• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.4°C / 21.3°C
  1 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.6°C / 20.1°C
  0 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.7°C / 21.0°C
  2 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.4°C / 16.9°C
  1 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  3 BF
  59%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.0°C / 19.1°C
  1 BF
  71%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.0°C / 15.4°C
  0 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 20.6°C
  2 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.6°C / 23.2°C
  4 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 21.8°C
  3 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.2°C / 18.7°C
  3 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 20.9°C
  2 BF
  64%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.5°C
  0 BF
  55%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.3°C / 19.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 23.8°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.1°C / 21.5°C
  2 BF
  63%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.3°C / 19.3°C
  1 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.7°C / 20.1°C
  2 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  2 BF
  64%
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο δρόμο του Πλακιωτάκη και ο Χρυσοχοΐδης

 • A-
 • A+

Στο... δρόμο του Γιάννη Πλακιωτάκη που οικειοποιήθηκε τα πλωτά ασθενοφόρα και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που «πανηγυρίζει» τις πρόσφατες παραλαβές οχημάτων για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, επισημαίνει το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στην οποία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για μικροπολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση των έργων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ

«Ο σφετερισμός και η μικροκομματική εκμετάλλευση έχουν και όρια»

Με αφορμή τις πρόσφατες παραλαβές νέων υπηρεσιακών οχημάτων για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια μικροπολιτικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα φιλικά σε αυτή Μ.Μ.Ε, διαφόρων ζητημάτων σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία, ασφάλεια, οικονομία κ.α). Συστηματικά λοιπόν βλέπουμε , έργα που είτε υλοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είτε προγραμματίστηκαν, ωρίμασαν και ολοκληρώνονται τώρα, να γίνονται αντικείμενο κομματικής ιδιοποίησης .

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η συντονισμένη προσπάθεια της τότε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας των αρμόδιων Υπουργείων αλλά και των Περιφερειακών Αρχών και η ακούραστη δουλειά υπηρεσιακών παραγόντων, συνεχίζει να έχει απτά αποτελέσματα, ακόμη και τώρα, με συνεχείς παραλαβές υπηρεσιακών οχημάτων για όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

Η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να οικειοποιηθεί όλα αυτά τα έργα, σκόπιμα αποκρύπτει τους φορείς που εργάστηκαν και τα έφεραν σε πέρας. Μιας προσπάθειας που στηρίχθηκε στη στοχευμένη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων (ΕΣΠΑ, Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και προσφορές από τον ιδιωτικό τομέα) και έλαβε χώρα σε συνθήκες σκληρής μνημονιακής επιτροπείας και οικονομικής ασφυξίας, που κληροδότησαν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Για την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α είχε προγραμματίσει, σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για χίλια εννιακόσια εβδομήντα δύο (1972) νέα οχήματα. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού φάνηκαν με την παραλαβή εκατόν δεκατεσσάρων (114) υπηρεσιακών οχημάτων στις 26 Ιουνίου 2019 , στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, στην Αμυγδαλέζα, παρουσία της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη μεταξύ άλλων εκπρόσωπων της πολιτικής αλλά και της φυσικής ηγεσίας.

Μέσω πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής, επί διοικήσεως της Ρένας Δούρου, είχε προγραμματιστεί, σχεδιαστεί και εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 5.000.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού της Τροχαίας, για τη βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου Αττικής, που περιλαμβάνει είκοσι (20) αστυνομικά οχήματα τύπου SUV, δεκαπέντε (15) επιβατικά οχήματα εννιά θέσεων, δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα ειδικής χρήσεως τύπου van, τρία (3) γερανοφόρα φορτηγά, πενήντα έξι (56) δίκυκλες μοτοσικλέτες, ενενήντα (90) αστυνομικά οχήματα, εκατόν είκοσι οχτώ (128) πομποδέκτες και δεκαοκτώ (18) φορητά ραντάρ, που εντάσσονται ήδη στο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης μέσω των ίδιων πρωτοβουλιών προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους επιπλέον 5.000.000 ευρώ, για τριάντα τρία (33) υδροφόρα οχήματα που πρόσφατα παραλήφθηκαν καθώς και για δυο (2) ακόμη γερανοφόρα οχήματα.

Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει σε όλους τους τομείς να ακολουθεί συνειδητά το δρόμο της απαξίωσης του δημοσίου τομέα, που βρίσκεται στον πυρήνα της αντίληψής της, όπως ακριβώς πράττει διαχρονικά.

Έτσι είναι αναμφισβήτητο ότι παραλαβές οχημάτων που γίνονται τον τελευταίο χρόνο ή που πρόκειται ν' ακολουθήσουν , αφορούν κατά κύριο λόγο υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων. Πλην όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Περιφερειάρχης Αττικής, στερούμενοι τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, αδιαφορώντας για την ηθική τάξη και προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, οικειοποιούνται όλες αυτές τις προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων και επιδίδονται σε επικοινωνιακά σόου, με μόνο σκοπό την προσωπική τους προβολή και τα μικροκομματικά οφέλη.

Η στρατηγική στόχευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για ανάταξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών της Χώρας, βρίσκει σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, εμφατική δικαίωση, ως μόνο μέσο προστασίας του λαού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πολιτικές κόντρες για τα μάτια του... Στ. Κολοκούρη
Ποιος απέπεμψε ποιον; Ποιος παραίτησε ποιον; Πολιτική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την αναβάθμιση των Στ. Κολοκούρη και Κ. Τσουβάλα μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού για τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Πολιτικές κόντρες για τα μάτια του... Στ. Κολοκούρη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός αναπαράγει fake news σε ζωντανή μετάδοση»
Πυρά ομαδόν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η προαγωγή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη και του πρώην αρχηγού της...
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός αναπαράγει fake news σε ζωντανή μετάδοση»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τζανακόπουλος για Χρυσοχοΐδη: Αντί να παραιτηθεί τολμάει να ζητάει και τα ρέστα
Tο αποκρουστικό περιστατικό εκμετάλλευσης 19χρονης κοπέλας από έναν αστυνομικό και τον πατέρα της έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. να μην απαντά στα σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί για...
Τζανακόπουλος για Χρυσοχοΐδη: Αντί να παραιτηθεί τολμάει να ζητάει και τα ρέστα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά πάνω στα αποκαΐδια
Αφορμή της δήλωσης Σπίρτζη η σύσκεψη του πρωθυπουργού, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρμόδιο υφυπουργό και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, μετά την καταστροφή στα Γεράνεια Όρη.
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά πάνω στα αποκαΐδια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οποιος γουστάρει», αλλιώς, να πάτε στη... Βόρεια Κορέα
Δηλώσεις συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για διαδηλωτές και θύματα αστυνομικής βίας προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και δυναμιτίζουν τις εκατέρωθεν προσπάθειες να χαμηλώσουν οι τόνοι.
«Οποιος γουστάρει», αλλιώς, να πάτε στη... Βόρεια Κορέα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας