Πολύ ενθαρρυντικό για την πορεία της πανδημίας χαρακτήρισε το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορονοϊό ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης της Πανδημίας στην Ισπανία, Φερνάντο Σιμόν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν μόνο 71 νέα κρούσματα της ασθένειας στη χώρα.
Η Ισπανία δείχνει σταδιακά να παρουσιάζει βελτίωση των στοιχείων ενώ προχωρά στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αν και χθες Κυριακή με τη συναίνεση της Βουλής παρατάθηκε ακόμη δύο εβδομάδες το καθεστώς συναγερμού λόγω της πανδημίας.
Χθες καταγράφηκαν 96 κρούσματα, ο μικρότερος αριθμός από τις 6 Μαρτίου. Από την αρχή της πανδημίας στην Ισπανία, μία από τις χώρες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον Covid-19, έχουν χάσει τη ζωή τους 27.127 άνθρωποι, ενώ ασθένησαν 239.638 πολίτες.
Το 70% της ισπανικής επικράτειας βρίσκεται στη δεύτερη φάση άρσης των περιορισμών, αλλά τα νησιά Λα Γομέρα, Ελ Ιέρο, Λα Γκραθιόσα (Κανάρια) και Φορμεντέρα (Βαλεαρίδες) έχουν ήδη περάσει στη φάση 3.
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν 6,2 εκατομμύρια κρούσματα της ασθένεις, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 372.000.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας