Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 17.2°C
  3 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 18.3°C
  0 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 12.8°C / 19.0°C
  3 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  1 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  3 BF
  51%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.9°C / 16.7°C
  2 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  1 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.9°C / 19.0°C
  3 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 17.8°C
  4 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.3°C / 14.0°C
  1 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 16.0°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 15.0°C
  2 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  2 BF
  63%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  1 BF
  55%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.1°C / 19.4°C
  1 BF
  41%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 18.0°C
  2 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.2°C / 16.1°C
  3 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.3°C / 14.0°C
  1 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.9°C / 16.7°C
  1 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  1 BF
  50%
Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων
EUROKINISSI

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

 • A-
 • A+
Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων γνωστοποιούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας πως αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει, τα κυλικεία παραμένουν κλειστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων, με σχετική τους ανακοίνωση, γνωστοποιούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πανδημία του κορονοϊού, τονίζοντας πως αν και τα σχολεία έχουν ανοίξει, τα κυλικεία παραμένουν κλειστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

Όπως τονίζουν από την 11η Μαρτίου «είμαστε χωρίς δουλειά, άρα και χωρίς έσοδα», προσθέτοντας πως «σήμερα βρισκόμαστε στην εξής τραγελαφική κατάσταση, μετά την ανακοίνωση της υπουργού κ. Κεραμέως για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, τα σχολικά κυλικεία που εξαρτώνται από τα ανοιχτά σχολεία να παραμένουν κλειστά».

Παράλληλα, θέτουν το ερώτημα «αν οι τυχόν παραγγελίες μέσω delivery από κοντινά μαγαζιά αποτελούν υγιεινότερη διατροφική λύση για τα παιδιά μας», υπογραμμίζοντας πως «Με πια λογική λοιπόν ανοίγει η εστίαση, αλλά απαγορεύεται η σχολική εστίαση από το εκάστοτε αρμόδιο και υπεύθυνο υγειονομικός κυλικείο» και θέτοντας μια σειρά αιτημάτων προς την κυβέρνηση.

Η σχετική ανακοίνωση

Με το παρόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα θέμα που αφορά τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων ανά την Ελληνική επικράτεια και τις οικογένειες τους, δηλ. περίπου τριάντα με σαράντα χιλιάδες κόσμο.

Από τη μέρα που εμφανίστηκε ο Covid 19 και μετά, τα σχολεία έκλεισαν με φυσικό επακόλουθο το αντίστοιχο κλείσιμο και των κυλικείων μας. Έτσι λοιπόν από την 11η Μαρτίου 2020 είμαστε χωρίς δουλειά, άρα και χωρίς έσοδα.

Σήμερα βρισκόμαστε στην εξής τραγελαφική κατάσταση, μετά την ανακοίνωση της υπουργού Κας Κεραμέως για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, τα σχολικά κυλικεία που εξαρτώνται από τα ανοιχτά σχολεία να παραμένουν κλειστά.

Να επισημάνουμε επίσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 όπου ήταν σε έξαρση η γρίπη Η1Ν1 μέχρι και τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2020, τα σχολικά κυλικεία υπολειτούργησαν καθώς υπήρξε αποχή πάνω του 60% των μαθητών.

Να σας ενημερώσουμε εν τάχει ότι τα εν λόγω κυλικεία για να πάρουν άδεια λειτουργίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης και όποιος εργάζεται μέσα σε αυτά να έχει από τον ΕΦΕΤ πιστοποιητικό επιμόρφωσης υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων, όπως απαιτείται και για κάθε άλλη δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και ότι υπαγόμαστε σε ενδελεχή έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Να αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι μας αν οι τυχόν παραγγελίες μέσω delivery από κοντινά μαγαζιά αποτελούν υγιεινότερη διατροφική λύση για τα παιδιά μας. Με πια λογική λοιπόν ανοίγει η εστίαση, αλλά απαγορεύεται η σχολική εστίαση από το εκάστοτε αρμόδιο και υπεύθυνο υγειονομικός κυλικείο.

Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο σήμερα με ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ και με ένα πλήθος αιτημάτων που ζητούν αν μη τι άλλο διευκρίνιση:

1) Οικονομική ενίσχυση , με την μορφή επιδόματος, ως την λήξη της αναστολής λειτουργίας μας.
2) Πάγωμα πληρωμών του ασφαλιστικού μας φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.) έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, με την ασφαλιστική μας ικανότητα σε ισχύ και άτοκο διακανονισμό, μετά την επαναλειτουργία μας.
3) Φορολογική ελάφρυνση , όπως φόρο επιτηδεύματος και άλλες παραμέτρους τις οποίες αδυνατούμε να καλύψουμε το τρέχον φορολογικό έτος.
4) Απαλλαγή από την δεύτερη δόση ενοικίου, στις σχολικές επιτροπές.
5) Ελεύθερη χρήση του ρεύματος των κυλικείων, μιας και όταν κλείσαμε, τα ψυγεία και οι καταψύκτες μας, ήταν γεμάτες εμπόρευμα, το οποίο προσπαθούμε να διασώσουμε.
6) Αποζημίωση για το εμπόρευμα που έληξε ή καταστράφηκε , το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας μας, βάση των τιμολογίων μας.
7) Πάγωμα-Αναστολή των πλειοδοτικών διαγωνισμών των κυλικείων, για ένα ακόμη σχολικό έτος, με σκοπό όσοι θέλουν, να προσπαθήσουν να ισοσταθμίσουν την ζημιά που υπέστησαν, με τον προσεχή τζίρο.
8) Δικαίωμα λήξης της σύμβασης, όσοι το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου.
9) Τέλος ζητούμε την μείωση των μισθωμάτων ανάλογα προς τα ύψος αυτών, στις συμβάσεις, από τη νέα σχολική χρονιά.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψην σας τα προαναφερθέντα. Είμαστε οι πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έκλεισαν και βάση των δεδομένων οι τελευταίες που θα ανοίξουν. Είμαστε αρκετές οικογένειες μονογονεϊκές. Είμαστε αρκετοί σε ευπαθείς ομάδες υγείας. Αρκετοί από εμάς, δεν πήραν ούτε καν το Ειδικό βοήθημα των 800,00 €. ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και συνεχίζουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ όσο κανένας άλλος!

Σας ζητάμε να μας δώσετε βήμα να ακουστούν και τα δικά μας δίκαια αιτήματα.

Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από Covid-19 πέθανε εργαζόμενος σούπερ μάρκετ στον Πειραιά
To Σωματείο καταγγέλλει πως παρά τις «παρεμβάσεις στα καταστήματα, μετράμε δεκάδες κρούσματα ενώ εξακολουθούν να αποκρύπτονται κρούσματα μετατρέποντας τα καταστήματα σε χώρους διασποράς»
Από Covid-19 πέθανε εργαζόμενος σούπερ μάρκετ στον Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέχρι το πρωί της Παρασκευής οι παλιές βεβαιώσεις εργαζομένων
Έως τις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 06:00 επεκτείνεται το μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως των νέων εντύπων βεβαίωσης κίνησης τόσο των εργαζομένων όσο και των αυτοαπασχολουμένων.
Μέχρι το πρωί της Παρασκευής οι παλιές βεβαιώσεις εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι ισχύει από σήμερα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων
Αλλάζουν από σήμερα τα δεδομένα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων και τα σχετικά έγγραφα που μπορούν να έχουν στη διάθεση τους. Τα νέα έντυπα «βεβαίωσης κίνησης εργαζομένων».
Τι ισχύει από σήμερα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πώς θα μετακινούνται οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι εν μέσω lockdown
Δεν απαιτείται η εκτύπωση των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.
Πώς θα μετακινούνται οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι εν μέσω lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι αλλάζει με τις βεβαιώσεις μετακίνησης
Τροποποιήσεις στη μετακίνηση και τις βεβαιώσεις για υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους προβλέπει η νέα απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από τις 11 Φεβρουαρίου έως και το τέλος του μήνα.
Τι αλλάζει με τις βεβαιώσεις μετακίνησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας