Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαντορινιός: «Η κυβέρνηση επιθυμεί να παρέμβει στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας» 

Νεκτ. Σαντορινιός: «Δεν μπορείς να διορθώσεις ένα λάθος μ’ ένα άλλο»

EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σαντορινιός: «Η κυβέρνηση επιθυμεί να παρέμβει στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας» 

  • A-
  • A+
«Δεν τιμά τον θεσμό του αρχηγού του Λιμενικού η μέσα στη νύχτα και εκτός πλαισίου τακτικών κρίσεων, αντικατάσταση της κεφαλής του Σώματος», τονίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αλλαγή της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος σχολίασε με δηλώσεις του ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αποχαιρετά τον απερχόμενο αρχηγό, ναύαρχο ε.α. πλέον Σταμάτη Ράπτη και καλωσορίζει το νυν αρχηγό, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη. Ωστόσο επισημαίνει τη «μη αναμενόμενη από θέμα χρόνου, απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας να προτείνει την έκτακτη αποστράτευση, του μέχρι πρόσφατα αρχηγού του Σώματος, ενώ η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και όταν μάλιστα λίγα 24ωρα πριν ο ναύαρχος ε.α. Σταμάτης Ράπτης βρισκόταν στην Τουρκία για πολύ υψηλού επιπέδου συναντήσεις με ομόλογους του, σε σχέση με την αντιμετώπιση του δύσκολου προσφυγικού ζητήματος».

«Δεν είναι σύνηθες και δεν τιμά τον θεσμό του αρχηγού του Λιμενικού η μέσα στη νύχτα και εκτός πλαισίου τακτικών κρίσεων, αντικατάσταση της κεφαλής του Σώματος, ενώ τέτοιες κινήσεις δίνουν την εντύπωση μιας μεθοδευμένης εκκαθάρισης, με ρεβανσιστικά κίνητρα που προκαλούν απορίες. Τι σηματοδοτούν αυτές οι πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, τι θέλουν να αποδείξουν στο Σώμα; Για άλλη μια φορά οι πρακτικές της ΝΔ για ένα επιτελικό κράτος, έρμαιο των πολιτικών ηγεσιών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι ευαγγελίζεται μέσα στην Βουλή και αποδεικνύεται περίτρανα πως η νέα Κυβέρνηση επιθυμεί να παρέμβει στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας» σχολιάζει επίσης.

Η δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού

Μόλις πριν δυο μέρες το Λιμενικό Σώμα άλλαξε ηγεσία. Το Σώμα και όσοι συνεργαστήκαμε με τον Ναύαρχο ε.α. Σταμάτη Ράπτη τον αποχαιρετούμε ως έναν από τους μακροβιότερους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος, με εξαιρετικές ικανότητες, με αναρίθμητες επιτυχίες επί της θητείας του όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος καθώς και της οργανωμένης εγκληματικότητας, με μεγάλη εμπειρία και προσήλωση στα καθήκοντά του.

Το τιμόνι του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται πια στα χέρια μιας νέας Ηγεσίας. Ο Αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης είναι ένας άξιος αξιωματικός με σημαντική προσφορά και πολλές ικανότητες, που επάξια τίμησε το Σώμα από τη θέση του Υπαρχηγού, για τρία συναπτά έτη, και τώρα του Αρχηγού. Με τον νέο Αρχηγό, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο, έχουμε συνεργαστεί αρμονικά και έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία αρκετές δυσκολίες, ενώ το πλούσιο βιογραφικό του είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ανωτέρους του, σε όλες τις προηγούμενες κρίσεις. Του εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο του. 

Πέραν όμως των αλλαγών που επήλθαν στα πρόσωπα της Ηγεσίας του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε την μη αναμενόμενη, από θέμα χρόνου, απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας να προτείνει την έκτακτη αποστράτευση, του μέχρι πρόσφατα Αρχηγού του Σώματος, ενώ η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και όταν μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Ναύαρχος ε.α. Σταμάτης Ράπτης βρισκόταν στην Τουρκία για πολύ υψηλού επιπέδου συναντήσεις με ομόλογους του, σε σχέση με την αντιμετώπιση του δύσκολου προσφυγικού ζητήματος. 

Δεν είναι σύνηθες και δεν τιμά τον θεσμό του Αρχηγού του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ η μέσα στην νύχτα και εκτός πλαισίου τακτικών κρίσεων, αντικατάσταση της κεφαλής του Σώματος, ενώ τέτοιες κινήσεις δίνουν την εντύπωση μιας μεθοδευμένης εκκαθάρισης, με ρεβανσιστικά κίνητρα που προκαλούν απορίες. Τι σηματοδοτούν αυτές οι πρωτοβουλίες της νέας Κυβέρνησης, τι θέλουν να αποδείξουν στο Σώμα; 

Για άλλη μια φορά οι πρακτικές της ΝΔ για ένα επιτελικό κράτος, έρμαιο των πολιτικών ηγεσιών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι ευαγγελίζεται μέσα στην Βουλή και αποδεικνύεται περίτρανα πως η νέα Κυβέρνηση επιθυμεί να παρέμβει στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως θα στηρίξει το έργο του νέου Αρχηγού και παραμένει, όπως πάντα, στο πλευρό του Σώματος, των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού, που κάθε μέρα αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακατέχει.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον υπ. Ναυτιλίας για τα κυκλαδικά δρομολόγια
Στη Βουλή έφτασε το θέμα με την αναστάτωση που έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα κυκλαδικά δρομολόγια της θερινής περιόδου και την...
Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον υπ. Ναυτιλίας για τα κυκλαδικά δρομολόγια
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ για master plan ΟΛΠ: Να μη λειτουργεί η κυβέρνηση εν κρυπτώ
Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της απόφασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων για το master plan του ΟΛΠ, ζητά με ανακοίνωσή του το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ για master plan ΟΛΠ: Να μη λειτουργεί η κυβέρνηση εν κρυπτώ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σαντορινιός «καλεί» Ν.Δ. για τα 10 περιφερειακά λιμάνια
Να κάνει γνωστές τις προθέσεις της (πλήρης ιδιωτικοποίηση ή παραχωρήσεις δραστηριοτήτων) για το τι μέλει γενέσθαι για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, ζητά από τη Νέα Δημοκρατία ο τομεάρχης Ναυτιλίας και...
Σαντορινιός «καλεί» Ν.Δ. για τα 10 περιφερειακά λιμάνια
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Τυμβωρυχία που εξυπηρετεί τη Ν.Δ.»
Με τον «πόλεμο» για τις ώρες που εντοπίστηκαν οι νεκροί από τη φωτιά να συνεχίζεται, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τόνισε ότι «το Λιμενικό έδωσε μια μεγάλη μάχη και διέσωσε πάνω από 710...
«Τυμβωρυχία που εξυπηρετεί τη Ν.Δ.»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «διευκόλυνση» της κυβέρνησης στους καναλάρχες
Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει για το 2021 τις πληρωμές των δόσεων από τα κανάλια για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, o ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «διευκόλυνση» της κυβέρνησης στους καναλάρχες
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Θα πληρώσουμε στο πολλαπλάσιο την ολιγωρία της κυβέρνησης για την οικονομία»
Κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για «προχειρότητα, αποσπασματικότητα και αργούς ρυθμούς στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,...
«Θα πληρώσουμε στο πολλαπλάσιο την ολιγωρία της κυβέρνησης για την οικονομία»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας