον Δεκέμβριο σε αυστηρό lockdown.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας