Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητά περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία με βασικό πρωταγωνιστή τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά. Με βούλευμά του διατάσσει επιπλέον έρευνα για την κατηγορία της λαθρεμπορίας.
Οι δικαστές του Συμβουλίου κινούμενοι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κρίση από αυτήν του αρμόδιου Εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρου που εισηγήθηκε την απαλλαγή των 63 εμπλεκομένων στην υπόθεση, εκτιμούν ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο και έτσι επιστρέφουν στον ανακριτή την δικογραφία διατάσσοντας να γίνουν συγκεκριμένες πράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό Συμβούλιο ζητάει να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και πλήρης εκτιμητικός φορολογικός έλεγχος στο σύνολο «των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» και ακολούθως να προσδιοριστεί αν προκύπτουν απωλεσθέντα από φόρους ποσά του Δημοσίου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, το γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Ριχάρδου Μυλωνά, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «περαιτέρω ταλαιπωρία» των κατηγορουμένων, αλλά και για λανθασμένη αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων.
Επίσης επισημαίνει ότι «από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την νομική άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, το οποίο να έχει διαπράξει ο εντολέας μας, και ότι η ποινική δίωξη εναντίον του και η σύλληψή του ήταν ένα τεράστιο λάθος της Ελληνικής Αστυνομίας και των αξιωματικών της που χειρίστηκαν προανακριτικά την υπόθεση αυτή σε συνεργασία με γνωστό Εισαγγελέα».
Όσον αφορά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, είπε ότι «κατά την νομική κρίση μας, αξιολογώντας λανθασμένα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να απαλλάξει τον Ριχάρδο και τους συγκατηγορουμένους του και να αποφασίσει την αμετάκλητη αθώωσή τους, η οποία είναι πασιφανής, αποφάσισε την περαιτέρω ταλαιπωρία τους, διατάσσοντας συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις επί διαφόρων θεμάτων, για τα οποία όμως ήδη υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις υπέρ των κατηγορουμένων.
»Σαν δικηγορικό γραφείο, που έχουμε την άποψη να υπηρετούμε την αρχή ότι οι δικηγόροι βοηθούν τους δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις, εκφράζουμε την ακραία νομική μας αντίθεση και δυσαρέσκεια».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας