• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.4°C / 10.7°C
  2 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.9°C / 10.6°C
  4 BF
  42%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.0°C / 9.9°C
  2 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  1 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.4°C / 7.9°C
  2 BF
  53%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.0°C / 9.3°C
  2 BF
  46%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 4.4°C / 5.6°C
  2 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.3°C / 6.3°C
  0 BF
  60%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 10.8°C
  4 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.3°C / 7.9°C
  1 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.2°C / 9.8°C
  3 BF
  45%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  3 BF
  42%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  49%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.1°C / 8.4°C
  0 BF
  57%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.6°C / 7.5°C
  1 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  5 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 10.4°C
  0 BF
  38%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 8.8°C
  1 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.2°C / 10.7°C
  2 BF
  51%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.0°C / 3.0°C
  1 BF
  55%
ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ

Λιμενικό: 518 μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου την Κυριακή

 • A-
 • A+

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έφθασαν την Κυριακή στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο. Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος συνολικά 518 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τους λιμενικούς. Επίσης συνελήφθησαν 9 άτομα ως χειριστές των λεμβών που τους μετέφεραν.

Αναλυτικά:

 Στον εντοπισμό και τη διάσωση 27 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί της Κυριακής λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή  Γριδιών» της Χίου. Μεταξύ αυτών συνελήφθη ο 25χρονος χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

⇒ Στον εντοπισμό 74 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή «Σκάλας Συκαμινέας» Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 Στον εντοπισμό 53 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί οι λιμενικοί  στην περιοχή «Ζεστά Νερά Εφταλού» στη Λέσβο οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

⇒ Στην περιοχή έξω από το λιμάνι της Χίου εντοπίστηκαν 57 πρόσφυγες και μετανάστες  οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην ακτή ενώ συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου σε συνεργασία με στελέχη δύναμης FRONTEX, εντόπισαν 40 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή  του αλιευτικού καταφυγίου Καταρράκτη Χίου, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην ακτή, ενώ συνελήφθη ο 63χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 Στον εντοπισμό 43 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στην περιοχή του ακρωτηρίου Γάτου σε βραχώδη ακτή οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από στελέχη ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

 Σε δυσπρόσιτη περιοχή της παραλίας Λεπροκομείου Καρλοβασίου Σάμου εντόπισαν οι λιμενικοί 42 πρόσφυγες και μετανάστες.

 Στην περιοχή αεροδρομίου Λέσβου εντοπίστηκαν 45 πρόσφυγες και μετανάστες  οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 Στον εντοπισμό 50 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή αεροδρομίου της Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 35χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν 28 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 Στον εντοπισμό 59 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί λιμενικοί στην περιοχή «Απελή» Λέσβου οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το «Αιγίς I» θα σώζει ανθρώπους στο Βόρειο Αιγαίο
Ενισχυμένα με το πλοίο «Αιγίς Ι» θα δίνουν πλέον τον καθημερινό αγώνα διάσωσης ανθρώπων τα λιμεναρχεία στο Βόρειο Αιγαίο. Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έστειλε στη Χίο το «Αιγίς I», που από τις πρώτες...
Το «Αιγίς I» θα σώζει ανθρώπους στο Βόρειο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οκτώ πρόσφυγες διασώθηκαν απ' τη θάλασσα στη Σάμο
Η επιχείρηση έγινε υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, για εντοπισμό σκάφους...
Οκτώ πρόσφυγες διασώθηκαν απ' τη θάλασσα στη Σάμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στον αέρα οι νέες προσφυγικές δομές
Καταγγελίες για ευνοϊκή μεταχείριση των τριών μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και Μυτιληναίος, στις οποίες είχαν ανατεθεί απευθείας οι δομές σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.
Στον αέρα οι νέες προσφυγικές δομές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άλλοι 280 πρόσφυγες μεταφέρονται στην ενδοχώρα
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα το πρωί δύο πλοία, στα οποία επέβαιναν συνολικά περί τους 280 πρόσφυγες και μετανάστες. Όλοι τους επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της...
Άλλοι 280 πρόσφυγες μεταφέρονται στην ενδοχώρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδιαχώρητο στα κέντρα υποδοχής της Λέσβου και της Χίου
Δεκάδες πρόσφυγες περνούν καθημερινά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ● Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι αφού η κυβέρνηση δεν βρίσκει χώρους φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα ● Διαμαρτυρίες από αστυνομικούς και...
Αδιαχώρητο στα κέντρα υποδοχής της Λέσβου και της Χίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας