Πριν από δύο μήνες, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί Σεν-Ζερμέν είχε εντυπωσιάσει με το 3-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Ή, ακριβέστερα, είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση η αναιμική εμφάνιση των Μαδριλένων, που κινδύνευσαν με πολύ βαρύτερο σκορ. Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο στρατόπεδο των «μερένγκες».
Εχουν ανεβάσει την απόδοσή τους, σκοράρουν πολύ, έχουν μεγαλύτερη αμυντική πειθαρχία και δεν θυμίζουν το «σκορποχώρι» που επισκέφτηκε το «Παρκ ντε Πρενς» τον Σεπτέμβριο. «Εχουμε βελτιωθεί πολύ από τότε, όμως δεν θεωρούμε ότι το ματς με την Παρί είναι ευκαιρία για εκδίκηση», δήλωσε χθες ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Κυνηγάμε την πρόκριση και η βελτίωσή μας μάς δίνει την αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι ένας αγώνας που μπορεί να επιβεβαιώσει τη δυναμική μας».
Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να μιλήσει και για τον Κιλιάν Μπαπέ, τον αστέρα της Παρί που το κοινό των Μαδριλένων ονειρευόταν (και ακόμα ονειρεύεται) να τον δει με την άσπρη φανέλα: «Είμαι ερωτευμένος μαζί του εδώ και χρόνια, από τότε που ήρθε για δοκιμή στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ. Απόψε θα βρίσκεται στο “Μπερναμπέου”, αλλά ως αντίπαλος. Και ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του».
Η Ρεάλ θα προχωρήσει στη φάση των «16», αν κερδίσει απόψε την Παρί ή αν η Κλαμπ Μπριζ δεν καταφέρει να νικήσει τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη. Στους άλλους τρεις ομίλους, όπου υπάρχει απόψε δραστηριότητα, η κατάσταση έχει ως εξής:
Στον 2ο όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου έχει ήδη προκριθεί χάρη στις 4 νίκες της. Η Τότεναμ θα την ακολουθήσει, αν νικήσει τον Ολυμπιακό ή αν φέρει ισοπαλία και παράλληλα δεν κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας τους Βαυαρούς.
Στον 3ο όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζεται έναν βαθμό στο εντός έδρας παιχνίδι της με τη Σαχτάρ για να περάσει στην επόμενη φάση. Αν μάλιστα κερδίσει, εξασφαλίζει και την πρωτιά. Οι Ουκρανοί χρειάζονται νίκη δική τους, αλλά και της Αταλάντα επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για να περάσουν από απόψε, καθώς υπερτερούν των Κροατών σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Στον 4ο όμιλο, η Γιουβέντους έχει ήδη προκριθεί και θα πάρει την πρώτη θέση αν νικήσει σήμερα την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» θα σφραγίσουν το δικό τους εισιτήριο, αν κερδίσουν μέσα στο Τορίνο ή αν και τα δύο ματς του ομίλου τελειώσουν ισόπαλα...
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας