Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Το κυβερνο-μιντιακό σύστημα νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους κρύβοντας ειδήσεις»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το κυβερνο-μιντιακό σύστημα νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους κρύβοντας ειδήσεις»

  • A-
  • A+

Με αφορμή τη φωτιά στις Μυκήνες, αλλά και τη στάση πολλών ΜΜΕ που καλύπτουν γεγονότα αντί να τα αναδεικνύουν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε ότι «βιώνουμε ήδη μια κατάσταση έκρυθμή και κρισιακή σε πάρα πολλά επίπεδα. Το θέμα για μας δεν είναι απλά να περιγράφουμε την κατάσταση αλλά να αναδεικνύουμε τις κυβερνητικές ευθύνες και να αναδεικνύουμε και τις εναλλακτικές πολιτικές για να αντιμετωπιστεί η πολλαπλή κρίση». Επίσης καταλογίζει αδράνεια της κυβέρνησης τόσο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και όσον αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση επιμένει σε μία γραμμή κυνική και αλαζονική που τρέφεται κιόλας από μια στάση των ΜΜΕ που στην πλειονότητα των περιπτώσεων χαϊδεύει τα αυτιά, όχι των πολιτών, αλλά της ίδιας της κυβέρνησης.  Δημιουργείται ένα σύστημα κυβερνο-μιντιακό που νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους πιστεύοντας ότι μπορεί να αποκρύψει μια είδηση όπως η φωτιά στις Μυκήνες».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», επισήμανε ότι  ότι «η πολιτική θα εισβάλει στις ζωές των ανθρώπων όταν η υγειονομική και η οικονομική κρίση αρχίσουν να επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, όταν οι προσδοκίες τους για το μέλλον, που είχαν αρχίσει να επανακάμπτουν το 2018-2019, καταρρέουν με πάταγο». 

Τόνισε ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση «όπου η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%, έχουμε μια διαλυμένη κατάσταση στην αγορά εργασίας με εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, με μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση της εργασίας, ανύπαρκτους ελέγχους από το Υπουργείο Εργασίας. Και σε αυτό το σκηνικό έχουμε μια κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι έχει δώσει 1,5 δισ. σε 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν δώσει 100 ευρώ τον μήνα στον καθένα για ένα πεντάμηνο. Και αυτό θεωρείται από τον κ. Βρούτση πολύ μεγάλο κατόρθωμα».

«Αδράνεια στην οικονομία»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομία με αφορμή την πανδημία, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο. Και να απομειώσει το μαξιλάρι και να μην στηρίξει έμπρακτα και εμπροσθοβαρώς την ελληνική οικονομία. Επειδή δεν στήριξε εμπροσθοβαρώς την οικονομία με ένα μεγάλο πακέτο όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έπρεπε να κάνει, έχουμε κατάρρευση των εσόδων του προϋπολογισμού και χρησιμοποιείται το μαξιλάρι για να καλυφθούν ανελαστικές δαπάνες του δημοσίου. Η αδράνεια της κυβέρνησης οδηγεί και σε απομείωση του μαξιλαριού αλλά δεν έχει και θετικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία». 

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναγνωρίζει ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει. Αντί να υπάρξει σοβαρή στήριξη της πραγματικής οικονομίας η επιτροπή Πισσαρίδη προτείνει μια συνταγή ΔΝΤ εν έτει 2020. Προτείνει δηλαδή περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και αξιοποίηση της κρίσης ως ευκαιρία ώστε να προωθήσει η κυβέρνηση ακόμη πιο νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση της ιδιωτικοποίησης του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τους λανθασμένους χειρισμούς της. Αλλά είναι μάλλον καταχρηστικό να μιλάει κανείς για λάθη. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι μια συνειδητά σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

«Αδράνεια και στα ελληνοτουρκικά»

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι «είναι ανησυχητικό ότι η κυβέρνηση έκανε ένα χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει εντάξει στη στρατηγική της την προσπάθεια για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Η ελπίδα μου είναι ότι η κυβέρνηση θα σοβαρευτεί και δεν θα συνεχίσει να χαϊδεύει τα αυτιά των Ελλήνων πολιτών λέγοντας ότι δήθεν ο κ. Ερντογάν είναι απομονωμένος. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ερντογάν αισθάνεται ισχυρός και εξαιτίας αδράνειας της ελληνικής κυβέρνησης».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τσίπρας: Ούτε επί μνημονίων τέτοιο αίσθημα ανασφάλειας
Για μια τριπλή κρίση στη χώρα μας που δημιουργεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για ένα πολύ δύσκολο...
Τσίπρας: Ούτε επί μνημονίων τέτοιο αίσθημα ανασφάλειας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αιχμηρή απάντηση στις «κυβερνητικές πηγές» που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα
Με μια οργισμένη δήλωση απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχόλια πηγών της κυβέρνησης, αλλά και ΜΜΕ, που με αφορμή το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφ.Συν», υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει αβάντα» στις...
Αιχμηρή απάντηση στις «κυβερνητικές πηγές» που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η κυβέρνηση τα κακόγουστα παιχνίδια για τα θαλάσσια σύνορα
Να ανταποκριθεί έμπρακτα με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο στην υποχρέωσή της να διασώζει τους κινδυνεύοντες πρόσφυγες, καλούν την κυβέρνηση οι τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η κυβέρνηση τα κακόγουστα παιχνίδια για τα θαλάσσια σύνορα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Έλλειψη επαφής του Σταϊκούρα με την πραγματικότητα»
Στο στόχαστρό τους βάζουν οι Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου τον υπουργό Οικονομικών, με αφορμή δήλωσή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Έλλειψη επαφής του Σταϊκούρα με την πραγματικότητα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Το μπάχαλο δυστυχώς συνεχίζεται…
Κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό των δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «το μπάχαλο δυστυχώς συνεχίζεται...». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει...
ΣΥΡΙΖΑ: Το μπάχαλο δυστυχώς συνεχίζεται…
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Εκθέτει τη χώρα το μπάχαλο με το ΝΑΤΟ
«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τη χώρα να εκτίθεται διεθνώς, διαψεύδοντας με κυβερνητικές διαρροές τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ», τονίζει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση.
ΣΥΡΙΖΑ: Εκθέτει τη χώρα το μπάχαλο με το ΝΑΤΟ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας