• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 3.8°C / 9.0°C
  1 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.6°C / 5.7°C
  1 BF
  82%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.0°C / 11.5°C
  2 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 2.5°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  0 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.0°C / 4.8°C
  1 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.0°C / -0.6°C
  0 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.6°C / 9.0°C
  1 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.7°C / 11.9°C
  3 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C -1.1°C / 3.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 5.9°C / 10.4°C
  0 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.8°C / 7.6°C
  3 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.9°C
  0 BF
  100%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.1°C / 1.5°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  8°C 1.5°C / 7.8°C
  1 BF
  88%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.8°C / 8.2°C
  1 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.0°C / 9.2°C
  1 BF
  76%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 0.3°C / 5.5°C
  0 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.7°C / 5.8°C
  1 BF
  80%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  2 BF
  76%
ΑP Photo

ΚΚΕ (μ-λ): Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !

 • A-
 • A+

«Στην διάρκεια της παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη  στην Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτέμβρη τόσο στην ομιλία του όσο και στην συνέντευξη τύπου, συνόψισε τον γενικευμένο χαρακτήρα της επίθεσης κυβέρνησης ΝΔ – κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών απέναντι στο λαό. Ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών δεσμών, κτύπημα του εργατικού εισοδήματος και των δικαιωμάτων , ακόμα περισσότερες προσφορές στο ξένο και ντόπιο μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Ευθυγραμμισμένη πλήρως η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης , με τις ιμπεριαλιστικές επιταγές για την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου από την μία παριστάνει την αδιάλλακτη και από την άλλη παζαρεύει καλύτερους όρους και θέση στον ανταγωνισμό της με την τούρκικη αστική τάξη και το καθεστώς Ερντογάν.

Η «προστασία» του γαλλικού ιμπεριαλισμού θα πληρωθεί ακριβά από τον εργαζόμενο λαό με νέα «αγορά του αιώνα» γαλλικών αεροσκαφών και φρεγατών που θα στοιχίσουν πάνω από 10 δις ευρώ. Ενώ ταυτόχρονα μέσα σε κλίμα έξαρσης του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 15.000 νέες προσλήψεις για την στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων,ενώ ξανασκεφτονται το απαραδεκτο μετρο της στρατευσης στα 18!!!  Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν δεκάδες δις ευρώ για να διατεθούν για εξοπλισμούς και προσλήψεις ; Δεν υπάρχουν και δεν προβλέπονται για νέα νοσοκομεία, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , μέσων προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Δεν υπάρχουν και δεν προβλέπονται για προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολεία, για καθαρίστριες και καθαριστές, για περισσότερες σχολικές αίθουσες.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη δίνουν το έναυσμα για έναν νέο και πιο σκληρό γύρο αντεργατικής επίθεσης τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και στον εργατικό συνδικαλισμό, δηλώνοντας ότι προετοιμάζουν νέους νόμους στο αμέσως επόμενο διάστημα ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται και για νέο κτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν μέσα από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όλο το διάστημα της πανδημίας αλλά και την έκρηξη της ανεργίας από την οικονομική κρίση προετοιμάζουν ένα θεσμικό πλαίσιο που θα παραδίνει δεμένους χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος μετά το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και συνδικαλιστών και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα έρθει για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους εργατικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα της φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε  και φορολογικές «ελαφρύνσεις» για ένα πολύ μικρό κομμάτι μισθωτών που ανήκουν στα υψηλά μισθολογικά κλιμάκια όσο αφορά την «εισφορά αλληλεγγύης» εξαιρώντας προκλητικά από το μέτρο δημόσιους υπαλλήλους , συνταξιούχους και αγρότες, κάνοντας έτσι φανερή την πρόθεσή του να ενισχύσει τους «αξιωματούχους» του κεφαλαίου μέσα στις επιχειρήσεις.

Και ενώ η επιτροπή που συνέστησε ο υπουργός εργασίας Βρούτσης και οι «κοινωνικοί εταίροι» θα … αναζητούν ως τον Μάρτη του 2021 ποια αύξηση του κατώτατου μισθού και μεροκάματου συνάδει με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ντόπιας καπιταλιστικής οικονομίας ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Θεσσαλονίκη το μέτρο των «υπέρ αποσβέσεων» της τάξης του 200% για τις «πράσινες  επενδύσεις» προχωρώντας έτσι σε μία ακόμη προκλητική φοροαπαλλαγή για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Μέσα σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά, για δουλειά, ελευθερίες, ειρήνη και ανεξαρτησία».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος για το «όχι» στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία
Δύο σοβαρές ενστάσεις διατυπώνει η Κουμουνδούρου ενόψει της ψήφισης της αμυντικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γαλλία.
ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος για το «όχι» στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Κι άλλος πρόθυμος, η Γαλλία –με το αζημίωτο– για παροχή “προστασίας”»
Στη συμφωνία εξοπλισμού της Ελλάδας μέσω Γαλλίας αναφέρει το ΚΚΕ(μ-λ), τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι “αντοχές της οικονομίας” αφορούν και χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα  μόνο σ’ όποιον διεκδικήσει π.χ....
«Κι άλλος πρόθυμος, η Γαλλία –με το αζημίωτο– για παροχή “προστασίας”»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ(μ-λ): Οι νεκροθάφτες πάντα «απεχθανόντουσαν» την... τυμβωρυχία!
«Εσείς, έχετε στοιχεία;... Φέρτε τα....» (από ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή για το θέμα της πανδημίας και των ΜΕΘ) Πριν λίγες μέρες, ο...
ΚΚΕ(μ-λ): Οι νεκροθάφτες πάντα «απεχθανόντουσαν» την... τυμβωρυχία!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» στη συμφωνία
Την κυβερνητική υποκρισία ανέδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση, στηλιτεύοντας το «ράλι εξοπλισμών» με την Τουρκία, που οδήγησε στη χρεοκοπία στο παρελθόν. Εδωσε επίσης έμφαση στο δυσβάσταχτο κόστος, αλλά και...
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» στη συμφωνία
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Από το μικροσκόπιο Κοτζιά η ελληνογαλλική συμφωνία
Στην Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να κρίνει πως «δεσμεύει ανεύθυνα τη χώρα σε μελλοντικές...
Από το μικροσκόπιο Κοτζιά η ελληνογαλλική συμφωνία
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τριμέτωπη επίθεση ΚΚΕ με αφορμή τους εξοπλισμούς
Κριτική σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ασκεί το ΚΚΕ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τους εξοπλισμούς με την Γαλλία, οι οποίοι, όπως λέει, εντάσσονται στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
Τριμέτωπη επίθεση ΚΚΕ με αφορμή τους εξοπλισμούς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας