• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.2°C / 35.8°C
  1 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.2°C / 34.8°C
  1 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.0°C / 31.0°C
  2 BF
  48%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  1 BF
  27%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  58%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 29.6°C / 36.0°C
  2 BF
  27%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 31.7°C / 32.4°C
  2 BF
  16%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.6°C / 31.3°C
  2 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.8°C / 31.8°C
  4 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 28.9°C / 32.9°C
  0 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.9°C / 33.4°C
  2 BF
  29%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.6°C / 33.5°C
  1 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 32.9°C
  4 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.5°C / 33.9°C
  2 BF
  36%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  32°C 31.1°C / 32.3°C
  1 BF
  19%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  35°C 30.8°C / 34.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.4°C / 36.0°C
  0 BF
  29%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.3°C / 31.0°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 30.3°C / 34.8°C
  2 BF
  69%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 32.8°C
  2 BF
  23%
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έχει ήδη εισέλθει σε μία άκρως κρίσιμη για το μέλλον της φάση

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας»

(Alvin Toffler)

To είδος της καθημερινότητας της σημερινής ποδοσφαιρικής ΑΕΚ είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο παράδειγμα για το πόσο περίπλοκα μπορούν να γίνουν αίφνης τα πράγματα, ενώ το πραγματικά μεγάλο ζητούμενο είναι η εύρυθμη απλότητα.

Η αγωνιστική δυσπραγία των τελευταίων μηνών επέφερε και άλλες εξελίξεις, με κορυφαίες την πρόσφατη παρέμβαση των οργανωμένων οπαδών της Original 21 με το αιχμηρό πανό στο νέο γήπεδο, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας για συμφωνία του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον επιχειρηματία Καλτσίδη, και η διαρροή-πληροφορία που εμφανίζει το νυν διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ φαρμακωμένο και κουρασμένο. Η Lady Hope με βάση αυτά, δίχως να μπορεί να ξέρει τι σηματοδοτούν επ΄ακριβώς, αλλά ούτε και να σταθμίσει τις διαψεύσεις και τις καταφάσεις, καταλαβαίνει πως η ΑΕΚ έχει ήδη εισέλθει σε μία άκρως κρίσιμη για το μέλλον της φάση.

Σε αυτό το ταραγμένο πλαίσιο, αυτή που βγαίνει κερδισμένη πρώτα είναι η σύγχυση. Που κάνει παρέα όλο και πιο πολύ με μία κακή σύμβουλο, τη φθαρτική εσωστρέφεια. Όλα αυτά έδωσαν την ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο πέρα από αντιθέσεις και διαφωνίες, ακόμα και αντιπάθειες και απωθημένα ετών. Δίπλα στη δικαιολογημένη κριτική και τα παράπονα των φίλων της ομάδας για την αγωνιστική πτώση της τελευταίας τριετίας ευδοκίμησαν και υπερβολές που κάνουν επιτακτική τη διατήρηση της ψυχραιμίας και της ορθολογικής αντιμετώπισης των φαινομένων. Έτσι ώστε να δοθούν οι δυνατότητες στον οργανισμό να ορθοποδήσει και να μην τοποθετηθούν παντού νάρκες που θα «ανατινάξουν» το μέλλον...

Το θέμα είναι να καταλάβει η ίδια η επίσημη ΑΕΚ γιατί δεν είναι πια τόσο ελκυστικό το πρότζεκτ που τρέχει. Η στάση του κοινού μίας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν μπορεί να μην ενδιαφέρει μία διοίκηση. Όποια το δει έτσι το πράγμα, σύντομα θα βρεθεί προ των συνεπειών. Ούτε, όμως, πρέπει να άγεται και να φέρεται από άμετρες επιθυμίες. Υπάρχει τρόπος να βρεθεί μία απαραίτητη ισορροπία; Μα, κάτι τέτοιο προϋποθέτει τις καθαρές κουβέντες: το να βγει δημόσια μία διοίκηση και να μιλήσει. Να δώσει στίγμα, να απαντήσει σε πολλά και σημαντικά ερωτήματα που είναι αναπάντητα και εντείνουν τη θολότητα. Η σιωπή ή η πολιτική μέσω διαρροών σε περιόδους κρίσης δεν γίνονται αντιληπτές ως ένδειξη δύναμης, ούτε κρίνονται και ως οι πιο αποτελεσματικές τακτικές που καθησυχάζουν τις πλειοψηφίες. Γιατί δίνουν το έδαφος για να καλλιεργηθεί κάθε διαλογής ερμηνεία, γιατί αφήνουν χώρο στο βλαπτικό...

Δημόσια παρέμβαση χρειάζεται, όχι για να αισθανθεί μία διοίκηση πως απολογείται. Αλλά, για να δείξει πως είναι εδώ και εγγυάται το μέλλον. Όποια μορφή και αν αυτό έχει. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να ξέρει, να έχει πάρει γεύση για το πού το πάει η αγαπημένη του ομάδα σε όλους τους στρατηγικούς τομείς. Στην ΑΕΚ υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, αλλά δεν έχει επέλθει κάποια καταστροφή. Όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί να συνεχίσει ο καθένας να κάνει καλά -και με όρεξη...- τη δουλειά που έχει αναλάβει και του αναλογεί. Όταν μπλέκονται τα πόδια, όταν αναμειγνύονται τα καθήκοντα και παρουσιάζονται τα επιμέρους ως γενικά και καθολικά, αυτό σημαίνει πως έχει διαταραχθεί η ισορροπία και οι αναγκαιότητες πιέζουν...

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να παλέψει για την ενεστωτική ανάταση, διασφαλίζοντας τη μελλοντική προοπτική. Κίνητρο στο τώρα, ενισχυμένη λειτουργικότητα στο αύριο. Ο προπονητής και οι παίκτες, κάνοντας το μέγιστο που μπορούν, να αγωνίζονται για τον αυτοσεβασμό τους. Οι δημοσιογράφοι της ομάδας, ενημερώνοντας για την πραγματική κατάσταση, να συμβάλλουν στην προώθηση της αναγκαιότητας της σωστής και έγκαιρης τακτοποίησης όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Με υπομονή, αλλά και με αποφασιστικότητα και γαλαντομία... Οι οπαδοί, θέτοντας τα σωστά ερωτήματα με τον κατάλληλο τρόπο, να βοηθούν να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να μην κινούνται όλα από έναν επιζήμιο αυτόματο πιλότο... 

Η Lady Hope θεωρεί πως στο σήμερα η ποδοσφαιρική ΑΕΚ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο από το 2013, γιατί και πρέπει να σταματήσει την οπισθοχώρηση και να φροντίσει για τη μελλοντική ανάταση. Και τα δύο ταυτόχρονα... Έτσι, ή η διοικητική τάξη πραγμάτων του Δημήτρη Μελισσανίδη θα εγγυηθεί το πέρασμα σε μία άλλη εποχή ή θα παρασυρθεί από τις δυσκολίες της συγκυρίας και θα χρειάζεται να δίνει απαντήσεις σε περισσότερα ερωτήματα από όσα αναλογούν στη συγκυρία, χάνοντας χρόνο και φαιά ουσία... Ή θα σφυρηλατηθεί και θα προστατευτεί, λοιπόν, η επιθυμητή υστεροφημία, είτε θα απαιτηθεί μάχη για ένα καλό μερίδιο στην πίτα των εντυπώσεων (υπό την πίεση όμως αντιφάσεων και αντιπολιτευτικών κραυγών). Δεν το λες και τόσο μικρό, ούτε εύκολο, το συγκεκριμένο διακύβευμα...

ΑΠΟΨΕΙΣ
«Φαρ Ουέστ» ή «Γη της Επαγγελίας»;
«Θα βγουν τα μαχαίρια από τις θήκες», αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι να στρέφονταν εναντίον των κακών πτυχών μας και όχι στους «εχθρούς».
«Φαρ Ουέστ» ή «Γη της Επαγγελίας»;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το κέντρο βάρους της κουβέντας μετατοπίζεται στην πλευρά που «πάσχει»...
Ένα τέτοιο συνταρακτικό αποτέλεσμα όπως το κυριακάτικο 1-5 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχει ιστορικές διαστάσεις. Αλλά και κάποιες επιμέρους, που ορίζουν τους όρους του παιχνιδιού στο τώρα.
Το κέντρο βάρους της κουβέντας μετατοπίζεται στην πλευρά που «πάσχει»...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι ομάδες πρέπει να είναι προσεχτικές σε κάθε μεταγραφικό τους βηματισμό
Η πρόσφατη υπογραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, μετά από δωδεκαετή σημαντική διεθνή καριέρα, αναθέρμανε -στο μέτρο που αναλογεί- τις εντάσεις...
Οι ομάδες πρέπει να είναι προσεχτικές σε κάθε μεταγραφικό τους βηματισμό
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κάθε επιστροφή πρέπει να είναι μακροχρόνια...
Aυτό που έχει ανάγκη περισσότερο και από τις ίδιες τις ομάδες τον ανταγωνισμό και το να μην ανοίξει η ψαλίδα, είναι το ίδιο το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Κάθε επιστροφή πρέπει να είναι μακροχρόνια...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ικανότερη στο να ανατροφοδοτεί την εις βάρος της φιλολογία
Η ΑΕΚ δεν έχει ισορροπία πάνω στα γρασίδια και η δυναμικότητα του εκάστοτε αντιπάλου καθορίζει και το μέγεθος των δυσκολιών που η Ένωση θα βρει μπροστά της.
Ικανότερη στο να ανατροφοδοτεί την εις βάρος της φιλολογία
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σε αυτό το ταξίδι έχει το κατευόδιο μίας μεγάλης αντιπάλου
Η ΑΕΚ έδειξε με τη στάση της ένα δρόμο που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι και ο πιο εύκολος, γιατί απαιτεί υπερβάσεις και ενδελεχείς ενδοσκοπήσεις.
Σε αυτό το ταξίδι έχει το κατευόδιο μίας μεγάλης αντιπάλου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας