Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΚΕ (μ-λ): Τα γεράκια δεν μπορούν να γίνουν περιστέρια!
EUROKINISSI

ΚΚΕ (μ-λ): Τα γεράκια δεν μπορούν να γίνουν περιστέρια!

  • A-
  • A+

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ασκεί το ΚΚΕ (μ-λ), με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. «Η παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ αποτελεί μια ακόμη πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Την ώρα που οι φανερές και κρυφές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών γνωρίζουν νέες δόξες στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο...τη στιγμή που ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Κίνα βρίσκονται σε διαρκή διαγκωνισμό επιρροής και η περιοχή έχει μετατραπεί σε επίκεντρο του άγριου κι αιματηρού ανταγωνισμού τους...

Ο ερχομός στη χώρα μας του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση) θέλει να υπενθυμίσει ποιος είναι το αφεντικό της ντόπιας άρχουσας τάξης, να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε εχθρούς και φίλους, και να δείξει ότι τον πρώτο λόγο στη χώρα μας και στην περιοχή τον έχει ο αμερικάνικος παράγοντας.

Η παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ αποτελεί μια ακόμη πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού μας. Με το αίμα των λαών να ρέει ακόμη στη Συρία και τη Λιβύη, με τις μνήμες να είναι νωπές από το "φιλειρηνικό" έργο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Γιουγκοσλαβία, το κοστούμι του δήθεν ειρηνοποιού δεν πρέπει να παραπλανά κανέναν. Στόχος του είναι η "στοίχιση" της άρχουσας τάξης της χώρας μας στις αμερικανικές επιδιώξεις μέσα από ένα προσωρινό "πάγωμα" της αντιδραστικής διένεξης Τουρκίας-Ελλάδας και η "ομαλοποίηση" της κατάστασης στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Όπως έχει με νόημα ειπωθεί από τον ίδιο, μια τέτοια αντιπαλότητα βοηθά μόνο τους ανταγωνιστές της Συμμαχίας (Ρωσία αλλά και Κίνα).

Η επικινδυνότητα της κατάστασης για τους λαούς της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Πηγάζει από τις στρατιωτικές, τις διπλωματικές, τις οικονομικές και άλλες ενέργειες και παρεμβάσεις όλων των ιμπεριαλιστών, σε μια λογική "όλοι εναντίον όλων".

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κλιμάκωση της τουρκοελληνικής αντιπαράθεσης που κρατά δεκαετίες, ανεξάρτητα από οξύνσεις και υφέσεις. Μια διένεξη που στηρίζεται σε υπαρκτά ζητήματα κυριαρχίας και ζωτικού χώρου των ανταγωνιστριών δύο αστικών τάξεων, που υποδαυλίζεται από τους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου και αποτελεί μόνιμη πληγή που μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες, με το λογαριασμό, όπως πάντα, να φορτώνεται στους λαούς.

Μια αντιπαλότητα που όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, αλλά στρέφεται ανοιχτά ενάντιά τους. Που γνωρίζει νέες οξύνσεις από τους φόβους και τις μωροφιλοδοξίες των δύο αντιδραστικών, εξαρτημένων αστικών τάξεων για θαλάσσια επέκταση και αναβάθμιση ρόλου, πάντα κάτω από την ιμπεριαλιστική «σκέπη». Που αυξάνει τους κινδύνους έως και ανοιχτής πολεμικής αναμέτρησης ανάμεσα στα δύο κράτη, με τους λαούς να γίνονται κρέας για τα ιμπεριαλιστικά και αστικά κανόνια. Που απειλεί την νεολαία με αύξηση της υποχρεωτικής θητείας και στράτευση στα 18, τον λαό και την εργατική τάξη με νέα βάρη από τις αγορές όπλων πολλών δις.

Γι' αυτό ο ερχομός του Πομπέο είναι ένα γεγονός που πρέπει να συναντήσει την αντίδραση του λαού μας, με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα. Να τον υποδεχτούμε όπως αξίζει σε ένα γεράκι των ΗΠΑ, να διατρανώσουμε ότι είναι ανεπιθύμητος. Να εκφράσουμε τη θέληση του λαού μας να ζήσει ελεύθερος και ανεξάρτητος, να προσθέσουμε μια ακόμη σειρά από διαδηλώσεις στον μακρύ κατάλογο έκφρασης της θέλησης και πάλης των λαϊκών στρωμάτων να μην έχουν αφέντες στο σβέρκο τους, αλλά να είναι οι ίδιοι αφέντες στη ζωή και στον τόπο τους. Να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η ντόπια αστική τάξη που τους στηρίζει και στηρίζεται από αυτούς, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας.

Στους τεμενάδες των προσκυνημένων, στις υποκλίσεις στα αφεντικά τους, στα yes sir ολόκληρου του αστικού πολιτικού κόσμου και της κυβέρνησης, να αντιτάξουμε τον αγώνα μας για ανεξαρτησία, ειρήνη, ψωμί, δουλειά, δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες.

 

• ΈΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

• ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΈΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ!

• ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ!  ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

• Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΩΝ.

•  ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: «Η επίσκεψη Πομπέο στοχεύει στην επίσπευση επικίνδυνων διευθετήσεων στην περιοχή»
Το ΚΚ τονίζει πως η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ παίρνει επικίνδυνες προεκτάσεις για τον ελληνικό λαό, καθώς στοχεύει στην επίσπευση επικίνδυνων διευθετήσεων στην περιοχή και προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ.
ΚΚΕ: «Η επίσκεψη Πομπέο στοχεύει στην επίσπευση επικίνδυνων διευθετήσεων στην περιοχή»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος για την ειρήνη ένας συμβιβασμός στο Αιγαίο
Tην ανησυχία του για προώθηση «συμβιβασμού με την Τουρκία στο όνομα της αποτροπής μιας σύγκρουσης» εκφράζει ο γ.γ. του ΚΚΕ τονίζοντας ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αφού...
Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος για την ειρήνη ένας συμβιβασμός στο Αιγαίο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στα Προπύλαια το απόγευμα οι συγκεντρώσεις κατά των βάσεων
Οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, έχουν προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια και για τις έξι και μισή, στη συμβολή Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.
Στα Προπύλαια το απόγευμα οι συγκεντρώσεις κατά των βάσεων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: Καταρρέει ο μύθος για το «καλό παιδί» των συμμάχων
Τον άμεσο απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον «θανάσιμο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου. 
Κουτσούμπας: Καταρρέει ο μύθος για το «καλό παιδί» των συμμάχων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Κατάρρευση της INF - νέα κούρσα πυρηνικών ανταγωνισμών»
Την κατάρρευση της συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας (INF) και την άμεση και σφοδρή αντίδραση από τη Ρωσία και την Κίνα σχολιάζει το ΚΚΕ (μ-λ) εκτιμώντας πως «οι λαοί του κόσμου βρίσκονται...
«Κατάρρευση της INF - νέα κούρσα πυρηνικών ανταγωνισμών»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας