Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΛΑ.Ε.: Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α., όλοι στα δικαστήρια την Τετάρτη
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

ΛΑ.Ε.: Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α., όλοι στα δικαστήρια την Τετάρτη

  • A-
  • A+

Η Λαϊκή Ενότητα ενώνει τη φωνή της με όσους ζητούν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου. 

Όπως υπογραμμίζει, μέσα από ένα τεράστιο αποδεικτικό υλικό, «τεκμηριώθηκε, με αδιάσειστα στοιχεία», ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έδρασαν με βάση με ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο από τα στελέχη της οργάνωσης. 

Στο πλαίσιο αυτό προειδοποιεί πως μια ήπια για τη Χρυσή Αυγή απόφαση «θα συνιστά θεσμική εκτροπή, που θα ενισχύει τα ακροδεξιά και φασιστικά δεκανίκια του πολιτικού συστήματος».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ότι ο αγώνας κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς συνεχίζεται, καλώντας τους πολίτες «να μην επιτρέψουμε στην εγκληματική Χ.Α. να ξανασηκώσει κεφάλι».

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ανακοινώνεται την Τετάρτη 7/10,  η απόφαση του δικαστηρίου, που είτε θα δώσει τέλος στην ασυλία που εξακολουθεί να απολαμβάνει με την κάλυψη των ακροδεξιών στελεχών που βρίθουν μέσα στην κυβέρνηση, είτε θα δικαιωθεί το αντιφασιστικό κίνημα που ζητά την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα από ένα τεράστιο αποδεικτικό υλικό, τεκμηριώθηκε, με αδιάσειστα στοιχεία, ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έδρασαν με βάση με ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο από τα στελέχη της οργάνωσης.  Κάθε απόφαση που, ακολουθώντας την απαράδεκτη και κάθε άλλο παρά μη πολιτική ή αδέκαστη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, θα περιορίζει τις ευθύνες της και θα αφήνει περιθώριο να πέσουν στα μαλακά οι οργανωτές και καθοδηγητές των χιτλερικής έμπνευσης ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, θα συνιστά προκλητική δικαίωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν, της επίθεσης ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες, των επιθέσεων ενάντια σε συνδικαλιστές, σε εκατοντάδες πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες.

Ακόμα χειρότερα, μια ήπια για την Χρυσή Αυγή απόφαση θα συνιστά θεσμική εκτροπή, που θα ενισχύει τα ακροδεξιά και φασιστικά δεκανίκια του πολιτικού συστήματος:

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε με την κάλυψη καναλαρχών που  την πρόβαλαν συστηματικά από τα πρώτα της βήματα και παρουσίαζαν την επιθετική ρατσιστική δράση της στον Άγιο Παντελεήμονα ως  τάχα «δικαιολογημένη αντίδραση αγανακτισμένων κατοίκων». Ότι οι επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές συνδέονταν με τον στόχο να πέσουν τα μεροκάματα στη Νίκαια και στο Πέραμα. Ότι οι επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες έγιναν για να επιβληθεί παρακρατικό καθεστώς τρομοκρατίας μετεμφυλιακού τύπου.

Θυμόμαστε καλά ότι οι καταγγελίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής έμειναν για χρόνια στα αζήτητα, μέσα συρτάρια βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, μέχρι την δολοφονία του Παύλου και την επίδειξη αυτονόμησης της Χ.Α. στην φασιστοσύναξη του Μελιγαλά.

Δεν μας διαφεύγει καθόλου ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μεγάλο μέρος της ρατσιστικής πολιτικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής, με την απόφαση της για ουσιαστική φυλάκιση των προσφύγων σε κέντρα κράτησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν καταστεί αποθήκες ψυχών, όπως επίσης δεν μας διαφεύγουν οι φωνές κορυφαίων στελεχών της για εγκλεισμό τους σε ξερονήσια και «αίμα στα σύνορα». Ούτε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τον ίδιο με την Χ.Α. στόχο για  γενικευμένη καταστολή, κατάργηση των διαδηλώσεων, φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, αφόρητη συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών και προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Μας είναι προκλητικά αδιανόητο ότι  πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης, επιχειρήθηκε ο διορισμός στη Βουλή της Ελ. Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χ.Α. και συζύγου του Μιχαλολιάκου.

Πέρα από τις ευθύνες της ΝΔ και της προηγούμενης συγκυβέρνησης, υπάρχουν και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω της απαράδεκτης στάσης του στο προσφυγικό και της πολιτικής διαπλοκής της Χ.Α. με επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν τόλμησε να συγκρουστεί μετωπικά με την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Γνωρίζοντας ότι, όποια κι αν είναι απόφαση, ο αγώνας κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς συνεχίζεται,  να μην επιτρέψουμε στην εγκληματική Χ.Α. να ξανασηκώσει κεφάλι. Να μην της επιτρέψουμε συνεχίσει την εγκληματική/ναζιστική δράση της με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό.

Δικαίωση στον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάντ Λουκμάν.
Δεν είναι αθώοι, είναι δολοφόνοι.
Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για να απαιτήσουμε την καταδίκη της εγκληματικής και ναζιστικής ΧΑ
Α) Αθήνα:  στο Εφετείο την Τετάρτη, 7-10-2020  στις 09.30 π.μ,
Β) Θεσσαλονίκη: Τρίτη 6-10-2020 στις 6,00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

     

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: Ιστορική νίκη της δημοκρατίας ενάντια στον ναζισμό
Η ομόφωνη απόφαση του Εφετείου καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί μία ιστορική απόφαση – νίκη του αντιφασιστικού λαϊκού κινήματος, νίκη της δημοκρατίας ενάντια στον ναζισμό», τονίζει...
ΛΑ.Ε.: Ιστορική νίκη της δημοκρατίας ενάντια στον ναζισμό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ιστορική για Ελλάδα και Ευρώπη η απόφαση για την εγκληματική συμμορία της Χ.Α.»
«Η 12η Οκτώβρη του 1944, ήταν η μέρα που τα ναζιστικά στρατεύματα αποχωρούσαν από την Αθήνα. Η 22α Οκτώβρη του 2020 είναι μια μέρα που τα ναζιστικά τάγματα εφόδου οδηγούνται πίσω από τα κάγκελα» τόνισε ο...
«Ιστορική για Ελλάδα και Ευρώπη η απόφαση για την εγκληματική συμμορία της Χ.Α.»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Να κηρυχθεί παράνομη η σύσταση και λειτουργία φιλοναζιστικού - φιλοφασιστικού κόμματος»
Πρόταση προς την κυβέρνηση να κηρύξει παράνομη τη σύσταση φιλοναζιστικού ή φιλοφασιστικού κόμματος, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι πρέπει να τιμηθούν όσοι...
«Να κηρυχθεί παράνομη η σύσταση και λειτουργία φιλοναζιστικού - φιλοφασιστικού κόμματος»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Καλπάκης: Καταρρίπτονται τα ψέματα της ΝΔ για δήθεν "ποινές χάδι" στους ναζί εγκληματίες
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αντεπιτίθεται στη Ν.Δ. για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αφορμή την ανακοίνωση των ποινών στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.
Καλπάκης: Καταρρίπτονται τα ψέματα της ΝΔ για δήθεν "ποινές χάδι" στους ναζί εγκληματίες
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Τώρα η ρύθμιση για τα πολιτικά δικαιώματα των μελών της Χρυσής Αυγής»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να φέρει άμεσα ρύθμιση για να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της μετά τη δικαστική απόφαση ότι...
«Τώρα η ρύθμιση για τα πολιτικά δικαιώματα των μελών της Χρυσής Αυγής»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Νίκος Βούτσης: Κανένα ψεγάδι στους χειρισμούς μου κατά της Χρυσής Αυγής
Για επίθεση στα όρια δολοφονίας χαρακτήρα από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον Στέλιο Πέτσα μιλάει με δήλωσή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος...
Νίκος Βούτσης: Κανένα ψεγάδι στους χειρισμούς μου κατά της Χρυσής Αυγής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας