Δυο αδέλφια, αγοράκια, ηλικίας 6 και 7 χρόνων και δύο γυναίκες, η μια από αυτές 29 χρόνων, είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του τραγικού ναυαγίου που συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά της Κρήτης.
Οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται στους 57, ενώ η ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.
Ωστόσο οι λιμενικές αρχές δεν γνωρίζουν πόσους αγνοούμενους αναζητούν, καθώς οι διασωθέντες δεν είναι σε θέση να δηλώσουν πόσοι ακριβώς επέβαιναν στο θαλαμηγό σκάφος που βυθίστηκε.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι διασωθέντες δήλωσαν ότι στο σκάφος επέβαιναν 16 άτομα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε αργότερα ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος.
Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τις συνθήκες του ναυαγίου.
Από τους 57 διασωθέντες οι 19 μεταφέρθηκαν στη Σητεία, οι 4 στη Ρόδο και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στο Λαύριο.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας