• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 9.8°C / 16.2°C
  0 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.5°C / 14.4°C
  1 BF
  77%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 14.8°C
  4 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  4 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 13.7°C
  1 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.7°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 13.6°C
  3 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.7°C / 15.8°C
  5 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 9.9°C / 15.9°C
  4 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.4°C / 17.4°C
  4 BF
  88%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 14.6°C
  4 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Ομίχλη
  4°C 3.9°C / 6.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 6.5°C / 12.8°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.4°C / 17.8°C
  1 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.9°C / 16.4°C
  0 BF
  71%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.3°C / 12.7°C
  2 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.7°C / 14.4°C
  1 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  2 BF
  95%

Το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας

EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Νέες ερωτήσεις στη Βουλή για το «αμαρτωλό» Ταμείο

 • A-
 • A+

Επανέρχεται με ερωτήματα για το –γνωστό και ως «αμαρτωλό»– Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά, οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται τόσο στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και ακόμη 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρεται στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για πέντε αδικήματα (πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης), κατά 17 μελών πρώην διοικήσεων του Ταμείου, για την υπόθεση των εικονικών δανείων. Τα ευρήματα στη βάση των οποίων ασκήθηκαν οι ποινικές «αφορούν παράνομες και εκτός σκοπού χρηματοδοτήσεις και δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτοντας ένα καθεστώς γενικευμένης κακοδιαχείρισης και σκανδαλώδους διασπάθισης δημοσίου χρήματος», τονίζουν οι βουλευτές.

Σημειώνοντας ότι «με την επιφύλαξη των καταδικαστικών αποφάσεων όπου η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης είναι υποχρεωτική, τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα οφείλουν εντός είκοσι (20) ημερών μετά την ως άνω ενημέρωση τους να αποφαίνονται αιτιολογημένα για την άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του υπαλλήλου», ρωτούν: «Έχουν ανακοινωθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προϊσταμένη αρχή των 17 υπαλλήλων, οι ποινικές διώξεις που άσκησε εις βάρος τους η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς από τον Οκτώβριο του 2019;  Αν ναι, από ποια ημερομηνία έλαβαν χώρα οι ανακοινώσεις αυτές;».

«Παράνομη απόφαση χρηματοδότησης συνδικαλιστικής οργάνωσης»

Τον περασμένο Δεκέμβρη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου είχαν καταγγείλει ενώπιον της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου –μετά την αλλαγή συσχετισμών στη σύνθεσή του με υπουργική απόφαση της κ. Μενδώνη- έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση χρηματοδότησης (έγκριση δαπάνης) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) για το συνέδριό της.

«Η παράνομη αυτή απόφαση που αφορά ποσό άνω των 100.000 € ελήφθη παρά το υπ΄ αριθμ. 2/49790/ΔΠΣΕ/20.7.2018 πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα "οριστικά αποτελέσματα του υπ΄αριθμ. 7213/2017 έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού" για τα έτη 2005 – 2016, στο οποίο μεταξύ άλλων είχε επισημανθεί  ότι η παλαιότερη δαπάνη που αποφασίστηκε από το Ταμείο στην υπ΄αριθμ. 256/13.10.2016 συνεδρίαση του Δ.Σ. του για την κάλυψη δαπανών του 12ου συνεδρίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν εμπίπτει στους σκοπούς του Ταμείου», θυμίζουν οι βουλευτές. Να σημειωθεί ότι έχοντας εντοπίσει ποσά συνολικού ύψους 211.838,29 ευρώ να καταβάλλονται από το Ταμείο στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου είχαν ζητήσει την επιστροφή τους. Να σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για αμιγώς δημόσιο χρήμα.

Κάνοντας λόγο για «κατάφωρη διασπάθιση δημοσίου χρήματος» και παρατηρώντας ότι «ο εισηγητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκριναν την εν λόγω παράνομη δαπάνη, αψηφούν το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τις συνέπειες που έχει επιφέρει», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την υπουργό Πολιτισμού:

«1.          Έχει υλοποιηθεί η απόφαση της παράνομης χρηματοδότησης προς την ΠΟΕ ΥΠΠΟΑ που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥπΥΠΠΟ στην υπ' αριθμ. 297/5-122019 συνεδρίασή του;

2.            Προτίθεται να επιτρέψει την εκτέλεση της ως άνω απόφασης και να ανεχθεί την προφανή παρανομία; Αν όχι, με ποιες ενέργειες σκοπεύει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα που παραβιάζει η απόφαση αυτή και να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον;».

Οπως προκύπτει, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέρχεται επίμονα ζητώντας απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από την υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει μία ακόμη ερώτηση στην Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, κάνοντας λόγο για «σοβαρές πλημμέλειες» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την περιβόητη «εκκαθάριση εν λειτουργία» του Ταμείου.


Η εν λόγω ΚΥΑ, που συνυπογράφηκε στις 31 Ιανουαρίου από τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών, «βρίθει πλημμελειών που επιτρέπουν ή οδηγούν απευθείας στη συγκάλυψη παρανομιών και ποινικών αδικημάτων αλλεπάλληλων διοικήσεων του ΤΑΥΠΥΠΠΟ», τόνιζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών καθώς είναι αυτό που «υπέχει υποχρέωση για τη διασφάλιση της σύννομης διάθεσης και διαχείρισης του δημόσιου πλούτου», με δεδομένο ότι οι πόροι του Ταμείου «προέρχονταν σε ποσοστό 100% από δημόσιο χρήμα».

Οι ερωτήσεις

Α.

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Άσκηση ποινικών διώξεων κατά υπαλλήλων – στελεχών του ΤΑΥπ.ΥΠΠΟΑ από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και ανακοίνωση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σύμφωνα με το από 25.10.2019 Δελτίο Τύπου της, ανακοίνωσε τα εξής: «Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πέντε αδικήματα (πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης) άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά 17 προσώπων – υπηρεσιακών  παραγόντων (υπαλλήλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν μετά από πορισματική έκθεση Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για  υπόθεση χρηματικών ποσών 200.000 ευρώ, η οποία αφορούσε στη χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων και δανείων από το Ταμείο προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012 - 2014 και τα οποία ουδέποτε πιστώθηκαν πραγματικά στους εν λόγω υπαλλήλους». 

Κατά τη διενέργεια του παραπάνω ελέγχου, διαπιστώθηκε η απώλεια των βιβλίων πρωτοκόλλου (εισερχόμενα, εξερχόμενα, εσωτερική  αλληλογραφία) των ετών 2015, 2016, 2017, και αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ, γεγονός που δυσχέρανε τον έλεγχο και στέρησε από το αρμόδιο κλιμάκιο τη δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων, σύμφωνα με το από 6.12.2018 Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του ίδιου του Ταμείου και σύμφωνα με σειρά σχετικών δημοσιευμάτων. 

Το σοβαρό και δυσεξήγητο αυτό γεγονός συνδέεται τόσο με τις παραπάνω κακουργηματικές κατηγορίες, για τις οποίες έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη και εκκρεμεί κύρια ανάκριση, όσο και με άλλη δικογραφία, βάσει της οποίας έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ως κατηγορούμενοι για υπεξαγωγή εγγράφων από κοινού καθώς και για διατάραξη λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού,  δημόσιοι υπάλληλοι – μέλη του ΔΣ του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ παρελθόντων ετών, (υπ. αρ. Γ18-337 ΕΓ67-2018/185 6485466/2018 δικογραφία Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας),  με ημερομηνία τελευταίας αναβολής, ύστερα από αίτημα των κατηγορουμένων, την 31η Ιανουαρίου 2020. 

Επειδή το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού λειτουργούσε αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση,
Επειδή τα ευρήματα στη βάση των οποίων ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις – μεταξύ άλλων – για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αφορούν παράνομες και εκτός σκοπού χρηματοδοτήσεις και δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτοντας ένα καθεστώς γενικευμένης κακοδιαχείρισης και σκανδαλώδους διασπάθισης δημοσίου χρήματος,

Επειδή σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα:  «Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει υποχρέωση να ανακοινώνει αμέσως στην προϊσταμένη αρχή του υπαλλήλου κάθε ποινική δίωξη που ασκείται κατ` αυτού. Ο Γραμματέας του Δικαστηρίου ή του δικαστικού συμβουλίου υποχρεούται να ανακοινώνει αμέσως στην ίδια αρχή τα παραπεμπτικά ή απαλλακτικά βουλεύματα σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας καθώς και τις εκδιδόμενες σε κάθε βαθμό δικαιοδοσίας, καταδικαστικές ή αθωωτικές αποφάσεις κατά του υπαλλήλου. Σε περίπτωση εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, ο διευθυντής φυλακών γνωστοποιεί τούτο, χωρίς καθυστέρηση, στην προϊστάμενη αρχή του υπαλλήλου. Με την επιφύλαξη των καταδικαστικών αποφάσεων όπου η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης είναι υποχρεωτική, τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα οφείλουν εντός είκοσι (20) ημερών μετά την ως άνω ενημέρωση τους να αποφαίνονται αιτιολογημένα για την άσκηση ή μη πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του υπαλλήλου». (άρθρο 114 παράγραφος 6, ν.3528/2007 – Α΄ 26)

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης:

Έχουν ανακοινωθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προϊσταμένη αρχή των 17 υπαλλήλων, οι ποινικές διώξεις που άσκησε εις βάρος τους η Εισαγγελία

Εγκλημάτων Διαφθοράς από τον Οκτώβριο του 2019;  Αν ναι, από ποια ημερομηνία έλαβαν χώρα οι ανακοινώσεις αυτές.

Οι ερωτώντες βουλευτές

 • ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 
 • ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
 • ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΣΟΣ
 • ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 • ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 • ΓΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 • ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΦΡΟΣΩ
 • ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
 • ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ
 • ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 • ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
 • ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 • ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 • ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 • ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ

 

Β.

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Παράνομη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικής οργάνωσης»

Σύμφωνα με την από 17.12.2019 καταγγελία - αναφορά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώπιον της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Ταμείου (μετά την πρόσφατη διεύρυνση της πενταμελούς σύνθεσής του με δύο επιπλέον μέλη μέσω Υπουργικής Απόφασης τον Οκτώβριο του 2019) έλαβε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση υπ’ αριθμ. 297/5-12-2019 την απόφαση να εγκρίνει παρανόμως δαπάνη που αφορά χρηματοδότηση συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥπΥΠΠΟ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) για την κάλυψη των δαπανών του 13ου συνεδρίου της, οι εργασίες του οποίου ανέδειξαν μέσω εκλογών το νέο 33μελές Γενικό Συμβούλιό της, ενέκριναν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της και εξέλεξαν αντιπροσώπους της για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. 

Η παράνομη αυτή απόφαση που αφορά ποσό άνω των 100.000€ ελήφθη παρά το υπ΄ αριθμ. 2/49790/ΔΠΣΕ/20.7.2018 πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα «οριστικά αποτελέσματα του υπ΄αριθμ. 7213/2017 έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού» για τα έτη 2005 – 2016, στο οποίο μεταξύ άλλων είχε επισημανθεί  ότι η παλαιότερη δαπάνη που αποφασίστηκε από το Ταμείο στην υπ΄αριθμ. 256/13.10.2016 συνεδρίαση του Δ.Σ. του για την κάλυψη δαπανών του 12ου συνεδρίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν εμπίπτει στους σκοπούς του Ταμείου. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, για το 12ο συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ το Ταμείο κατέβαλε 126.958,73 €. Περαιτέρω, με το εν λόγω πόρισμα, το συνολικό ποσό των 211.838,29 € που καταβλήθηκε από το Ταμείο προς την Ομοσπονδία ζητήθηκε να επιστραφεί από τα μέλη του ΔΣ που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις και η υπόθεση εξετάζεται παράλληλα από τις εισαγγελικές αρχές.
Επειδή το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Επειδή η υλοποίηση της παράνομης αυτής απόφασης συνιστά κατάφωρη διασπάθιση δημοσίου χρήματος,
Επειδή η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων βρίσκεται εκτός των σκοπών του εν λόγω Ταμείου,
Επειδή ο εισηγητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκριναν την εν λόγω παράνομη δαπάνη, αψηφούν το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τις συνέπειες που έχει επιφέρει,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

    1. Έχει υλοποιηθεί η απόφαση της παράνομης χρηματοδότησης προς την ΠΟΕ ΥΠΠΟΑ που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥπΥΠΠΟ στην υπ’ αριθμ. 297/5-122019 συνεδρίασή του;
    2. Προτίθεται να επιτρέψει την εκτέλεση της ως άνω απόφασης και να ανεχθεί την προφανή παρανομία; Αν όχι, με ποιες ενέργειες σκοπεύει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα που παραβιάζει η απόφαση αυτή και να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον; 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 • ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
 • ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
 • ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΣΟΣ
 • ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 • ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΙΟΠΗ
 • ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΦΡΟΣΩ
 • ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
 • ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 • ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 • ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 • ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 • ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 • ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ


 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σφοδρές αντιδράσεις για τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ
Oι λόγοι της απόλυσης των 7 εργαζομένων είναι «ξεκάθαρα εκδικητικοί», τονίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για «τις πρώτες απολύσεις που πραγματοποιούνται στο δημόσιο...
Σφοδρές αντιδράσεις για τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ
ΒΟΥΛΗ
Κυβερνητικό «όχι» στην τροπολογία για έκτακτο βοήθημα στους δικηγόρους
Εν μέσω περιόδου όπου τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά στις ουσιώδεις λειτουργίες τους, η κυβέρνηση απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες, τροπολογία που προώθησε η αντιπολίτευση για έκτακτο βοήθημα μέχρι 800...
Κυβερνητικό «όχι» στην τροπολογία για έκτακτο βοήθημα στους δικηγόρους
ΒΟΥΛΗ
Λ. Μενδώνη: Δική μου επιλογή ο διορισμός Λιγνάδη
Ο πρωθυπουργός στήριξε την υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη με την ίδια να ανταποδίδει τη στήριξη αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
Λ. Μενδώνη: Δική μου επιλογή ο διορισμός Λιγνάδη
ΒΟΥΛΗ
Σύγκρουση με φόντο τις ακρότητες του διαδικτύου
Aπρόβλεπτη τροπή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πήρε η συζήτηση περί πολιτικού πολιτισμού που ο ίδιος προκάλεσε στη Βουλή ● Δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος στην υπόθεση Λιγνάδη, κάλυψε τη Λίνα Μενδώνη και ζήτησε...
Σύγκρουση με φόντο τις ακρότητες του διαδικτύου
ΒΟΥΛΗ
Η τσιμεντωμένη Ακρόπολη πλημμύρισε, η Μενδώνη δηλώνει «περήφανη»
Πόσο ευθύνονται τα έργα που έγιναν πρόσφατα, καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από επιστημονικούς παράγοντες για  αυθαιρεσίες; Πόσο έντιμο και λογικά ορθό είναι να προχωράς σε κατασκευαστικά έργα και να μην...
Η τσιμεντωμένη Ακρόπολη πλημμύρισε, η Μενδώνη δηλώνει «περήφανη»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας