Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση Χρυσοχοΐδη στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση Χρυσοχοΐδη στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών

  • A-
  • A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απευθύνουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρωτοφανή άρνηση του υπουργού να χορηγήσει αιγίδα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT Αστυνομικών, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, στη Θεσσαλονίκη.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Με την από 16-11-2019 έγγραφη επιστολή του, το σωματείο «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Δ.Α.Δ.Α.) διατύπωσε προς το αρμόδιο Υπουργείο Σας, αίτημα για χορήγηση αιγίδας, της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου- EGPA 2020- EUROPEAN LGBT POLICE ASSOCIATION CONFERENCE-» που πρόκειται να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 24-26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, με κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Building the bridges between Police and LGBT Community» και κεντρικό του σύνθημα «Police in Pride». Η διεξαγωγή δε αυτού του Συνεδρίου θα λάβει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας-EuroPride που φέτος θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω συνέδριο είναι ένας θεσμός στον οποίο προγραμματίστηκε να εκπροσωπηθούν με ομιλητές, όλες οι LGBT οργανώσεις, με σημαίνοντα πρόσωπα και επιστήμονες υψηλού κύρους. Πέρα δε από τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBT αστυνομικών, ο θεσμός αυτός στηρίζεται, ήδη, από τις ηγεσίες των αστυνομικών αρχών των κρατών της Ευρώπης, ενώ επιπρόσθετα έχει ήδη λάβει την υποστήριξη σημαντικών οργανισμών, όπως αυτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επειδή στο εν λόγω αίτημα χορήγησης αιγίδας στον ως άνω θεσμό η απάντηση του Υπουργείου, του οποίου ηγείστε, ήταν η λακωνική, αρνητική φράση «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί».

Επειδή η πρόδηλη αποστασιοποίηση του αρμοδίου Υπουργείου στο ανωτέρω αίτημα και στην προσπάθεια να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχει ήδη δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις, διεθνώς.

Επειδή αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση LGBT Αστυνομικών, η οποία απέστειλε αντίστοιχο, σχετικό, έγγραφο αίτημα στήριξης του θεσμού με την από 14-01-2020 επιστολή της.

Επειδή αντίστοιχη, έγγραφη επιστολή απευθύνθηκε, στις 16-11-2019, από το σωματείο Δ.Α.Δ.Α. και προς στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία εκτός της αιγίδας αιτούνται να επιτραπεί στους συμμετέχοντες Έλληνες Αστυνομικούς να φέρουν την προβλεπόμενη στολή εκπροσωπώντας το Σώμα. Στην εν λόγω επιστολή, όμως, δεν υπήρξε η παραμικρή απάντηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γιατί το Υπουργείο αρνείται να υποστηρίξει έναν ευρωπαϊκό αστυνομικό θεσμό με σπουδαίο και πλούσιο έργο στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων;

2) Πώς με μία τέτοια αρνητική απάντηση, χωρίς καμία περαιτέρω αιτιολογία που να την δικαιολογεί, συμβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κατεύθυνση της δημιουργίας δεσμών επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

3) Γιατί το Υπουργείο διστάζει να κάνει βήματα προόδου, αναδεικνύοντας τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακολουθώντας το παράδειγμα των Αστυνομικών Οργανισμών των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Νοτοπούλου Κατερίνα

Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτης Αλέξανδρος- Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κώστας

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

Σκουρολιάκος Πάνος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φάμελλος Σωκράτης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μεσολαβήσει, ώστε να μην εκτεθεί διεθνώς η χώρα», δήλωνε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΔΑΔΑ, υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης, γνωστός για την ανοιχτά γκέι ταυτότητά του και τις δημόσιες δηλώσεις του ενάντια στον ρατσισμό και την ομοφοβία. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Πρωτοφανής άρνηση Χρυσοχοΐδη στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών
Κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωνε ότι θέλει το υπουργείο να γίνει υπουργείο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Πολίτη.
Πρωτοφανής άρνηση Χρυσοχοΐδη στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουργείο Προστασίας του «στρέιτ» Πολίτη
Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποστείλει το σωματείο ΔΑΔΑ (Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) ως μια πρώτη αντίδραση στην πρωτοφανή άρνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη...
Υπουργείο Προστασίας του «στρέιτ» Πολίτη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Παραίτηση Χρυσοχοΐδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αστυνομική βαρβαρότητα
Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατηγορεί το Μαξίμου και τον Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη όχι έχουν δημιουργήσει γενικευμένη ανασφάλεια και χάος.
Παραίτηση Χρυσοχοΐδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αστυνομική βαρβαρότητα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γ. Ραγκούσης: «κ. Χρυσοχοΐδη στείλατε την υπόθεση Ινδαρέ στο Συνήγορο του Πολίτη;»
Για πολιτικές ευθύνες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην καθοδήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης. Ρωτά εάν η υπόθεση Ινδαρέ έχει παραπεμφθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.
Γ. Ραγκούσης: «κ. Χρυσοχοΐδη στείλατε την υπόθεση Ινδαρέ στο Συνήγορο του Πολίτη;»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Άμεση αντίδραση προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Πέτρου Ράλλη
Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστριών, καταγγέλλουν γυναίκες μέσα από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη με τον αναπληρωτή τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του...
Άμεση αντίδραση προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Πέτρου Ράλλη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Και οι διαδηλώσεις υπό περιορισμό
Το θέμα της άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό ● Σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο νόμου «θα ρυθμίζει πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις».
Και οι διαδηλώσεις υπό περιορισμό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας