Για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης, κατηγορούνται οχτώ άτομα (όλοι αλλοδαποί), τα οποία συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές στη Σάμο. Στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες χθες (βράδυ Κυριακής) «υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ έβαλαν και φωτιές».
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν διαδοχικές φωτιές στη δομή προσφύγων (Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο Βαθύ της Σάμου. Ως αποτέλεσμα υπήρξε εκκένωση της δομής, με τους πρόσφυγες να καταφεύγουν στην πλατεία Μυτιλήνης. Νωρίτερα υπήρξε και ένταση με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες καταρχάς εμπόδισαν την αποχώρηση των προσφύγων από την πύρινη κόλαση, επικαλούμενοι τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν λόγω πανδημίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας