Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΛΑ.Ε.: «Ομολογία Χρυσοχοΐδη ότι φακελώνει τους πολίτες»
EUROKINISSI

ΛΑ.Ε.: «Ομολογία Χρυσοχοΐδη ότι φακελώνει τους πολίτες»

  • A-
  • A+

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δήλωσε ότι θα στέλνει στον εισαγγελέα σε όποιον διαδίδει fake news στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορονοϊό, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα. Όπως σημειώνει, πρόκειται για ομολογία ότι «χωρίς αιδώ, ότι παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να “φακελώνει” τους πολίτες» και τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσεις για τον κορονοϊό και όχι οι πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες

Επικίνδυνη  συνεχιζόμενη τακτική καθιερώνει ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» με την παρέμβασή του στη λειτουργία της δικαιοσύνης και την υπόδειξή του στους εισαγγελείς   να παραπέμπονται ποινικά,  όσοι δηλώνουν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θεωρούν πως ο κορονοϊός δεν έχει την επικινδυνότητα, που παρουσιάζουν οι αρχές και αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα μέτρα η κυβέρνηση.  Ομολογώντας, έτσι, χωρίς αιδώ, ότι παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «φακελώνει» τους πολίτες.
Η πολιτική αυτή συνεχίζει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πολιτική της απαγόρευσης των διαδηλώσεων με το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε στη Βουλή  ο ίδιος  ο υπουργός που « δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.»

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση αυτής καθεαυτής της άποψης για την μη επικινδυνότητα του κορονοϊού, την οποία δεν συμμεριζόμαστε,  το μέτρο της ποινικοποίησής της σκέψης ,έστω και αν αυτή είναι λάθος , ανοίγει εξαιρετικά επικίνδυνους δρόμους για την αντισυνταγματική καταστολή της ελευθερίας του λόγου και συνδέεται με την συνολικότερη απόφαση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, που αποκλίνει από την επίσημη κυβερνητική αντίληψη. Κινείται στην ίδια ανελεύθερη και αντιδημοκρατική λογική με την απαγόρευση των διαδηλώσεων άνευ κυβερνητικής αδείας, την συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας και την επιβολή αστυνομικού κράτους ακόμα και στην σφαίρα της ιδιωτικής ζωής.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» που επιχειρούν να εδραιώσουν στην κοινωνική μας ζωή η κυβέρνηση και το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» δεν πρέπει να περάσει. Σήμερα, είναι η ποινικοποίηση της άποψης για τον κορονοϊό.  Αύριο, θα είναι κάθε άποψη που διαφοροποιείται από την επίσημη κυβερνητική. Πατώντας πάνω στο έδαφος της υγειονομικής κρίσης, που η ίδια η κυβέρνηση και οι προηγούμενες της έχουν στον μεγαλύτερο βαθμό δημιουργήσει με την συστηματική και συνεχιζόμενη εξολόθρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η ΝΔ την χρησιμοποιεί ως πρόφαση για  να επιβάλλει ένα ανελεύθερο και ολοκληρωτικό καθεστώς παρακολούθησης και ελέγχου των κοινωνικών αντιδράσεων.

Υπεύθυνη για να λογοδοτήσει για την αύξηση των κρουσμάτων είναι η κυβέρνηση  της ΝΔ που υπακούοντας πλήρως στην πολιτική της ΕΕ, άνοιξε τις πύλες εισόδου της χώρας  στο τουρισμό, ουσιαστικά χωρίς σοβαρούς και επαρκείς ελέγχους  στα σημεία εισόδου  στη χώρα και όχι οι πολίτες.

Η  ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων  αυξάνουν αλματωδώς τα κρούσματα από μέρα σε μέρα και όχι οι πολίτες που γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η πολιτική αυτή βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων , προκαλεί την αύξηση των κρουσμάτων και καταδικάζει τον τουρισμό , με μείωση της τουριστικής περιόδου και κλείσιμό της ουσιαστικά τον Αύγουστο.

Εν όψει του καλοκαιριού δεν έγιναν άμεσες προσλήψεις στα νησιά, πνευμονολόγων, εντατικολόγων, δεν αναπτύχτηκαν επαρκείς  ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία των περιφερειακών ενοτήτων, δεν ενισχύθηκαν τα κέντρα υγείας σε κάθε νοσοκομείο περιφερειακής ενότητας, όπως έπρεπε, αλλά και δεν υπάρχουν εργαστήρια και δυνατότητα μοριακού ελέγχου δειγμάτων για τον covid19  κ.α.

Η μεγάλη αύξηση των τεστ για το κορωνοιό και η αποφασιστική ενίσχυση των υγειονομικών  μονάδων  άμεσα με μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ,σε όλες τις  περιοχές της χώρας μας,  αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και εν όψει του φθινοπώρου.

Αυτά είναι που λείπουν ενώ η καταστολή περισσεύει. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη καταστολή. Χρειαζόμαστε μαζικές  προσλήψεις και όχι απολύσεις υγειονομικών, χρειαζόμαστε δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία, αποϊδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας και μέτρα κατά της φτώχειας, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας όλης της κοινωνίας.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑΕ: Στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου οδηγεί το ν/σ της κυβέρνησης
Επίθεση για το «αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο» που προωθεί, εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «χρησιμοποιεί και πάλι την πανδημία για να προωθήσει τους νεοφιλελεύθερους...
ΛΑΕ: Στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου οδηγεί το ν/σ της κυβέρνησης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑΕ: Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
Όπως τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, έτσι και η ΛΑ.Ε. (ως κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) καλεί την κυβέρνηση «να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να ανοίξει ΜΕΘ και να μην επιδοτεί αλλά...
ΛΑΕ: Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
Η Λαϊκή Ενότητα ζητά από την κυβέρνηση «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και των λαϊκών στρωμάτων» καθώς και «ανυπακοή στα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα».
ΛΑ.Ε.: Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ «Παίζουν τη δημόσια υγεία στα ζάρια»
H διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων αποτέλεσαν και χθες το βασικό πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ «Παίζουν τη δημόσια υγεία στα ζάρια»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ερώτηση ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη βουλή για την κατάσταση με τις ΜΕΘ
Πληροφόρηση και ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και ΜΑΦ σήμερα ζητούν πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.
Ερώτηση ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη βουλή για την κατάσταση με τις ΜΕΘ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκληματεί - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
Έντονη κριτική στις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «αυτοθαυμάζεται και δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό...
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκληματεί - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας