Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Όταν ο Ταχιάος παρερμήνευε και τον Ιερεμία

Νίκος Ταχιάος

EUROKINISSI

Όταν ο Ταχιάος παρερμήνευε και τον Ιερεμία

  • A-
  • A+

Κοντά δέκα μέρες συγκράτησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό (ΑΜ) Νίκος Ταχιάος τη σφοδρή του ενόχληση για όσα είπε στις 24 Φεβρουαρίου ο μελετητής Παναγιώτης Βέττας σε εκδήλωση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, παρουσιάζοντας την μοναδική υπαρκτή μελέτη κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης με ταυτόχρονη διάσωση κατά χώρα και ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Σήμερα όμως η ενόχληση αυτή αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση διανθισμένη μάλιστα με ατυχείς Βιβλικές αναφορές και τις προφητείες του Ιερεμία…

Η χθεσινή ανάρτησή του κ. Ταχιάου στο φέησμπουκ είναι πολλαπλώς αποκαλυπτική σε ότι αφορά την σύγχυση που διακατέχει την ηγεσία της Αττικό Μετρό και κατ΄ επέκταση την ίδια την κυβέρνηση – και αντιστρόφως. Δυστυχώς γι αυτόν άναρθρες και διαψευσμένες ήδη «Ιερεμιάδες» είχαν εξακοντιστεί πάνω στα κεφάλια των Θεσσαλονικέων από την πλευρά όσων υποστήριζαν από το 2013 ότι «λύση δεν υπάρχει, τελεία και παύλα» ή ότι δεν μπορεί να γίνει σταθμός και να σωθούν τα αρχαία κατά χώρα διότι «θα πέσουν πεντέξι πολυκατοικίες…». Είναι οι ίδιοι που έβαλαν(;) τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τα ίδια τον Σεπτέμβριο του 2019 και επαναλαμβάνουν μέχρι σήμερα, βγάζοντας όμως τα παλιά ψεύδη από το κάδρο και, προσεδαφίζονται δήθεν στον «ρεαλισμό» -ο Ιερεμίας να τον κάνει- της ταχύτητας(!) και της οικονομίας(!) για την ολοκλήρωση του έργου.

Είναι σαφής μόνο σε ότι τον ενόχλησε ο κ. Ταχιάος –όχι ότι είχε κανείς αμφιβολία- και το λέει: «πανεπιστημιακός καθηγητής υπαινίχθηκε με κακόβουλες διατυπώσεις ότι υπαγορεύτηκε ‘άνωθεν’(σημ: η απόρριψη της μελέτης), με τον μελετητή μάλιστα να προσθέτει ότι ‘κατανοεί πως οι εργαζόμενοι της εταιρίας τελούν υπό πίεση’». Και τι απαντά: 

«Η σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό διορίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Η απάντηση της διευθύνουσας υπηρεσίας με τον αποδομητικό σχολιασμό από την πλευρά των επιβλεπόντων μηχανικών της μελέτης διαβιβάστηκε στον ανάδοχο στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο φύλλο υπογραφών, φαρδιά – πλατιά εμφανίζεται η υπογραφή του προηγουμένου, διορισθέντος επί ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του κυρίου Σπίρτζη διευθύνοντος συμβούλου(Μιχάλης Παπαδόπουλος). Ο ίδιος, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, είχε και πλήρη ενημέρωση προηγουμένως, έχοντας κατανοήσει την έκταση της αξιολόγησης της μελέτης που είχε υποβληθεί». Είναι να απορεί κανείς που διάβασε ο κ. Ταχιάος τον «αποδομητικό» σχολιασμό. Στις παρατηρήσεις της ΑΜ οι οποίες απαντήθηκαν από τον μελετητή; Και, πως αιφνιδίως αλήθεια είχε πληροφορηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον –αναπάντητο- «σχολιασμό» και είχε ανακοινώσει στη ΔΕΘ τρεις μέρες πριν την αποστολή των παρατηρήσεων ότι μελέτη δεν υπάρχει; Γιατί αιφνιδίως ο κ. Ταχιάος τα βάζει με τον κ. Παπαδόπουλο, καθώς ο ίδιος δεν έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις μέχρι σήμερα είναι ένα μικρό μυστήριο που μεγαλώνει όταν φτάνουμε στο σχόλιο «Μεγάλη Σαρακοστή είναι, στο μυαλό μου έρχεται η προφητεία του Ιερεμία που μνημονεύει ο Ματθαίος».

Τέλος ο κ. Ταχιάος σε μια προσπάθεια να αποδομήσει όσα ο κ. Βέττας έχει παρουσιάσει, αναφέρεται σε κείμενό του στο απολογιστικό έντυπο κάθε χρονιάς, εν προκειμένω του 2019, της ΑΜ σχολιάζοντας ότι από τα γραφόμενα προκύπτει «αβεβαιότητα» και κυρίως «Ό,τι καταλάβατε, κατάλαβα!». Κρίμα, που δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που όντως έχουμε καταλάβει παρακολουθώντας την παρουσίαση της μελέτης από τον ίδιο τον κ. Βέττα επί 2,5 ώρες. Αλλά ο κ. Ταχιάος δεν ήταν στην δημόσια αυτή παρουσίαση και, ως μη τεχνικοί δυσκολευόμαστε να τον βοηθήσουμε να καταλάβει κάτι περισσότερο. Μπορεί, πάντως, να ρωτήσει το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, αλλά και την Θεολογική ως προς την επιβεβαίωση ή όχι του Ιερεμία για το συνέβη όταν «Φωνὴ ἐν Ῥαμᾷ ἠκούσθη, θρῆνος καὶ κλαυθμὸς καὶ ὀδυρμὸς πολύς…».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κονφερανσιέ εικονικών ελπίδων για το μετρό της Θεσσαλονίκης οι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Ταχιάος
Μακέτες, τέλος. Ζήτω οι εικονικές περιηγήσεις! Δύο μήνες τώρα η Αττικό Μετρό (A.M.) παρουσιάζει βίντεο με περιηγήσεις, στις οποίες απεικονίζεται... η κυκλοφοριακή Χαναάν που μέλλεται να ζήσουν οι...
Κονφερανσιέ εικονικών ελπίδων για το μετρό της Θεσσαλονίκης οι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Ταχιάος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο τελευταίος... να κλείσει την πόρτα!
Ξεκίνησε με αέρα στα πανιά του να καταλάβει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά ο Νίκος Ταχιάος παραιτείται από επικεφαλής της παράταξής του και από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο τελευταίος... να κλείσει την πόρτα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Νίκος Ταχιάος βλέπει μακριά...
Το χρονοδιάγραμμα του προέδρου της «Αττικό Μετρό», με ορίζοντα τον Απρίλιο του 2023, δεν βγαίνει και η Ενωση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΣτΕ.
Ο Νίκος Ταχιάος βλέπει μακριά...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαύρη μέρα για την αρχαιολογία
Η πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ για απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν πτόησε όσους επιθυμούν την παραμονή τους αλλά φαίνεται ότι τους πείσμωσε.
Μαύρη μέρα για την αρχαιολογία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκτροχιάστηκε ο Ταχιάος στην παραΜΕΤΡΟποίηση
Με το επιχείρημα ότι αν δεν είναι ολόκληρο το δίκτυο έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να δουλέψει, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επέμεινε χθες στην ατεκμηρίωτη και αδιέξοδη πολιτική «δεν λειτουργεί...
Εκτροχιάστηκε ο Ταχιάος στην παραΜΕΤΡΟποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη...
Η «Αττικό Μετρό» ανέθεσε σε τεχνικό γραφείο έρευνα για την καθίζηση που θα υφίσταντο τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου αν παρέμεναν στη θέση τους, παράλληλα με την κατασκευή του Μετρό.
Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας