Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΚΕ (μ-λ): Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !
ΑP Photo

ΚΚΕ (μ-λ): Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !

  • A-
  • A+

«Στην διάρκεια της παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη  στην Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτέμβρη τόσο στην ομιλία του όσο και στην συνέντευξη τύπου, συνόψισε τον γενικευμένο χαρακτήρα της επίθεσης κυβέρνησης ΝΔ – κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών απέναντι στο λαό. Ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών δεσμών, κτύπημα του εργατικού εισοδήματος και των δικαιωμάτων , ακόμα περισσότερες προσφορές στο ξένο και ντόπιο μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Ευθυγραμμισμένη πλήρως η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης , με τις ιμπεριαλιστικές επιταγές για την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου από την μία παριστάνει την αδιάλλακτη και από την άλλη παζαρεύει καλύτερους όρους και θέση στον ανταγωνισμό της με την τούρκικη αστική τάξη και το καθεστώς Ερντογάν.

Η «προστασία» του γαλλικού ιμπεριαλισμού θα πληρωθεί ακριβά από τον εργαζόμενο λαό με νέα «αγορά του αιώνα» γαλλικών αεροσκαφών και φρεγατών που θα στοιχίσουν πάνω από 10 δις ευρώ. Ενώ ταυτόχρονα μέσα σε κλίμα έξαρσης του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 15.000 νέες προσλήψεις για την στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων,ενώ ξανασκεφτονται το απαραδεκτο μετρο της στρατευσης στα 18!!!  Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν δεκάδες δις ευρώ για να διατεθούν για εξοπλισμούς και προσλήψεις ; Δεν υπάρχουν και δεν προβλέπονται για νέα νοσοκομεία, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , μέσων προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Δεν υπάρχουν και δεν προβλέπονται για προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολεία, για καθαρίστριες και καθαριστές, για περισσότερες σχολικές αίθουσες.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ από την Θεσσαλονίκη δίνουν το έναυσμα για έναν νέο και πιο σκληρό γύρο αντεργατικής επίθεσης τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και στον εργατικό συνδικαλισμό, δηλώνοντας ότι προετοιμάζουν νέους νόμους στο αμέσως επόμενο διάστημα ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται και για νέο κτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν μέσα από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όλο το διάστημα της πανδημίας αλλά και την έκρηξη της ανεργίας από την οικονομική κρίση προετοιμάζουν ένα θεσμικό πλαίσιο που θα παραδίνει δεμένους χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος μετά το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και συνδικαλιστών και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα έρθει για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους εργατικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα της φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε  και φορολογικές «ελαφρύνσεις» για ένα πολύ μικρό κομμάτι μισθωτών που ανήκουν στα υψηλά μισθολογικά κλιμάκια όσο αφορά την «εισφορά αλληλεγγύης» εξαιρώντας προκλητικά από το μέτρο δημόσιους υπαλλήλους , συνταξιούχους και αγρότες, κάνοντας έτσι φανερή την πρόθεσή του να ενισχύσει τους «αξιωματούχους» του κεφαλαίου μέσα στις επιχειρήσεις.

Και ενώ η επιτροπή που συνέστησε ο υπουργός εργασίας Βρούτσης και οι «κοινωνικοί εταίροι» θα … αναζητούν ως τον Μάρτη του 2021 ποια αύξηση του κατώτατου μισθού και μεροκάματου συνάδει με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ντόπιας καπιταλιστικής οικονομίας ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Θεσσαλονίκη το μέτρο των «υπέρ αποσβέσεων» της τάξης του 200% για τις «πράσινες  επενδύσεις» προχωρώντας έτσι σε μία ακόμη προκλητική φοροαπαλλαγή για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Μέσα σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά, για δουλειά, ελευθερίες, ειρήνη και ανεξαρτησία».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το βλέμμα στην Ευρώπη και τα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ
Τα κυβερνητικά αφηγήματα για ανάπτυξη και για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια επιχείρησε να αποδομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ελληνικογαλλικό εμπορικό και βιομηχανικό...
Το βλέμμα στην Ευρώπη και τα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών
«Ανοιχτό και κυρίαρχο ρόλο στην επίθεση στο λαό ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ!», σχολιάζει η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι...
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω η νέα αντιλαϊκή συμφωνία
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό «να ορθώσει ξανά το ανάστημά του ενάντια στη νέα επίθεση που, με το ίδιο αντιδραστικό περιεχόμενο αλλά άλλο διαχειριστή, βρίσκεται μπροστά του» και να βγει μαζικά στους δρόμους ενάντια...
ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω η νέα αντιλαϊκή συμφωνία
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Όταν δεν αποδίδουν οι υπεκφυγές ο κ. Πέτσας καταφεύγει στα ψέματα»
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «αναμένουμε 158 συγγνώμες στις ψηφοφορίες για τις...
«Όταν δεν αποδίδουν οι υπεκφυγές ο κ. Πέτσας καταφεύγει στα ψέματα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΜέΡΑ 25: Να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τα θύματα και τις καταστροφές
Την απαίτηση να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τις καταστροφές από τον μεσογειακό κυκλώνα και κατά συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, το οποίο εκφράζει...
ΜέΡΑ 25: Να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τα θύματα και τις καταστροφές
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: «Ιφιγένειες» για την κυβέρνηση οι καλλιτέχνες
«Το πρώτο θύμα, συνεχώς και πάντα, των νέων μέτρων είναι οι καλλιτέχνες-δημιουργοί» που θυσιάζονται ως «Ιφιγένειες» για να «σωθεί, τάχα, η υπόλοιπη οικονομία», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
ΣΥΡΙΖΑ: «Ιφιγένειες» για την κυβέρνηση οι καλλιτέχνες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας