Μάχη με τον χρόνο δίνουν περίπου 300 διασώστες, προκειμένου να προσεγγίσουν και να απελευθερώσουν 22 Κινέζους εργάτες που έχουν παγιδευτεί μετά από έκρηξη, εδώ και πάνω από δύο ημέρες, σε ημιτελές χρυσωρυχείο, στην ανατολική επαρχία της χώρας Σαντόνγκ, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, άγνωστη παραμένει η κατάσταση των χρυσωρύχων, καθώς είναι αδύνατη η επικοινωνία μαζί τους και οι διασώστες συναντούν συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια να τους φτάσουν.
Το ορυχείο ήταν υπό κατασκευή κατά τη στιγμή της έκρηξης, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη, ότι η διεύθυνση του χρυσωρυχείου δεν είχε αναφέρει στις αρχές της πόλης Γιατάι, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας την έκρηξη.
Η εξορυκτική βιομηχανία της Κίνας που ήταν επικεντρωμένη στον άνθρακα, το πιο θανατηφόρο ορυκτό στον κόσμο, μετρούσε πάνω από 5.000 θανάτους το χρόνο από εκρήξεις, πλημμύρες και διαρροές αερίου. Οι συνθήκες ασφαλείας βελτιώθηκαν σημαντικά, αφού οι αρχές αναθεώρησαν πολλά μέτρα στον κλάδο, αρχής γενομένης περίπου πριν από 15 χρόνια, ενισχύοντας την εποπτεία και βάζοντας λουκέτο στις περισσότερες από τις μικρές και πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις.
Ωστόσο, ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν σχετικά συχνά, με πιο πρόσφατα δύο δυστυχήματα στη νοτιοδυτική μεγαλούπολη της Τσονγκκίνγκ πέρυσι, με 39 ανθρακωρύχους νεκρούς.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας