• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.5°C / 4.1°C
  3 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.7°C / 3.0°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.2°C / 5.5°C
  5 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  4 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.7°C
  5 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.0°C / 0.9°C
  1 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -4.6°C / -2.7°C
  3 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  2 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 8.8°C
  5 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 1.2°C / 3.9°C
  4 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 7.4°C
  7 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  6 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 2.3°C
  1 BF
  49%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.7°C / 3.3°C
  2 BF
  54%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 4.2°C
  3 BF
  83%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 2.1°C / 2.1°C
  0 BF
  44%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C 0.3°C / 1.7°C
  2 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.4°C / -3.4°C
  2 BF
  61%

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ποιοι δεν αντέχουν να αποτελούν μειοψηφία;

 • A-
 • A+

Πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο ότι η μειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. με αφορμή τη μη πρόσκληση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσού, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Κι αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κ. Βερβεσός με δημόσια επιστολή του εξέθετε τους λόγους για τους οποίους ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να παραστεί στη Γενική Συνέλευση.

Το αίτημα υπογράφουν οι πλέον λαλίστατοι συνδικαλιστές, που στην αμέσως προηγούμενη περίοδο βομβάρδιζαν κυριολεκτικά με δημόσιες ανακοινώσεις την κοινή γνώμη σχετικά με τις -κατά την κρίση τους- απόπειρες της πρώην κυβέρνησης να παρέμβει στη δικαιοσύνη. Ανάμεσά τους και εκείνοι που προάγονται σε προέδρους μετά την πρόσφατη «νυχτερινή» τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και οι πρώην στενοί συνεργάτες και σύμβουλοι του Χ. Αθανασίου. 

Η απόφαση του προέδρου της ΕΔΕ, κ. Σεβαστίδη, να μην κληθεί ο κ. Βερβεσός στη Γενική Συνέλευση θεωρείται από τους πέντε περίπου «εχθρική» ενέργεια του προέδρου, για την οποία δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί.

Το αίτημα για την επείγουσα σύγκληση όμως έρχεται κατόπιν εορτής και αφού ήδη με συντριπτική πλειοψηφία η Γ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει την ανάκληση της φωτογραφικής τροπολογίας για τις αυθαίρετες προαγωγές και την επαναφορά του κατάπτυστου μέτρου του δικαστικού ενσήμου. Μάλιστα στο τελευταίο αυτό θέμα συμφωνούν πλήρως και οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων, δεδομένου ότι περιορίζει τη δυνατότητα του απλού πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κατά συνέπεια, μετά τις σφοδρές διαφωνίες μεταξύ των πέντε και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., οι οποίες εκφράστηκαν και δημόσια, φαντάζει προσχηματική η αιτιολογία για την ανάγκη επείγουσας σύγκλισης του Δ.Σ., ειδικά όταν προηγήθηκε της συνέλευσης συνεδρίαση του Δ.Σ. και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης της τροπολογίας, ενώ δεν υπήρξε τότε τουλάχιστον δημόσια καμία αναφορά για την αντιδικία Σεβαστίδη-Βερβεσού (στο θέμα συμμετοχής ή μη δικηγόρων σε αρχαιρεσίες συνδικαλιστικών Ενώσεων) που ήδη είχε δημοσιοποιηθεί.
  
Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ζήτησε κανείς από τους πέντε ειδική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο προφανέστατα χρειάζεται διάλογο και συνεννόηση, η όψιμη επίθεση των πέντε ειδικά στον πρόεδρο της ΕΔΕ για την αντιδικία του με τον κ. Βερβεσό, δεν πείθει. 

Ειδικά όταν είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι είτε διά της σιωπής είτε διά της δημόσιας τοποθέτησης στήριξαν τη φωτογραφική τροπολογία της κυβέρνησης, ενώ αποτέλεσαν μειοψηφία στη Γ.Σ.  

Φαίνεται ακόμα και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, προφανώς δεν αντέχουν στην ιδέα να αποτελούν κατά καιρούς και μειοψηφία, ειδικά όταν είναι οι ίδιοι που ως πανίσχυρο προεδρείο της Ένωσης όλα τα προηγούμενα χρόνια δημόσια και με πολιτικό λόγο κατέκριναν την πρώην κυβέρνηση σε κάθε της απόφαση εκδηλώνοντας σαφώς τις πολιτικές τους προτιμήσεις. 

Εξάλλου με παρόμοια κριτήρια και αποκλεισμούς υποψηφίων με μεγάλο αριθμό ψήφων συστήθηκε και το τελευταίο προεδρείο της ΕΔΕ το 2018, εξαιρουμένου του προέδρου που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Ένωσης. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη
Το θέμα παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι μια συχνή καραμέλα στο χώρο της αντιπολίτευσης αλλά και των ΜΜΕ που δυστυχώς στο παρελθόν δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα. Σήμερα οι ισχυρισμοί περί...
Περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Μέσα οι ετοιμοθάνατοι και οι ανάπηροι!
Φόβος για αθρόες αποφυλακίσεις λόγω του Νόμου για τους ανάπηρους και τους βαριά αρρώστους, κατέλαβε ταυτόχρονα τον ΣΚΑΪ, τη Ν.Δ., τα Παραπολιτικά, τον όμιλο Μαρινάκη, τον Θάνο Πλεύρη και δυστυχώς ορισμένους...
Μέσα οι ετοιμοθάνατοι και οι ανάπηροι!
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Πολιτική παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Με συνεχείς ανακοινώσεις που αποκτούν σταδιακά έναν επικίνδυνο και πρωτοφανή λόγο που μοιάζει σαφώς πολιτικά οριοθετημένος, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δικαστικών επιμένουν να αποδίδουν στη σημερινή...
Πολιτική παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Πώς ορίζεται η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;
Οι συχνές και αυστηρές ανακοινώσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που κοντεύουν να ξεπεράσουν σε συχνότητα την ΠΟΕΔΗΝ, στιγματίζουν εξαιρετικά επιλεκτικά παρεμβατικές...
Πώς ορίζεται η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Δικαστές σε «επικίνδυνες αποστολές»
Εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και των ανώτατων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μπαίνουν στο στόχαστρο μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων, με ενδεχόμενη εμπλοκή και πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με τις σοβαρότατες...
Δικαστές σε «επικίνδυνες αποστολές»
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Πρωτοφανής στάση απέναντι σε ένα μικρό παιδί
Ένα παιδί που ήδη πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής του στη φυλακή και θα αναγκαστεί να διαχειριστεί τώρα την απώλεια της μητέρας του -έστω κι αν εκείνη με τις επιλογές της ευθύνεται γι' αυτό- δεν μπορεί να...
Πρωτοφανής στάση απέναντι σε ένα μικρό παιδί

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας