Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εξυπηρετήσεις δια της πλαγίας οδού από τον Πατούλη

Εξυπηρετήσεις δια της πλαγίας οδού από τον Πατούλη

 • A-
 • A+

Τις κυβερνητικές και επιχειρηματικές πιέσεις πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, επιμένει να βάζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κάλεσε σήμερα εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει δαπάνες που είχαν απορριφθεί από το σώμα μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα! Πρόκειται για δαπάνες που αφορούν τη διοργάνωση Final 8 της FIBA, που θα διεξαχθεί προσεχώς στην Αθήνα κι είχαν καταψηφιστεί από το περιφερειακό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 9 Σεπτεμβρίου (50 ψήφοι κατά, 44 ψήφοι υπέρ).

Η σχετική εισήγηση της περιφερειακής αρχής είχε κατατεθεί εκτός ημερησίας διάταξης. Αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι, από πλήθος παρατάξεων, είχαν κάνει λόγο για «άλλο ένα δώρο στην (σ.σ. ΚΑΕ) ΑΕΚ» που έχει αναλάβει τη διοργάνωση σε συνεργασία με την FIBA και απόπειρα του περιφερειάρχη «να κάνει τον καλό» στον υφυπουργό Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε στείλει επιστολή στον περιφερειάρχη Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Νίκο Πέππα, καλώντας τους να ενισχύσουν οικονομικά την διοργάνωση.

Οι δαπάνες ανέρχονται σε 178.640 ευρώ, που μαζί με το ΦΠΑ υπολογίζονται από τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους σε περίπου 220.000 ευρώ. Όλα αυτά ενώ «ο υπουργός Οικονομικών βλέπει για την Ελλάδα την πιο βαθιά ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», παρατήρησαν αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι.

Μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης –κι ενώ προηγήθηκαν στην διάρκεια της ημέρας δημοσιεύματα αθλητικών ιστοσελίδων με κριτική για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου- η περιφερειακή αρχή κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς (όπου οι σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω e-mail) για το ίδιο θέμα, με την ίδια εισήγηση που απορρίφθηκε προ ημερών.

Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα και οι δαπάνες υπερψηφίστηκαν με 53 ψήφους (28 οι αποχές και 16 ψήφοι κατά). Για να επιτευχθεί πλειοψηφία, άλλαξαν στάση και συνέδραμαν την παράταξη Πατούλη στην υπερψήφιση των δαπανών, οι παρατάξεις του Θάνου Τζήμερου –που γενικά δηλώνει ότι τάσσεται κατά της επιχορήγησης ιδιωτικών εταιρειών με κρατικό χρήμα- και της «Ελληνικής Αυγής» του Ηλία Παναγιώταρου, δηλαδή το αυτοδιοικητικό παρακλάδι του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Πριν από τη διεξαγωγή της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης, με ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ζωής», παράταξη με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για «επίδειξη καιροσκοπισμού».

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πολλοστή φορά υποβαθμίζει και απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πλέον προσθέτει και επίδειξη καιροσκοπισμού, εμπαίζοντας τους οπαδούς ομάδων, αγνοώντας ότι οι εποχές που οι οπαδοί "μαντρώνονταν" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», τονίζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

«Η σημερινή Διοίκηση επιχειρεί να μετατρέψει τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων σε μικροκομματικό παίγνιο, με μεγάλους χαμένους τους πολίτες των 66 Δήμων της Αττικής. Είναι φανερό ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι μπορεί να φέρνει από την... πίσω πόρτα (ήτοι: με έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς) ίδιο θέμα, με ίδια εισήγηση, το οποίο σε τακτική συνεδρίασή του απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο! Είναι προφανές ότι η Διοίκηση εφαρμόζει τις δημοκρατικές διαδικασίες α λα καρτ: ψηφίζουμε μέχρι να μας βγουν οι αριθμοί!», υπογραμμίζει η «Δύναμη Ζωής».

Οι δαπάνες που υπερψηφίστηκαν δια... της πλαγίας οδού, κατανέμονται ως εξής:

Είδος -- Κόστος πλέον ΦΠΑ

 • Ενοικίαση Γεννήτριας Twin pack -- 9.200,00 €
 • Κέντρο Διαπίστευσης / Accreditation Center / Στατιστική Κάλυψη αγώνων -- 6.750,00 €
 • Καθαρισμός Γηπέδου -- 19.300,00 €
 • Διαμονή 100 VIPs -- 19.000,00 €
 • Security -- 18.700,00 €
 • Visual control, LED WALSS, lighting designer -- 16.690,00 €
 • VIP Lounge -- 19.000,00 €
 • Καμπίνες απολύμανσης -- 20.000,00 €
 • Ενοικίαση Ολυμπιακής Εγκατάστασης Νίκος Γκάλης -- 50.000,00 €
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Επαγγελματίας πρόεδρος
Ο περιφερειάρχης Αττικής φαίνεται πως έχει την αλάνθαστη συνταγή της νίκης απέναντι σε κάθε αντίπαλο· αυτοπροβολή, λαϊκισμός, συνθηματολογία, αποποίηση ευθυνών και συνεχείς ελιγμοί μεταξύ Δεξιάς και Ακροδεξιάς...
Επαγγελματίας πρόεδρος
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κράτησε το αήττητο ο Γ. Πατούλης
Ξεκάθαρη νίκη για τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Κατέγραψε περαιτέρω συσπείρωση, συγκριτικά με τον α΄ γύρο, συγκεντρώνοντας περίπου 123.000 ψήφους επιπλέον ανάμεσα στις δύο εκλογικές Κυριακές.
Κράτησε το αήττητο ο Γ. Πατούλης
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
Παρά την απόφαση του Γ. Σγουρού να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους περιφε­ρειάρχες Αττικής στον β΄ γύρο, στελέχη από το ψηφοδέλτιό του πήραν θέση υπέρ του εκλεκτού της Ν.Δ.
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
Χαρακτηριστικά… ιατρικού συμβουλίου φαίνεται να αποκτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, λόγω των συμβούλων που εκλέγει η παράταξη του ενός εκ των δύο υποψήφιων περιφερειαρχών που πέρασαν στον β' γύρο.
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Δύσκολη συγκατοίκηση
Ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου κατέγραψε μεν σαφή διαφορά από τη νυν περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου αλλά θα καλείται να αναζητά συναινέσεις από συμβούλους τουλάχιστον άλλης μιας παράταξης
Δύσκολη συγκατοίκηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο 3,8% η ψαλίδα Πατούλη - Δούρου
Ερευνα της «Vox Pop Analysis» για την Περιφέρεια Αττικής: Πορεία ανατροπής των μέχρι πρότινος δημοσκοπικών προγνωστικών ακολουθεί η υποψηφιότητα της νυν περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, λίγες μόλις ημέρες...
Στο 3,8% η ψαλίδα Πατούλη - Δούρου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας