Η αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκαση στο CAS της πολύκροτης υπόθεσης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, που κατήγγειλε ο Ολυμπιακός και οδήγησε σε αφαίρεση επτά βαθμών από τις δύο ομάδες από τα εγχώρια αθλητικά δικαστήρια, έχει αρχίσει.
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (τους τρεις συλλόγους και την ΕΠΟ) ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 6 Ιουλίου.
Εδώ και μέρες είναι γνωστή και η σύνθεση της τριμελούς επιτροπής δικαστών που θα εκδικάσει την υπόθεση.
Πρόεδρος (έχει οριστεί από το CAS και συμφώνησε στην επιλογή του και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) είναι ο Ολλανδός Μάνφερντ Ναν, ο ΠΑΟΚ, που έκανε την μία από τις δύο προσφυγές που θα συζητηθούν, επέλεξε τον Γερμανό Ούλριχ Χάας και ο Ολυμπιακός που κατέθεσε την δεύτερη, τον Ιταλό Λουίτζι Φουμαγκάλι.
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, εκτιμώντας ότι στηρίχθηκε πάνω στην δεσμευτικότητα της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που δεν υφίσταται και κατά συνέπεια δεν έγινε εκδίκαση στην ουσία της υπόθεσης.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ζητά τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, θεωρώντας ότι η τροπολογία Γεραπετρίτη, που άλλαξε την ποινή υποβιβασμού με την αφαίρεση βαθμών, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την τρέχουσα σεζόν.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας