Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το αποτύπωμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης Up'ο ψηλά

  • A-
  • A+

Η οικονομική ύφεση που έχει προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία του Κορονοιού είναι τεράστια.

Στην Ελλάδα το κύριο πρόβλημα είναι αυτό του τουρισμού καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκβαση του φετινού καλοκαιριού. Ένας όμως από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτό έχει αντίκτυπο τόσο στην ναυσιπλοΐα και τον κλάδο μεταφορών και διανομών αυτοκινήτων ανά τον κόσμο όσο και στον τομέα ενέργειας και καυσίμων που πιέζεται από την ευρύτερη ύφεση σε ολόκληρη την παγκόσμια βιομηχανία.

Χαρακτηριστικό είναι το αποτύπωμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης στον κόλπο της Ελευσίνας.

Πραγματικά έχει δημιουργηθεί ένα πλωτό μποτιλιάρισμα από τα δεμένα πλοία που περιμένουν εντολή προκειμένου να μπαρκάρουν και να επιστρέψουν και αυτά στην κανονικότητα. Πάνω από 10 γιγάντια πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων παραμένουν δεμένα εδώ και ένα μήνα και δίπλα σε αυτά δεκάδες ακόμα μικρά εμπορικά πλοιάρια αλλά μεταφοράς καυσίμων και άλλα εμπορευμάτων περιμένουν και αυτά υπομονετικά την σειρά τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα με τα πληρώματα από τα πλοία να περιφέρονται επάνω σε αυτά και επίσης θεαματικά είναι και τα γήπεδα μπάσκετ που φιλοξενούνται επάνω στα καταστρώματα των πλοίων προκειμένου να απασχολούνται με κάποιο τρόπο τα πληρώματα.

Παραγωγή: Up Stories

Μουσική: Nikos Spiliotis

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακόμη πιο βαθιά η ύφεση της Ε.Ε. σύμφωνα με την Κομισιόν
Ζοφερές οι θερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ύφεση στην Ε.Ε. μετά την επέλαση της πανδημίας, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές οικονομίες πασχίζουν για την επανεκκίνηση.
Ακόμη πιο βαθιά η ύφεση της Ε.Ε. σύμφωνα με την Κομισιόν
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηνωμένο Βασίλειο: Το «φάντασμα» της ανεργίας τρομάζει
Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας '80 τους επόμενους μήνες εξαιτίας της ύφεσης στην οικονομία που προκλήθηκε από τον κορονοϊό.
Ηνωμένο Βασίλειο: Το «φάντασμα» της ανεργίας τρομάζει
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παγκόσμια Τράπεζα: στο 5,2% η ύφεση φέτος
Υφεση 5,2%, τη βαθύτερη από το 1945-46, προβλέπει πλέον για την παγκόσμια οικονομία φέτος η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι ανεπτυγμένες οικονομίες...
Παγκόσμια Τράπεζα: στο 5,2% η ύφεση φέτος
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λαγκάρντ: Έως 12% θα συρρικνωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης
Η επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν υπάρχει πια στο τραπέζι το «ήπιο» σενάριο για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Σήμερα η πρόταση της Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης.
Λαγκάρντ: Έως 12% θα συρρικνωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης