Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κρήτη: Μηνύματα για το φετινό, διαφορετικό Πάσχα

  • A-
  • A+
Μηνύματα αισιοδοξίας για το ξεπέρασμα της φετινής υγειονομικής κρίσης στέλνουν οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα. 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει: 

«Συμπολίτες,
το Ηράκλειο έχει περάσει πολλά στην ιστορία του  και τ’ άντεξε όλα. Θα αντέξει και τώρα. Θα βγούμε απ’ αυτή τη δοκιμασία πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ.
Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι, προστατεύοντας ο ένας τον άλλον  και διαφυλάσσοντας όσα έχουμε κερδίσει μέχρι στιγμής. 
Και σύντομα θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί.
Θα ξαναγεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες  μας. Θα φτιάξουμε πάλι την καθημερινότητά μας, καλύτερη από πριν, με αγάπη, υπομονή και αλληλεγγύη.
Θα τα καταφέρουμε!
Καλή Ανάσταση σε όλους».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει: 

«Η φετινή Ανάσταση είναι διαφορετική για όλους.
Τα μηνύματα της όμως παραμένουν ισχυρά και αναλλοίωτα, στις συνειδήσεις και τις αναμνήσεις όλων των Κρητικών.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε στην καθεμία και στον καθένα χωριστά, Καλό Πάσχα.
Ευχόμαστε ιδιαίτερα το φετινό Πάσχα να σηματοδοτήσει το πέρασμα στην ελπίδα, την αισιοδοξία για όλη την ανθρωπότητα.
Ας παραμείνουμε σπίτι με την υπόσχεση ότι θα είμαστε ξανά μαζί.
Καλή Ανάσταση. Χρόνια Πολλά».

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης αναφέρει: 

«Το φετινό Πάσχα που η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία και ο ελληνικός λαός αγωνίζεται ενωμένος και αποφασισμένος για να βγει νικητής, το μήνυμα της Ανάστασης είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται κοντά στον πολίτη, υλοποιώντας ένα κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο στο οποίο μεγάλη συνδρομή έχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
Αναγνωρίζουμε και τιμούμε την προσπάθεια όλων των ανθρώπων που με έργα και δράσεις συμβάλλουν στην ανάσχεση της μεταδοτικότητας της νόσου.
Πιστεύουμε ότι το τέλος της δοκιμασίας αυτής θα έρθει σύντομα.
Ευχόμαστε ολόψυχα να μας βρει όλους με υγεία, πιο ώριμους, πιο δυνατούς και τολμηρούς, και μια χώρα με περισσότερη αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης τονίζει: 

«Αγαπητοί μου συμπολίτες

Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες αλλά τις διαχειριζόμαστε με σύνεση και πειθαρχία. 
Απαντάμε στο ζόφο και την ανασφάλεια που προοιωνίζεται η σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας, με χαμόγελο και πίστη στη δύναμη της αλληλέγγυας  κοινότητας, στη συνοχή μας που ισχυροποιείται καθημερινά από τις μικρές και μεγάλες πράξεις των ίδιων των ανθρώπων της. Εκείνων, που μας επιτρέπουν να μείνουμε σπίτι, ασφαλείς, υγιείς  και με επάρκεια αγαθών, φαρμάκων, όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που έχουμε ανάγκη. 

Τους εργαζόμενους σε Νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα φαρμακεία, σε επιχειρήσεις τροφίμων, διανομών,  κατασκευών, όλους εκείνους που εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο της πανδημίας,  με γενναιότητα και αυταπάρνηση. 
Τους ευγνωμονούμε και τους ευχαριστούμε. 

Μέχρι σήμερα, καταφέραμε με την προσήλωση και την συνεπή ανταπόκρισή μας στα προληπτικά μέτρα που λήφθησαν, να θωρακίσουμε την πόλη μας και τη ζωή μας απέναντι στον θανατηφόρο ιό. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση.  Ας αντισταθούμε στην κόπωση  από τον εγκλεισμό και τις προκλήσεις της ανοιξιάτικης περιόδου, με την ωριμότητα και την λογική που απαιτούν και που επιβάλλουν οι  περιστάσεις.

Μπορούμε να  τα καταφέρουμε. Το έχουμε άλλωστε αποδείξει. Κι ας επιτρέψουμε στο μήνυμα της Ανάστασης, που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, να αναβαπτίσει τη σκέψη μας και να εγκαθιδρύσει στην ψυχή μας το φως της ελπίδας, της αγάπης και της πίστης   σ΄ ένα μέλλον που, σήμερα, με την προσωπική μας στάση και ευθύνη, διασφαλίζουμε για τα παιδιά μας και για μας τους ίδιους. Ο Δήμος Ρεθύμνης και οι υπηρεσίες του, είναι και θα παραμείνουν, ό,τι κι αν συμβεί,  διαρκώς στο πλευρό σας. 

Εύχομαι, τούτη η περιπέτεια, να γίνει εφαλτήριο εσωτερικής κάθαρσης, ευκαιρία επαναξιολόγησης όσων μέχρι σήμερα  θεωρούσαμε ως σημαντικά και η λήξη της, να μας βρει όλους μαζί, καλύτερους ως ανθρώπους, δυνατότερους ως κοινωνία. 

Καλές Άγιες Ημέρες σε όλους και η Ανάσταση του Κυρίου να λαμπρύνει  την κάθε ημέρα της ζωής μας»! 

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης αναφέρει: 

«Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,

Στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε εύχομαι ολόψυχα το φως της Αναστάσεως να μας οπλίσει με δύναμη και θέληση ώστε να υπερβούμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται και να υποδεχτούμε ένα μέλλον δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Η νίκη της ζωής επί του θανάτου ανανεώνει το κουράγιο και την αισιοδοξία μας και η προσδοκία της Ανάστασης αποκτά μεγαλύτερη σημασία στις δύσκολες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε.

Αυτό το Πάσχα καλούμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να παραδειγματιστούμε και να κάνουμε κι εμείς τη δική μας «θυσία» μένοντας μακριά από την ευρύτερη οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μικρή θυσία για τον καθένα από εμάς μα με τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία των συνανθρώπων μας και ολόκληρου του κόσμου.

Διαχειριζόμαστε τις σύγχρονες προκλήσεις για να υπερισχύσουμε των περιστάσεων και να βγούμε νικητές χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Μένουμε σπίτι λοιπόν. Συνειδητά και υπεύθυνα.
Γιορτάζουμε σπίτι για να γιορτάζουμε πάντα.
Καλή δύναμη Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με Υγεία».

ΒΙΝΤΕΟ
Πώς να σωπάσω
Μια συμπαραγωγή του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ για το θέμα της επέλασης της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη. Η κατάληψη ζωτικού χώρου εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία –...
Πώς να σωπάσω
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Κρήτη συμμετείχε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία
Με τη συμμετοχή εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και συλλογικοτήτων του νησιού που έδειξαν τη συμπαράστασή τους στους υγειονομικούς πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις, και μάλιστα υπό βροχή, στα...
Η Κρήτη συμμετείχε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοιχτά μόνο 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη, ένα σε κάθε νομό
Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της πολιτείας οι ξενοδόχοι της Κρήτης αποφάσισαν σε τοπικό επίπεδο τη λειτουργία μόνο ενός ξενοδοχείου σε κάθε έναν από τους τέσσερις νομούς του νησιού. Η απόφαση αφορά τα...
Ανοιχτά μόνο 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη, ένα σε κάθε νομό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι νέοι αντιδήμαρχοι στους μεγάλους δήμους της Κρήτης
Τους νέους αντιδημάρχους για την επόμενη περίοδο ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας. Παρακάτω όλα τα ονόματα και οι αρμοδιότητες.
Οι νέοι αντιδήμαρχοι στους μεγάλους δήμους της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Οι σημαντικότερες ειδήσεις για το 2018
Μια αναδρομή στα σημαντικά γεγονότα για την Κρήτη το 2018 επιχειρεί η «Εφ.Συν.» λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου. Περιλαμβάνονται ειδήσεις από όλους τους τομείς της ζωής στην Κρήτη, στις οποίες εστίασε...
Κρήτη: Οι σημαντικότερες ειδήσεις για το 2018
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι νέοι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Κρήτης
Τις διοικήσεις των συλλόγων του εξέλεξαν οι δικηγόροι στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο επανεξελέγη ο Άρης Ροζάκης, στα Χανιά ο Γιάννης Δασκαλάκης, στο Ρέθυμνο ο Βαγγέλης Μουνδριανάκης και στο Λασίθι ο Γιώργος...
Οι νέοι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Κρήτης
ΚΛΕΙΣΙΜΟ