Ένοχος και για τις επτά κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν κρίθηκε σήμερα ο Ρότζερ Στόουν, ένας από τους έμπιστους φίλους και συμβούλους του Ντόνλαντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο οποίος δικαζόταν για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, παρακώλυση δικαιοσύνης και εκφοβισμό μάρτυρα αναφορικά με την υπόθεση του ρωσικού δάκτυλου στις κάλπες του 2016.
Η απόφαση των ενόρκων, που συνεδρίαζαν επί δύο ημέρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, συνιστά πλήγμα για τον ίδιο αλλά και για τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την έρευνα του Κογκρέσου για την υπόθεση της Ουκρανίας.
Οι κατηγορίες σε βάρος του 67χρονου, βετεράνου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που αυτοχαρακτηριζόταν «απατεώνας» και «προβοκάτορας», γνωστού δολοπλόκου από την εποχή του Γούοτεργκεϊτ, ανέκυψαν από την έρευνα που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για το Russia-gate.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της κούρσας το 2016 ο Στόουν έπαιζε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» μεταξύ του WikiLeaks και του επιτελείου του Τραμπ και είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με τον ιστότοπο που έδωσε στη δημοσιότητα τα υποκλαπέντα –προφανώς από Ρώσους χάκερ– μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.
Ο ίδιος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, όμως σε βάρος του κατέθεσαν δύο πρώην στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου. Μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του στις 6 Φεβρουαρίου 2020 παραμένει ελεύθερος.
Πρόκειται για τον έκτο άνθρωπο που συνδέεται με τον Τραμπ και κρίνεται ένοχος ή δηλώνει ένοχος για διάπραξη ποινικού αδικήματος τα δυο τελευταία χρόνια.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας