Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΚΕ (μ-λ): «Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!»

ΚΚΕ (μ-λ): «Η Πρωτομαγιά δεν μπαίνει σε καραντίνα!»

  • A-
  • A+

Στην ανακοίνωσή του για την φετινή Πρωτομαγιά, το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει:

Την ανάγκη αγωνιστικού, ταξικού γιορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς αναδεικνύει το ΚΚΕ(μ-λ) πανελλαδικά, και σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωση-παρέμβασή της που δημοσιεύτηκε στις 20 Απρίλη και στάλθηκε σε όλες τις οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου, η οργάνωσή μας κατέληγε:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος πρέπει να μας βρει ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. Παντού στη χώρα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός, να γιορτάσουμε στο δρόμο: ενωτικά, μαζικά, ταξικά.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για τους νέους αγώνες που θα απαιτηθούν για να υπερασπιστούμε τα βασικά μας δικαιώματα, για να αντισταθούμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για να μη γίνουν τα «έκτακτα μέτρα» του σήμερα, η κανονικότητα του αύριο.

Για να στείλουμε και από τη χώρα μας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη κι ο λαός παλεύουν για ν’ ανατρέψουν το σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης και της καταστροφής, αγωνίζονται για τη δική τους προοπτική».

Αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλει η σφοδρή αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται από τα επιτελεία του συστήματος, με αφορμή την πανδημία.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι δυνάμεις του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, αυτό που ονομάζουν «επόμενη μέρα», το εννοούν ως μία νέα επιδρομή σε δικαιώματα και κατακτήσεις, ως μία προσπάθεια να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στις πλάτες των λαών και της εργατικής τάξης.

Όπως αποδεικνύεται δραματικά ότι ακόμη και μια τέτοια υγειονομική κρίση, που συνιστά παγκόσμια θανάσιμη απειλή, όχι μόνο δεν μπορεί να αμβλύνει τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών (πόσο μάλλον να τους ενώσει!), αλλά –το αντίθετο– τους οξύνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο επικίνδυνο τοπίο για τους λαούς σε όλο τον κόσμο, νέες πολεμικές αναμετρήσεις, νέα αιματοκυλίσματα λαών.

Αυτό το σάπιο σύστημα, που ξέρει τόσο «καλά» να σκοτώνει, να σπέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή, αυτό το σύστημα που έχει ως βάση του την εκμετάλλευση και την καταπίεση, δεν μπορεί να εγγυηθεί την παραμικρή προστασία για την ανθρώπινη ζωή.

Ακόμη και αυτά τα μέτρα απομόνωσης και οι απαγορεύσεις, δεν έχουν παρθεί από το ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή, αλλά στην προσπάθεια να περισωθεί το σύστημα από μία μεγαλύτερη και πιο ανεξέλεγκτη κρίση. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τους άθλιους και επικίνδυνους όρους που συνεχίζουν να δουλεύουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στον κόσμο (και φυσικά στη χώρα μας), όσο και από τη βιασύνη τους να άρουν τα μέτρα αυτά, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή υποδομή αντιμετώπισης ενός νέου κύκλου της πανδημίας, και με μόνο στόχο να περισωθεί το άθλιο καπιταλιστικό οικοδόμημα και η  οικονομία τους.

Γι’ αυτό και οι αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις παντού στον κόσμο οφείλουν να αναδείξουν την ανάγκη αγωνιστικού γιορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς στο δρόμο. Δεν πρόκειται για αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, η «ανευθυνότητα». Πρόκειται για απόδειξη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή! Πρόκειται για καταγγελία της πολιτικής που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προωθεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, έναν νέο εργασιακό και κοινωνικό εφιάλτη. Πρόκειται για την ανάδειξη της αναγκαιότητας να ανατραπεί αυτό το απάνθρωπο σύστημα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης και αυτήν θα αναδείξει και τις μέρες που ακολουθούν μέχρι την Πρωτομαγιά στις συγκεντρώσεις που θα ανακοινώσει, κάνοντας το ξεκίνημα από την Αθήνα όπου καλεί στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ(μ-λ): Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, διοργανώνει το ΚΚΕ(μ-λ), την ερχόμενη Κυριακή στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η εκδήλωση τιμής και μνήμης είναι ενταγμένη σ΄...
ΚΚΕ(μ-λ): Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ (μ-λ): Η καταδικαστική απόφαση συνδυάστηκε με την κρατική καταστολή
Την εκτεταμένη και αδικαιολόγητη χρήση χημικών και βίας από αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή τονίζει στην ανακοίνωσή...
ΚΚΕ (μ-λ): Η καταδικαστική απόφαση συνδυάστηκε με την κρατική καταστολή
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κάλεσμα του ΚΚΕ (μ-λ) για τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο
Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καλεί το...
Κάλεσμα του ΚΚΕ (μ-λ) για τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ-(μλ): «Οι μαθητές έχουν δίκιο και πρέπει να νικήσουν»
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ-(μλ) στηρίζει τις μαθητικές καταλήψεις, τους εκπαιδευτικούς και τα αιτήματά τους, ενώ ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας.
ΚΚΕ-(μλ): «Οι μαθητές έχουν δίκιο και πρέπει να νικήσουν»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ (μ-λ): Τα γεράκια δεν μπορούν να γίνουν περιστέρια!
«Ο ερχομός στη χώρα μας του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο θέλει να υπενθυμίσει ποιος είναι το αφεντικό της ντόπιας άρχουσας τάξης».
ΚΚΕ (μ-λ): Τα γεράκια δεν μπορούν να γίνουν περιστέρια!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ (μ-λ): Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !
Η «προστασία» του γαλλικού ιμπεριαλισμού θα πληρωθεί ακριβά από τον εργαζόμενο λαό με νέα «αγορά του αιώνα» γαλλικών αεροσκαφών και φρεγατών που θα στοιχίσουν πάνω από 10 δις ευρώ.
ΚΚΕ (μ-λ): Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας