Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων, προγραμματίζει την Τρίτη (12/05) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, προκειμένου να αναδείξει «τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και τα μείζονα εργασιακά αιτήματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων».
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που τώρα οι πάντες έχουν αντιληφθεί τη σημασία του, χρειάζεται επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση. Το σημερινό ύψος των Δημόσιων Δαπανών (4,7% του ΑΕΠ) συγκρίνεται μόνο με τριτοκοσμικές χώρες. Η Δημόσια Υγεία θα φτιάξει μόνο με την σταδιακή αύξηση του στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% ΑΕΠ)».
Επιπλέον σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «χρειάζεται ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3.000-4.000 κατ' έτος ώστε να καλύπτει τις 1.500 αποχωρήσεις που γίνονται ετησίως και σταδιακά να μειώνονται οι κενές οργανικές θέσεις».
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου, μονιμοποίηση όλων των έκτακτων υπαλλήλων, εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, ανάπτυξη 3.500 κλινών ΜΕΘ, βελτίωση των μέτρων προστασίας για το προσωπικό, εργαστηριακά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εισαγόμενους ασθενείς και τακτικούς ελέγχους στο προσωπικό.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας