Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

You'll Never Walk Alone

  • A-
  • A+

Σήμερα έχουμε «διπλό» μουσικό χτύπημα, καθώς, επιλέγουμε να δραπετεύσουμε μερικώς από την δυσωδία της ελληνικής επικαιρότητας και να αφιερώσουμε μερικές λέξεις στη νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας, τη Λίβερπουλ, ίσως τον πιο ιστορικό σύλλογο στο νησί και έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.

Επιστροφή στην κορυφή μετά από 30 χρόνια, λοιπόν, πάρτι και δάκρυα χαράς για τα εκατομμύρια οπαδών της ομάδας που συνδέθηκε με το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας και τους κατοίκους της πόλης, αλλά έχει ξεχωριστή σημασία και με την ευρύτερη επιρροή της στην αγγλική κοινωνία.

Που κολλάνε οι Pink Floyd σε όλο αυτό; Μα φυσικά στο ότι επέλεξαν να συμπεριλάβουν τον ύμνο των οπαδών της Λίβερπουλ, το "You'll never walk alone", μέσα στο τραγούδι τους "Fearless" από το εμβληματικό album "Meddle". Θεωρίες υπάρχουν πολλές για τους λόγους που οδήγησαν την «αγία τετράδα» των Waters, Gilmour, Wright, Mason σε αυτή την απόφαση. Μία από τις πιο «αποδεκτές» έχει να κάνει με τις αριστερές πεποιθήσεις του Roger Waters και την τότε σχέση του κλαμπ και κυρίως των οπαδών της με τη σοσιαλιστική ιδεολογία.

Και φυσικά, επειδή είναι ημέρα χαράς για τα εκατομμύρια των οπαδών της μεγάλης ομάδας, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε και το «αυθεντικό» ύπνο των Reds, όπως τον τραγούδησαν χθες βράδυ οι οπαδοί τους.

 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Lost in the supermarket
Σούπερ μάρκετ, παραδοσιακός χώρος υπερκατανάλωσης για όλους όσοι έχουν… εντρυφήσει στις εποχές της αφθονίας των τελευταίων δεκαετιών.
Lost in the supermarket
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
We are the people
Δεν είναι καθόλου εύκολο να προσπαθείς να διαλέξεις κομμάτι που θα μπορούσε έστω και λίγο να «ντύσει» τις απίστευτες εικόνες και καταστάσεις που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες.
We are the people
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock and Roll)
Η χρονιά είναι το 1976. Το μέρος είναι το κέντρο της Μελβούρνης και η μπάντα που έχει ήδη βάλει ως αυτοσκοπό να αναδείξει το rock and roll ως ένα ανελέητο πάρτι εφορμά στους δρόμους της πόλης της Αυστραλίας...
It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock and Roll)
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Redemption Song
Στις 6 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη γέννηση του θρύλου Bob Marley, ενός πραγματικού ποιητή της μουσικής που άσκησε επιρροή όσο λίγοι. Φέτος συμπληρώνονται και 40 χρόνια από την κυκλοφορία του...
Redemption Song
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Dance Of The Clairvoyants (Mach I)
Από μόνη της η είδηση της κυκλοφορίας νέου δίσκου από τους θρυλικούς Pearl Jam αρκεί για να χαροποιήσει τους πολλούς οπαδούς της μπάντας από το Σιάτλ.
Dance Of The Clairvoyants (Mach I)
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The Star Spangled Banner
Πενήντα χρόνια Woodstock Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμά μας με την απόλυτη εμφάνιση από τον… απόλυτο καλλιτέχνη! Ο Jimi Hendrix ήταν εκείνος που...
The Star Spangled Banner