Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.
Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.
Το κάλεσμα στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν διαδικτυακό και ανταποκρίθηκαν σε αυτό δεκάδες μέλη θρησκευτικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία.
Όπως χαρακτηριστικά είπε μια ομιλήτρια οι γονείς μπορούν να μαζέψουν υπογραφές για να διεκδικήσουν κάνοντας χρήση του συνταγματικού τους δικαιώματος να μη φορούν μάσκα τα παιδιά τους.
Αντίστοιχη κινητοποίηση αρνητών της χρησιμότητας της μάσκας παραγματοποιήθηκε χθες και στην Αθήνα με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας