• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 25.9°C
  2 BF
  77%
 • Θεσσαλονίκη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 19.0°C / 23.9°C
  2 BF
  77%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  3 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 18.8°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.7°C / 19.6°C
  2 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 16.5°C
  2 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  2 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 29.4°C
  3 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  4 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 23.2°C
  3 BF
  89%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 25.1°C
  2 BF
  77%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 19.5°C / 26.6°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  2 BF
  29%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 22.0°C / 26.1°C
  2 BF
  47%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 22.1°C
  0 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.4°C / 23.9°C
  2 BF
  95%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  91%

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ιντριγκες στον Δήμο Θεσσαλονίκης

 • A-
 • A+

Ανω-κάτω είναι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες, καθώς η νέα διοίκηση φαίνεται να… έχει χαθεί σε έναν λαβύρινθο, η αρχή του οποίου βρίσκεται στη λογική των εκκαθαρίσεων υπαλλήλων που θεωρούνται πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης, οι διάδρομοί του περπατιούνται από πρόσωπα που έκαναν κουμάντο την περίοδο Παπαγεωργόπουλου και η έξοδός του, για την ώρα, είναι μια οργισμένη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

«Οι μετακινήσεις, που όντως μπορεί να είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται είναι πρόβλημα», λέει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, «γίνονται χωρίς καμία συνεννόηση με τους αντιδημάρχους, γενικούς διευθυντές και διευθυντές» και επιπλέον σημειώνουν ότι ο γενικός γραμματέας του δήμου Ευθύμιος Φωτόπουλος έχει μπει κυριολεκτικά στη γωνία, αφού «περιορίζεται στον ρόλο του κομιστή εγγράφων και συλλέκτη υπογραφών».

Τι κάνει και με ποια μοναδική μέθοδο αυτό το «σύστημα»; Μετέθεσαν την προϊσταμένη τμήματος στην Πολεοδομία και ζήτησαν από 7 υπαλλήλους που είχαν τα προσόντα να τη διαδεχτούν να δηλώσουν παραίτηση από την επιθυμία να γίνουν αναπληρωτές προϊστάμενοι. Μόνο που οι 5 αρνήθηκαν, οπότε τι έκανε η διοίκηση; Τους μετέθεσε όλους σε άλλο τμήμα! Η υπάλληλος που προτεινόταν για τη θέση προϊσταμένου πληροφορίες τη θέλουν να μην έχει γνώση των μεθοδεύσεων, να είναι προσβεβλημένη από όσα συνέβησαν, κάποιοι την ήθελαν ακόμη και να αρνείται πλέον τη θέση. Ας τονιστεί ότι όλα αυτά συνέβησαν στο Τμήμα Τελών Ακίνητης Περιουσίας –τη σκληρότερη υπηρεσία του δήμου μετά την καθαριότητα- που καθημερινά έχει ουρές πολιτών και απαιτεί πολύ έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Στο σημείο αυτό ξεχείλισε το ποτήρι.

Ποιος λοιπόν κάνει κουμάντο; «Αποφασίζονται από άνθρωπο του γραφείου του δημάρχου με βάση τις φιλίες, τις ιδιαίτερες σχέσεις και γνωριμίες και ποιος βοήθησε στις εκλογές» λέει το Σωματείο (σ.σ. αναφέρονται κυρίως στους Ι.Β. και Σ.Γ.), καταγγέλλοντας «μία συγκεκριμένη εξωθεσμική παρέα, πέριξ του δημάρχου» οι οποίοι «περιφέρονται μέσα στις υπηρεσίες, εξετάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν και παρευρίσκονται στις συσκέψεις του δημάρχου, ενώ απουσιάζουν τα υπηρεσιακά στελέχη» και οι οποίοι επιστρέφουν τη διοίκηση «σε μοντέλα οργάνωσης της δεκαετίας του ‘50».


 

 


 

 


 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταργώντας την απλή αναλογική
Πυρά εκτοξεύουν οι ηττημένοι κατά του δημάρχου Κ. Ζέρβα τόσο για τις «απορροφήσεις» δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις των Ταχιάου - Ορφανού όσο και για τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης στον «Κλεισθένη».
Καταργώντας την απλή αναλογική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εννέα χρόνια που άλλαξαν τη Θεσσαλονίκη
Βλέποντας πίσω στον χρόνο και προοικονομώντας την «κριτική των επόμενων γενιών», ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προτάσσει στον τελευταίο απολογισμό του το Μουσείο Ολοκαυτώματος.
Εννέα χρόνια που άλλαξαν τη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά...
Γιάννης Μπουτάρης και Κωνσταντίνος Ζέρβας, νυν και επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετήλθαν χθες όλους τους κανόνες του διπλωματικού τακτ και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη τους συνάντηση χωρίς επεισόδια,...
Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μήνυση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου στρέφεται δικαστικά για την μη απόδοση στους εργαζόμενους της καθαριότητας και άλλων συναφών υπηρεσιών και επί σειρά ετών των Μέσων Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ)
Μήνυση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ομοφοβικός αντιδήμαρχος που επέλεξε ο Κων. Ζέρβας
Ηχηρό «χαστούκι» στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από το Thessaloniki Pride για την επιλογή του Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου. Τα μέλη του ζητούν από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να τον απομακρύνει αν ο αντιδήμαρχος δεν ανακαλέσει...
Ο ομοφοβικός αντιδήμαρχος που επέλεξε ο Κων. Ζέρβας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραποιούν το χθες, αγνοούν το σήμερα
Σφοδρή επίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τη διοίκηση του οποίου χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» επειδή προσπαθεί να «προσεγγίσει εκλογικά τους ορφανούς ψηφοφόρους της...
Παραποιούν το χθες, αγνοούν το σήμερα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας