• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.0°C / 29.6°C
  3 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.3°C / 28.3°C
  0 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.3°C / 28.3°C
  2 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 28.7°C
  1 BF
  38%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.6°C / 28.6°C
  2 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  1 BF
  37%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  1 BF
  33%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.1°C / 28.6°C
  5 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.3°C / 25.3°C
  4 BF
  50%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  6 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 26.7°C
  3 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  44%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.0°C / 29.0°C
  1 BF
  38%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.6°C / 31.7°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  2 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 29.8°C
  3 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.3°C / 26.6°C
  1 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.4°C / 29.5°C
  2 BF
  60%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.6°C / 27.6°C
  1 BF
  28%
Φαρμακευτικό σκάνδαλο
© Sergey Nazarov | Dreamstime.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φαρμακευτικό σκάνδαλο

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ερευνες για υπόθεση δωροδοκίας και απάτης με εμπλεκόμενους γιατρούς, φαρμακοποιούς και τη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία «ZytoService» διεξήγαγε προσφάτως η αστυνομία του Αμβούργου, με έξι εισαγγελείς να εξετάζουν την «ηγέτιδα» στον χώρο εταιρεία παρασκευής εξειδικευμένων φαρμάκων κατά του καρκίνου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει διατάξει η Εισαγγελία του Αμβούργου για υπόθεση δωροδοκίας και απάτης. Οπως μετέδωσε η ερευνητική εκπομπή «Panorama» του καναλιού ΑRD, η επίμαχη φαρμακευτική εταιρεία φέρεται να δωροδόκησε γιατρούς oγκολόγους με στόχο να αποκομίσει έσοδα από παράνομες, κερδοσκοπικές συνταγογραφήσεις των πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η... πανάκριβη Ντενίζ

Είναι αδιαμφισβήτητα η πιο καλοπληρωμένη γυναίκα στη Βρετανία. Ο λόγος για τη συνιδρύτρια του μεγαλύτερου on-line γραφείου στοιχημάτων, του «Bet365», Ντενίζ Κόατς (φωτ.), η οποία έλαβε για το 2019 αμοιβή 323 εκατομμύρια λίρες, ξεπερνώντας ακόμη και τους άντρες συναδέλφους της. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση στην οποία μετέχουν ο πατέρας και ο αδελφός της. Οπως ωστόσο επισημαίνει το BBC, η αμοιβή της αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση, με δεδομένο ότι τα γραφεία στοιχημάτων κατηγορούνται τα τελευταία χρόνια ότι ωθούν τους εφήβους στον εθισμό του τζόγου. Οπως μάλιστα επισημαίνει η δεξαμενή σκέψης «The High Pay Centre», η ανακοίνωση του μισθού της φαντάζει εξαιρετικά κυνική, ειδικά μετά τις εκλογές που είχαν σημεία αναφοράς τον μαζικό πλουτισμό των λίγων και τη φορολόγησή τους, αλλά κυρίως τη διαρκώς αυξανόμενη οικονομική ανισότητα.

Κλιματικά stress tests

Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται πλέον απέναντι σε πρωτόγνωρα stress tests που άπτονται άμεσα της κλιματικής αλλαγής. Για τον λόγο αυτό, γράφει το BBC, η Τράπεζα της Αγγλίας ξεκίνησε μία από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες μέχρι σήμερα για τον ποσοτικό προσδιορισμό του κινδύνου που ενέχει η αλλαγή του κλίματος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ετσι, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν τις «δοκιμασίες αντοχής κλίματος» με παρόμοιο τρόπο που κάνουν τις χρηματοοικονομικές προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων. Το γεγονός αυτό, επισημαίνει ο βρετανικός ειδησεογραφικός κολοσσός, θα μπορούσε να έχει βαθιές επιπτώσεις στον τρόπο χρηματοδότησης της οικονομίας, καθώς οι μεγάλες τράπεζες και οι ασφαλιστικοί όμιλοι θα κληθούν να περάσουν στους ισολογισμούς τους την αξιολόγηση των κινδύνων που θέτουν μια σειρά κλιματικών σεναρίων και να σχηματίσουν ανάλογες προβλέψεις, δηλαδή κεφάλαια αντιστάθμισης των κινδύνων αυτών.

Ποιος θα πληρώσει το Green Deal;

ΑP PHOTO / VIRGINIA MAYO

Μπορεί η νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπόσχεται «πράσινες» επενδύσεις ύψους 1 τρισ., ωστόσο οι πόροι για τη χρηματοδότηση είναι ακόμη υπό αναζήτηση. Ετσι, απευθυνόμενος προσφάτως σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις (φωτ.), δεν το υποσχέθηκε, αλλά και δεν το απέκλεισε, υπενθυμίζοντας ότι εντός του 2020 θα ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία και την οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη, από την οποία μπορεί να προκύψουν απαντήσεις για τη χρηματοδότηση του Green Deal. Πάντως οι περισσότερες πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μέχρι τους Πράσινους, συμφωνούν στην εκτίμηση ότι το Green Deal δεν θα πετύχει αν δεν συνοδευτεί από αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου στην Ευρώπη για την οποία απαιτείται κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιη μετάβαση σε αυτό.

Δ. Φαναριώτης

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Φορολογήστε τους πλούσιους!»
Το «μάρμαρο» του κορονοϊού, τα τεράστια ελλείμματα του δημόσιου τομέα μπορούν να καλυφθούν πολύ αποτελεσματικά και δίκαια, με εφάπαξ φόρο 1% στις περιουσίες άνω του 1 εκατ. λιρών, τονίζει μελέτη ειδικών στο...
«Φορολογήστε τους πλούσιους!»
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αδιέξοδο Βορρά-Νότου για τον κοινοτικό προϋπολογισμό
Ολοι θέλουν συμφωνία -τα κράτη-μέλη, η Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- επί του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου που θα καλύψει την περίοδο 2021-2027, αλλά δεν τα βρίσκουν στους αριθμούς.
Αδιέξοδο Βορρά-Νότου για τον κοινοτικό προϋπολογισμό
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το «νησί» της ανισότητας
Το μέγεθος της οικονομικής ανισότητας στο Ην. Βασίλειο αναδεικνύει ανάλυση με μόλις πέντε οικογένειες να κατέχουν μεγαλύτερο πλούτο από αυτόν που έχει το φτωχότερο μέρος ήτοι το 20% του πληθυσμού.
Το «νησί» της ανισότητας
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δίνουν 12 δισ. δολάρια για να ξεπλύνουν το έγκλημα
Εως και 12 δισεκατομμύρια δολάρια είναι διατεθειμένες να πληρώσoυν η φαρμακοβιομηχανία Purdue Pharma προκειμένου να διευθετήσουν πάνω από 2.000 αγωγές που έχουν υποβληθεί εναντίον τους για την κρίση οπίου.
Δίνουν 12 δισ. δολάρια για να ξεπλύνουν το έγκλημα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ισχυρές πιέσεις στην TUI
Το περσινό θερμό καλοκαίρι και η αβεβαιότητα του Brexit επέδρασαν αρνητικά στις κρατήσεις των πελατών του, ενώ η απαγόρευση στις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX αύξησε σημαντικά το λειτουργικό κόστος του...
Ισχυρές πιέσεις στην TUI
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρυσός«πυρετός» στη Γερμανία
Μελέτη του γερμανικού κέντρου ερευνών Seinbeis αποκάλυψε ότι οι Γερμανοί πολίτες έχουν στην κατοχή τους σήμερα περισσότερους από 8.918 τόνους χρυσού, περίπου δηλαδή το 6,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων,...
Χρυσός«πυρετός» στη Γερμανία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας