Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα μας του μεταλλαγμένου στελέχους που καταγράφηκε αρχικά στη Βρετανία και φέρεται να σχετίζεται με αυξημένη μεταδοτικότητα.
«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι το στέλεχος που πρωτοβρέθηκε στην Αγγλία εισήχθη και στη χώρα μας», λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν» ο Δημήτρης Θάνος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και εξηγεί ότι βρέθηκε σε 4 από 6 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη χώρα μας.
Εντοπίστηκε δε χάρη στην έμφαση που δόθηκε στις πύλες εισόδου μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης στην Αγγλία με την χρήση της περίπλοκης διαδικασίας αλληλούχισης του γονιδιώματος που διαρκεί 2-3 μέρες και πραγματοποιείται μόνο στο ΙΙΒΕΑΑ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας