Ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, που θα κινηθεί νότια, θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Σύμφωνα πάντως με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη, αφού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Σήμερα Τετάρτη, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και στη Θράκη, οι οποίες βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και μετά το απόγευμα το Βόρειο Αιγαίο.
Τις βραδινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όμως θα είναι εξασθενημένα και θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ θα έχουν σταματήσει στα βόρεια.
Αύριο Πέμπτη, γρήγορα οι βροχές θα σταματήσουν και στα κεντρικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται στην Πελοπόννησο. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα θα είναι έως και έξι βαθμούς χαμηλότερη στα κεντρικά τμήματα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας