Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Για δεδουλευμένα και μονιμοποιήσεις διαδηλώνουν την Πέμπτη ΤΕΕ και ΠΟΕΔΗΝ
EUROKINISSI

Για δεδουλευμένα και μονιμοποιήσεις διαδηλώνουν την Πέμπτη ΤΕΕ και ΠΟΕΔΗΝ

  • A-
  • A+

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα και στα περιφερειακά τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ, (Νίκης 4 Σύνταγμα), στις 10.30

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων για όσους υπαλλήλους απασχολήθηκαν στις εκλογές του επιμελητηρίου, τα έτη 2016 και 2019, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για 4 χρόνια και 7 μήνες αντίστοιχα.  

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, μετά από επίμονες κινητοποιήσεις και με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων, κατάφεραν τον Οκτώβριο του 2019 να παρθεί ομόφωνη απόφαση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εκλογών του 2016, από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

«Η άρνηση της Διοίκησης του ΤΕΕ να εφαρμόσει ακόμη και τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ.Ε. του ΤΕΕ για τα δεδουλευμένα, ή να σεβαστεί στοιχειώδεις υποχρεώσεις διαφάνειας, υποχρέωσε το Σύλλογο Εργαζόμενων ΤΕΕ να καταφύγει σε εισαγγελική παραγγελία, τον Ιανουάριο 2020, ώστε να πάρουν οι εργαζόμενοι τη λίστα με τα ποσά που αναφέρονταν για τα δεδουλευμένα του 2016», συμπληρώνουν.

Επιρρίπτουν μάλιστα ευθύνες στον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, ότι αρνήθηκε ακόμα και να έρθει σε διάλογο μαζί τους. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εργαζόμενους και Διοίκηση, όταν απουσιάζει η ειλικρίνεια και θεμελιώδεις αρχές του Εργατικού Δικαίου δεν υφίστανται», καταλήγουν και απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, και συμπληρωματικές αποφάσεις για εργαζόμενους που αδικήθηκαν στις αποζημιώσεις.

► Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για το έκτακτο προσωπικό στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια οργανώνει αύριο, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εξήγγειλε στάση εργασίας από 07:00-10:00 και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους νοσοκομεία, με αίτημα την μονιμοποίησή του.

Η κεντρική συγκέντρωση προγραμματίστηκε στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 08:30.

Η ομοσπονδία επισημαίνει πως η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο.

Όπως σημειώνει, μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα, αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσελήφθην κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ), με ανανεώσιμες συμβάσεις, πάνω από 3-4 χρόνια.

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο. Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους Νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ). Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης, στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση. Πολλοί εξ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων. Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης, πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, «βρίσκονται στον τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία, χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε τη μονιμοποίησή τους», τονίζει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά το ΤΕΕ
Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας. Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου και όσοι δεν ενεργήσουν...
Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά το ΤΕΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
O αγώνας των εποχικά εργαζομένων
Χωρίς οικονομικό βοήθημα παραμένουν οι εποχικοί εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία και υπηρεσίες επισιτισμού ● Αναγκαία η επέκταση της ρύθμισης και για τις κατηγορίες που παραμένουν ακάλυπτες.
O αγώνας των εποχικά εργαζομένων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απεργία στον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις μειώσεις μισθών
Εικοσιτετράωρη απεργία στον Ομιλο Ελλάκτωρ αύριο για όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς, στάση εργασίας την ίδια ημέρα για όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς του κλάδου και συγκέντρωση στην έδρα του ομίλου,...
Απεργία στον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις μειώσεις μισθών
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα αποχή λογιστών-φοροτεχνικών 2-3 Ιουλίου από τις ηλεκτρονικές υποβολές
Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε νέα αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την ερχόμενη Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 ανακοίνωσαν οι λογιστές και φοροτεχνικοί της χώρας μας καλώντας τα συναρμόδια...
Νέα αποχή λογιστών-φοροτεχνικών 2-3 Ιουλίου από τις ηλεκτρονικές υποβολές
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο ΥΠΟΙΚ αύριο οι συνταξιούχοι για τον εμπαιγμό με τα αδήλωτα αναδρομικά
Για εμπαιγμό 70.000 συνταξιούχων κατηγορεί την κυβέρνηση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και ζητάει να διαγραφούν «εδώ και τώρα» τα άδικα χρέη προς την Εφορία
Στο ΥΠΟΙΚ αύριο οι συνταξιούχοι για τον εμπαιγμό με τα αδήλωτα αναδρομικά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας
Εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη των κλάδων τους
Εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας