• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 3.6°C / 9.0°C
  1 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -1.6°C / 1.9°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.0°C / 10.7°C
  3 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  3 BF
  93%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -1.8°C / 0.7°C
  2 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -5°C -4.6°C / -3.2°C
  4 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  6°C 4.6°C / 7.9°C
  1 BF
  94%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.3°C / 12.5°C
  3 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  4 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 12.9°C
  4 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  5 BF
  95%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  6 BF
  60%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.5°C / 1.9°C
  2 BF
  75%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.5°C / 4.4°C
  2 BF
  89%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 8.8°C / 11.6°C
  2 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 3.8°C / 9.2°C
  2 BF
  91%
 • Καβάλα
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -0.7°C / 1.5°C
  1 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -1.1°C / 1.9°C
  2 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -4°C -4.2°C / -4.2°C
  2 BF
  79%

Μ-Λ ΚΚΕ: Υποκρισία, «γύψος» και κοινωνικός αυτοματισμός

 • A-
 • A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία που επέβαλε εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στο ακραία αντιδημοκρατικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάσει το κοινωνικό έδαφος για αυτό, με μια καταιγιστική προπαγάνδα ενεργοποίησης του άθλιου κοινωνικού αυτοματισμού περί «ατομικής ευθύνης».

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν επιχειρεί να «προστατέψει το κοινωνικό σύνολο» από κάποιους «επιπόλαιους». Ο «γύψος» δεν ήρθε ως αποτέλεσμα κάποιων αντικοινωνικών ατομικών συμπεριφορών. Η απαγόρευση συνιστά μια κυνική ομολογία του εγκληματικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου της πολιτικής που υπηρετεί ο ίδιος και το κόμμα του. Αυτής που κατεδάφισε, κατεδαφίζει και θα κατεδαφίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και κάθε άλλης δομής από αυτές που ορίζουν το κοινωνικό κράτος.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει:

1. Να περιορίσει τις συνέπειες και πολύ περισσότερο να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες με τις οποίες βαρύνεται για την σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

  Αν το «κράτος οφείλει κατά το σύνταγμα να μεριμνά για την υγεία των πολιτών», όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, τότε το κράτος που δεκαετίες διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων διαπράττει ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Και η πολιτική της διάλυσης του ΕΣΥ και κάθε άλλης δομής πραγματικής πολιτικής προστασίας, προς όφελος πάντα των ιδιωτικών συμφερόντων, μπορεί να υπηρετήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις, δεν μπορεί όμως να διαφεύγει κανενός, ότι η ΝΔ είναι ο βασικός ιδεολογικός και πολιτικός εισηγητής των εγκληματικών νεοφιλελευθέρων δογμάτων.

  Ο ελληνικός λαός όχι απλά δεν πρέπει να δώσει «άφεση» για αυτή τη πολιτική, όχι απλά δεν πρέπει να προσφέρει την ομερτά και  την ανοχή που οι «σωτήρες της καραντίνας» διεκδικούν, αλλά τώρα να στραφεί ενάντια σε αυτούς τους «υπεύθυνους» που απειλούν την υγεία και τη ζωή του.

  2. Επιδιώκει να εδραιώσει ακόμα περισσότερο το αποπροσανατολιστικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης». Και να χρεώσει τα θύματα και τις συνέπειες του κορονοϊού, όχι στην ίδια την πολιτική που δεκαετίες τώρα εφαρμόζουν, αλλά στους «επιπόλαιους» που μετακινούνται άσκοπα.

   Αυτοί που επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας Γεωργιάδη, έκλεισαν, συγχώνευσαν και υπονόμευσαν εκατοντάδες περιφερειακά νοσοκομεία, αυτοί που άφησαν τα κεντρικά νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, εξοπλισμό και υποδομές, κουνούν το δάχτυλο στους «ανεύθυνους» που υπονομεύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην υγεία των πολλών.

   Ναι ο λαός πρέπει να πάρει κάθε μέτρο αυτοπροστασίας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας που του στερούν οι πολιτικές της ΝΔ και των άλλων κυβερνήσεων. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να γίνει το θύμα αυτής της ύπουλης προπαγάνδας που αν καταφέρει να μεταθέσει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, σε κάποιους «ανεύθυνους», τότε θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος ώστε αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για όλα αυτά, να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτικής που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέες πανδημίες.

   3. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι βέβαιο ότι, εκφράζει τους ανομολόγητους πόθους (και ενίοτε ομολογημένους) ενός μαύρου μπλοκ, που «φωλιάζει μέσα στη μεγάλη δεξιά παράταξη». Αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ μια πρόβα για το μέλλον.

    Επιχειρούν να μπολιάσουν έναν λαό με την ανοχή απέναντι στα ανελεύθερα μέτρα των απαγορεύσεων και των προστίμων. Να τον εθίσουν σε μια κοινωνία όπου το «υπεύθυνο» και το «δίκαιο» το ορίζει η αστυνομία, το λιμενικό και ο στρατός. Και για αυτό η απαγόρευση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το λαό και τον τόπο.

    Αν όπως λένε η πανδημία θα καμφθεί πραγματικά, μετά από 18 μήνες όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτά τα μέτρα δεν ήρθαν για να φύγουν, ούτε αποτελούν απλά έκτακτα ολιγοήμερα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζοντας καλά ότι στο τέλος αυτού (του πρώτου;) πανδημικού κύματος, η χώρα θα έχει βυθιστεί σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση και επιδιώκοντας να φορτώσει ξανά όλα τα βάρη στα ίδια υποζύγια, προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή μίας… νέας τάξης.

    Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα, οι καραντίνες και οι απαγορεύσεις είτε λόγω ιών, είτε λόγω άλλων προσχημάτων θα επιδιωχθεί να επιβληθούν πολλές φορές ακόμα. Ειδικά αν στη φάση της οικονομικής κρίσης που θα βυθιστεί ο λαός μας, αποφασίσει να αντιπαλέψει τις πολιτικές που κονταίνουν το μέλλον του.

    Η πολιτική της «απαγόρευσης κυκλοφορίας», αξιοποιώντας στο έπακρο το πραγματικό πρόβλημα της πανδημίας, αποτελεί επί της ουσίας συνέχεια της πολιτικής της τρομοκρατίας, της καταστολής, της αστυνομοκρατίας και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων που απαρέγκλιτα εφαρμόζει η ΝΔ εδώ και εννέα μήνες.

    Καμία ανοχή στην πολιτική του τρόμου και των απαγορεύσεων.

    Καμία συναίνεση με τους πραγματικούς εγκληματίες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας». 

    Ακολουθήστε μας στο Google news
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    «Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση»
    Δίνοντας ένα σαφές στίγμα των επιδιώξεών του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έκανε λόγο για ένα κόμμα του προοδευτικού ρεαλιστικού λόγου, το οποίο μέσα από την αναδιάταξη του δημοκρατικού χώρου θα επιχειρήσει να...
    «Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση»
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία
    «Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης, αφού υπάρχουν αυτή τη στιγμή δημοσιονομικά οι δυνατότητες για στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την...
    Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» - 10 προτάσεις
    «Δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, τη στρόφιγγα να ανοιγοκλείνει συνεχώς για ΜΕΘ και απλές κλίνες, τα ιατρεία και χειρουργεία πάλι να...
    ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» - 10 προτάσεις
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    Αν. Ξανθός:Κοροϊδία με τις 300 ιδιωτικές κλίνες, όπου υπάρχουν κριτήρια εισαγωγής
    Συνεχίζεται η υγειονομική τραγωδία, αφού δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών Covid.
    Αν. Ξανθός:Κοροϊδία με τις 300 ιδιωτικές κλίνες, όπου υπάρχουν κριτήρια εισαγωγής
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    Θετικός στον ιό ο Αλέξης Τσίπρας
    Πληθώρα μηνυμάτων για ταχεία ανάρρωση ● Ευχές μέσω twitter από τον πρωθυπουργό ● Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον οργανωτικό τραγέλαφο με τα self tests των μαθητών
    Θετικός στον ιό ο Αλέξης Τσίπρας

    Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

    Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

    Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

    Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

    Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας