Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων
EUROKINISSI

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

  • A-
  • A+
Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων γνωστοποιούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας πως αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει, τα κυλικεία παραμένουν κλειστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων, με σχετική τους ανακοίνωση, γνωστοποιούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας πως αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει, τα κυλικεία παραμένουν κλειστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

Όπως τονίζουν από την 11η Μαρτίου «είμαστε χωρίς δουλειά, άρα και χωρίς έσοδα», προσθέτοντας πως «σήμερα βρισκόμαστε στην εξής τραγελαφική κατάσταση, μετά την ανακοίνωση της υπουργού κ. Κεραμέως για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, τα σχολικά κυλικεία που εξαρτώνται από τα ανοιχτά σχολεία να παραμένουν κλειστά».

Παράλληλα, θέτουν το ερώτημα «αν οι τυχόν παραγγελίες μέσω delivery από κοντινά μαγαζιά αποτελούν υγιεινότερη διατροφική λύση για τα παιδιά μας», υπογραμμίζοντας πως «Με πια λογική λοιπόν ανοίγει η εστίαση, αλλά απαγορεύεται η σχολική εστίαση από το εκάστοτε αρμόδιο και υπεύθυνο υγειονομικός κυλικείο» και θέτοντας μια σειρά αιτημάτων προς την κυβέρνηση.

Η σχετική ανακοίνωση

Με το παρόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα θέμα που αφορά τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων ανά την Ελληνική επικράτεια και τις οικογένειες τους, δηλ. περίπου τριάντα με σαράντα χιλιάδες κόσμο.

Από τη μέρα που εμφανίστηκε ο Covid 19 και μετά, τα σχολεία έκλεισαν με φυσικό επακόλουθο το αντίστοιχο κλείσιμο και των κυλικείων μας. Έτσι λοιπόν από την 11η Μαρτίου 2020 είμαστε χωρίς δουλειά, άρα και χωρίς έσοδα.

Σήμερα βρισκόμαστε στην εξής τραγελαφική κατάσταση, μετά την ανακοίνωση της υπουργού Κας Κεραμέως για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, τα σχολικά κυλικεία που εξαρτώνται από τα ανοιχτά σχολεία να παραμένουν κλειστά.

Να επισημάνουμε επίσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 όπου ήταν σε έξαρση η γρίπη Η1Ν1 μέχρι και τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2020, τα σχολικά κυλικεία υπολειτούργησαν καθώς υπήρξε αποχή πάνω του 60% των μαθητών.

Να σας ενημερώσουμε εν τάχει ότι τα εν λόγω κυλικεία για να πάρουν άδεια λειτουργίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης και όποιος εργάζεται μέσα σε αυτά να έχει από τον ΕΦΕΤ πιστοποιητικό επιμόρφωσης υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων, όπως απαιτείται και για κάθε άλλη δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και ότι υπαγόμαστε σε ενδελεχή έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Να αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι μας αν οι τυχόν παραγγελίες μέσω delivery από κοντινά μαγαζιά αποτελούν υγιεινότερη διατροφική λύση για τα παιδιά μας. Με πια λογική λοιπόν ανοίγει η εστίαση, αλλά απαγορεύεται η σχολική εστίαση από το εκάστοτε αρμόδιο και υπεύθυνο υγειονομικός κυλικείο.

Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο σήμερα με ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ και με ένα πλήθος αιτημάτων που ζητούν αν μη τι άλλο διευκρίνιση:

1) Οικονομική ενίσχυση , με την μορφή επιδόματος, ως την λήξη της αναστολής λειτουργίας μας.
2) Πάγωμα πληρωμών του ασφαλιστικού μας φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.) έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, με την ασφαλιστική μας ικανότητα σε ισχύ και άτοκο διακανονισμό, μετά την επαναλειτουργία μας.
3) Φορολογική ελάφρυνση , όπως φόρο επιτηδεύματος και άλλες παραμέτρους τις οποίες αδυνατούμε να καλύψουμε το τρέχον φορολογικό έτος.
4) Απαλλαγή από την δεύτερη δόση ενοικίου, στις σχολικές επιτροπές.
5) Ελεύθερη χρήση του ρεύματος των κυλικείων, μιας και όταν κλείσαμε, τα ψυγεία και οι καταψύκτες μας, ήταν γεμάτες εμπόρευμα, το οποίο προσπαθούμε να διασώσουμε.
6) Αποζημίωση για το εμπόρευμα που έληξε ή καταστράφηκε , το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας μας, βάση των τιμολογίων μας.
7) Πάγωμα-Αναστολή των πλειοδοτικών διαγωνισμών των κυλικείων, για ένα ακόμη σχολικό έτος, με σκοπό όσοι θέλουν, να προσπαθήσουν να ισοσταθμίσουν την ζημιά που υπέστησαν, με τον προσεχή τζίρο.
8) Δικαίωμα λήξης της σύμβασης, όσοι το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου.
9) Τέλος ζητούμε την μείωση των μισθωμάτων ανάλογα προς τα ύψος αυτών, στις συμβάσεις, από τη νέα σχολική χρονιά.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψην σας τα προαναφερθέντα. Είμαστε οι πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έκλεισαν και βάση των δεδομένων οι τελευταίες που θα ανοίξουν. Είμαστε αρκετές οικογένειες μονογονεϊκές. Είμαστε αρκετοί σε ευπαθείς ομάδες υγείας. Αρκετοί από εμάς, δεν πήραν ούτε καν το Ειδικό βοήθημα των 800,00 €. ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και συνεχίζουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ όσο κανένας άλλος!

Σας ζητάμε να μας δώσετε βήμα να ακουστούν και τα δικά μας δίκαια αιτήματα.

Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υγιεινή και ασφάλεια των τηλεργαζομένων
Για τους περισσότερους τηλεργαζομένους λόγω COVID-19, το εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι είναι πιθανόν να παρουσιάζει ελλείψεις από πολλές απόψεις σε σύγκριση με τον χώρο εργασίας τους
Υγιεινή και ασφάλεια των τηλεργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πότε δίνεται παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού
Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δίνονται διευκρινίσεις τόσο για την υπό προϋποθέσεις παράταση της άδειας ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους γονείς παιδιών εγγεγραμμένων σε βρεφονηπιακούς...
Πότε δίνεται παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεναγοί, ένας κλάδος προς εξαφάνιση;
Οι ξεναγοί μέσω του σωματείου τους απαιτούν να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από την Πολιτεία, για έναν νευραλγικό κλάδο του τουρισμού, που ειδικά φέτος βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της καθολικής ανεργίας.
Ξεναγοί, ένας κλάδος προς εξαφάνιση;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επτά κρούσματα και κλειστά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων, καθώς και άλλα πέντε κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο γυναικών.
Επτά κρούσματα και κλειστά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο 10λογος για τους οίκους ανοχής
Έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων εκδιδόμενων προσώπων, οι οποίοι δηλώνουν ότι ορισμένες διατάξεις δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν.
Ο 10λογος για τους οίκους ανοχής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξάνθη: αλαλούμ σε σχολεία
Καθηγητής Aγγλικών που δίδασκε σε τέσσερα Δημοτικά βρέθηκε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να κλείσουν τελικά οι συγκεκριμένες μονάδες, καθώς και παιδικός σταθμός εξαιτίας νοσούσης μητέρας νηπίου.
Ξάνθη: αλαλούμ σε σχολεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας