Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας με τις πιθανότητες ο ιός να προσβάλει κάποιον άνθρωπο και στην Ελλάδα να μην μπορούν να αποκλειστούν.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», τόνισε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού για τον ιό της Κίνας.

Ο υπουργός εμφανίσθηκε καθησυχαστικός και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες. Σημείωσε, επίσης, ότι 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από την εποχική γρίπη.

Πάρα πολύ πιθανό να έχουμε κρούσμα του ιού

Την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε κρούσμα κοροναϊού στην χώρα μας έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες, είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού» δήλωσε (Star) o καθηγητής και συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα και χρήση αντισηπτικού.

► Ο παγκόσμιος χάρτης του κοροναϊού