Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα βιογραφικά μοναδικό όπλο στις συκοφαντίες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα βιογραφικά μοναδικό όπλο στις συκοφαντίες

  • A-
  • A+

Πέρα από τις αντισυνταγματικές πρακτικές της κυβέρνησης των αρίστων συνεχίζονται τα συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα όχι μόνο κατά της Βασιλικής Θάνου αλλά και κατά της έκπτωτης αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Άννας Νάκου.

Δίπλα στα διθυραμβικά βιογραφικά των προτεινόμενων από τη Ν.Δ. κυριαρχούν κατάπτυστα σχόλια και ο χαρακτηρισμός της Άννας Νάκου ως «σκληρό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» με αφορμή την προ ετών παροχή νομικής βοήθειας στον βουλευτή και τέως υπουργό Νίκο Παππά. Η προσβολή αυτή προφανώς εκφεύγει πλέον από τον προσωπικό διασυρμό μιας έγκριτης δικηγόρου και θίγει απολύτως  το σύνολο του δικηγορικού κόσμου.

Το δε βιογραφικό της κ. Νάκου που παραθέτουμε -όπως αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού- όχι μόνο είναι αποστομωτικό αλλά είναι και τόσο πλούσιο που δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει σε μια παράγραφο όπως χωρούν πολλά άλλα βιογραφικά αρίστων αιρετών και μη! 

 

1984 - 1988: Νομική Σχολή Παν/μίου Αθηνών (βαθμός πτυχίου 8,3)              

1989 – 1990: DEA στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Παν/μιο Λυών ΙΙΙ Γαλλίας-υποτροφία Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης»

1990 - 1991: DESS στο Δίκαιο Κοινής Αγοράς, Παν/μιο Παρισίου Ι (Σορβόννης)- υποτροφία Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης»

Επαγγελματική κατάσταση

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο (2006), Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1991), Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού-Μητρώο δικηγόρων εγγεγραμμένων σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. (1992).

Τομείς ειδίκευσης     

Ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκαιο ανταγωνισμού, συστήματα διανομής και δικαιόχρησης, εμπορικό δίκαιο, διεθνείς συμβάσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις, δίκαιο εταιρειών και σωματείων, δίκαιο ιδιωτικών και δημοσίων έργων, διαιτησία.

Επαγγελματική Εμπειρία

1990 – 1991: Δικηγορική εταιρία "Funck Brentano & Associés" Παρίσι Πρακτική άσκηση (stage) στο πλαίσιο απόκτησης του DESS 

1991 – 1998: Δικηγορική εταιρία "Funck Brentano & Associés" Παρίσι

Έμμισθη δικηγόρος

Δικαστηριακή πρακτική στο γαλλικό αστικό & εμπορικό δίκαιο, δίκαιο ανταγωνισμού, γνωμοδοτήσεις σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου, σύνταξη καταγγελιών & γνωστοποίηση συγχωνεύσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προετοιμασία υποθέσεων ενώπιον των δικαστηρίων της Ε.Ε.

1992 – 1993: Δικηγορική εταιρία "EUROLEGAL  EEIG" Βρυξέλλες

Έμμισθη δικηγόρος

Γνωμοδοτήσεις σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου, σύνταξη καταγγελιών & γνωστοποίηση συγχωνεύσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προετοιμασία υποθέσεων ενώπιον των δικαστηρίων της Ε.Ε., εκπροσώπηση επιχειρήσεων ενώπιον οργάνων της Ε.Ε.

Συμμετοχή στην προετοιμασία του φακέλου γνωστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κοινής επιχείρησης EUROTUNNEL για την εκμετάλλευση του τούνελ κάτω από την Μάγχη.

1998 – 2005: Δικηγορική εταιρία V & P LAW Αθήνα

Συνεργάτης (senior associate)

Γνωμοδοτήσεις σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και δικαίου ανταγωνισμού, δικαστηριακή πρακτική στο εμπορικό, αστικό και διοικητικό δίκαιο, σύνταξη καταγγελιών & γνωστοποίηση συγκεντρώσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (βλ. ενδεικτικά αποφάσεις 91/II/1999, 212/III/2002, 216/III/2002, 230/III/2003, 239-240/III/2003, 244/III/2003, 274/IV/2004, 291/IV/2005), εξαγορές & συγχωνεύσεις, συστήματα διανομής & δικαιόχρησης.

7/2005 -12/2005: MILLENNIUM BANK-Νομική Υπηρεσία

Δικηγόρος με πάγια αντιμισθία

Δικαστηριακή πρακτική, σύνταξη και έλεγχος τραπεζικών συμβάσεων,  γνωμοδοτήσεις σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και δικαίου ανταγωνισμού.

2006 – 2007: Δικηγορική εταιρία ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Αθήνα 

Συνεργάτης (senior associate)

Γνωμοδοτήσεις σε θέματα δημοσίου δικαίου και δικαίου ανταγωνισμού, δικαστηριακή πρακτική στο εμπορικό, αστικό και διοικητικό δίκαιο, σύνταξη καταγγελιών & γνωστοποίηση συγκεντρώσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαιτησία και συμβάσεις δημοσίων έργων/προμηθειών.

2007 – 6/2011: Ατομική δικηγορία

Δικαστηριακή πρακτική, παροχή  νομικών συμβουλών σε διάφορα εταιρικά θέματα, σύνταξη εμπορικών συμβάσεων.

5/7/2011 -12/5/2015: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-Διεύθυνση Νομικής Τεκμηρίωσης

Επίκουρη εισηγήτρια

Χειρισμός και σύνταξη εισηγήσεων επί υποθέσεων καταγγελιών, αυτεπάγγελτων ερευνών και συγκεντρώσεων, συμμετοχή σε επιτόπιους ελέγχους, απαντήσεις σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού (ECN), συμμετοχή σε ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση του Αγορανομικού Κώδικα, συμβολή στη σύνταξη κλαδικής έκθεσης για τον τομέα των οπωρολαχανικών, επικαιροποίηση του εντύπου καταγγελίας.

13/5/2015 – 31/3/2017:  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

                                                     Νομική Σύμβουλος (με απόσπαση)

7/4/2017-                     :  Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού

Συμμετοχή σε επιστημονικές/επαγγελματικές ενώσεις

Διεθνής Ομοσπονδία Ευρωπαϊκού Δικαίου (FIDE)
Ένωση Ευρωπαίων Δικηγόρων (UAE)
Ένωση Υποτρόφων Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης»
Σωματείο Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Επιτροπής Ανταγωνισμού
Γενική Γραμματέας (2013-2015)

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημιουργούν τετελεσμένο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Η κυβέρνηση σπεύδει να διορίσει τέσσερα νέα μέλη πριν από τις 30 Αυγούστου, οπότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η αίτηση που έχουν υποβάλει οι κυρίες Θάνου και Νάκου.
Δημιουργούν τετελεσμένο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Θεσμική εκτροπή
Κάπου έχουν μπερδευτεί στην κυβέρνηση με το θέμα της παύσης των τεσσάρων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς ξεχνούν πως η κύρια εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.
Θεσμική εκτροπή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για «θεσμικό ατόπημα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ.
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την πρόταση για τα νέα μέλη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο για βιασύνη «που οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα».
Για «θεσμικό ατόπημα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εκπρόσωπος Τάφου και άλλες εννέα ανήκουστες αποφάσεις
Απ’ όλα έχει ο μπαξές: γκάφες, επικίνδυνες αποφάσεις, επιστροφή στον Μεσαίωνα, «πατρίς θρησκεία και οικογένεια», «εκπροσώπους» τάφων, επιχειρηματίες στην κυβέρνηση, «άριστους» χωρίς πτυχία και πολλά ακόμα....
Η εκπρόσωπος Τάφου και άλλες εννέα ανήκουστες αποφάσεις
ΒΟΥΛΗ
Μόνο η Ν.Δ. ψήφισε το «επιτελικό κράτος»
Η ανταλλαγή πυρών επικεντρώθηκε στην Βασιλική Θάνου και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, αλλά και στην πρότερη επαγγελματική δραστηριότητα του νυν υπουργού Επικρατείας Γιώργου...
Μόνο η Ν.Δ. ψήφισε το «επιτελικό κράτος»
ΒΟΥΛΗ
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις επιτροπές -μόνο από Ν.Δ.- το διυπουργικό
Το διυπουργικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τη κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις εκ μέρους της...
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις επιτροπές -μόνο από Ν.Δ.- το διυπουργικό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας