Διακομιδές ασθενών με κορονοϊό στη Γερμανία σχεδιάζει η γαλλική κυβέρνηση, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη ακόμη 36.330 νέες μολύνσεις, αλλά και 850 θανάτους, εκ των οποίων οι μισοί (428) σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ακόμη 1.122 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 746 είναι νέα περιστατικά και 148 διασωληνώθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Παρά την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων στο σύνολο της χώρας και την επιβολή καραντίνας σε πολλά αστικά κέντρα, τα νοσοκομεία κάνουν διαρκώς νέες εισαγωγές, με αποτέλεσμα η μείωση των διαθέσιμων κλινών να είναι πλέον πιεστική. Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι θα επέλθει «ένας βαθμός κορεσμού σε καμιά δεκαριά ημέρες» στις μονάδες εντατικής θεραπείας και ανέφεραν πως «προβλέπονται» διακομιδές ασθενών με Covid-19 κυρίως από το βόρειο τμήμα της χώρας προς τη Γερμανία τις επόμενες ημέρες.
Η «πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη ισχυρή σε ορισμένες περιοχές», ιδίως στην Οβέρν-Ρον-Αλπ (κεντροανατολικά) και στο Ο-ντε-Φρανς (βόρεια), σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Βαλτού, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γαλλίας (FHF).
«Διακομιδές (ασθενών) προς άλλες περιοχές, δηλαδή προς άλλες χώρες, θα βοηθήσουν στο να μειωθεί αυτή η πίεση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι και επιτακτικές», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως οι πρώτες μεταφορές ασθενών προς τη Γερμανία ενδέχεται να γίνουν «τις επόμενες δέκα ημέρες».
Σχολικές καταλήψεις
Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης, την επομένη δηλαδή της επιστροφής από την αργία των Αγίων Πάντων, σε καμιά δεκαριά λύκεια στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις ή απόπειρες καταλήψεων από μαθητές.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εκπαίδευση, τα οποία κρίνουν ανεπαρκή λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας