Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι εκπαιδευτικοί «Πάμε Πευκί»

Οι εκπαιδευτικοί «Πάμε Πευκί»

  • A-
  • A+

Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη ημέρα του θερινού ραντεβού μας στο Πευκί Ευβοίας, η Πορεία παρουσιάζει το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για το σύνολο των 9 ημερών (8 διανυκτερεύσεων) της διαμονής μας, με την πεποίθηση ότι αυτό ανταποκρίνεται με ισορροπία στις ανάγκες ξεκούρασης και διασκέδασης, όσο και στις ανάγκες ενημέρωσης, έκφρασης, και συζήτησης πάνω σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μαζί με το πρόγραμμα του camping της Πορείας, παρατίθενται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη μετάβαση και διαμονή μας στο «Camping Πευκί».

Πρόγραμμα camping

Κυριακή, 28 Ιουλίου

Άφιξη στο «Camping Πευκί». Ελεύθερο πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα της διαμονής μας. Μια πρώτη αναψυκτική βουτιά στα νερά της Βόρειας Εύβοιας, με τη θάλασσα να βρίσκεται μπροστά από το camping;

Δευτέρα, 29 Ιουλίου

21:00. Εκδήλωση με θέμα «H παραχάραξη της Ιστορίας»

Αφορμή για τη βραδιά αυτή, οι πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την απόβαση στη Νορμανδία, οι οποίες αποτελούν μια νέα προσπάθεια για την παραχάραξη και αναθεώρηση της ιστορίας. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική νίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τρίτη, 30 Ιουλίου

22:00. Βραδιά Αστρονομίας και Μυθολογίας

Μπροστά στο κάμπινγκ, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον έναστρο ουρανό, η Πορεία οργανώνει μια βραδιά Αστρονομίας και Μυθολογίας, με παρατήρηση του νυχτερινού ουράνιου θόλου, και διακριτικές δόσεις Φυσικής και Φιλοσοφίας στην παρουσίασή μας!

24:00.  Mojito party

H συνέχεια, με νυχτερινό Mojito party και δροσιστικό κλείσιμο της ημέρας δίπλα στην ακρογιαλιά.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου

20:30. Παρουσίαση αρχαίας τραγωδίας

«Ορέστης» του Ευριπίδη

Η τραγωδία της κοινωνίας που την σάπισε ο πόλεμος –

Μια ερμηνευτική προσέγγιση απʼ την πλευρά του θεατή

O Ορέστης του Ευριπίδη είναι μία από τις λιγότερο γνωστές τραγωδίες του αρχαίου δράματος, παρά το ότι το θέμα της ανήκει στον γνωστό «κύκλο των Ατρειδών», με τον Αγαμέμνονα και την Κλυταιμήστρα, τον Μενέλαο και την Ελένη, τον Ορέστη, την Ηλέκτρα.

Όταν παρουσιάζει ο Ευριπίδης αυτή την τραγωδία, ο Πελοποννησιακός πόλεμος μαίνεται στην Ελλάδα ήδη για 25 περίπου χρόνια. Ο κοινωνικός ιστός έχει διαλυθεί, το ήθος των παλιών ανθρώπων και οι αξίες της κοινωνίας έχουν εκπέσει. Στο έργο κυριαρχούν οι φαύλοι.

Επιχειρείται προσέγγιση του σπουδαίου αυτού έργου από την πλευρά των θεατών.

Πέμπτη, 1 Αυγούστου

Ημερήσια εκδρομή

Ημερήσια εκδρομή στη Βόρεια Εύβοια, με καινούριες παραλίες και νέα φυσιολατρικά μονοπάτια στο πρόγραμμα! Πρωινή αναχώρηση με πούλμαν προς την Καστανιώτισσα, κάθοδος στα γραφικά Ήλια μέσα από σκιερές, πράσινες διαδρομές, βουτιά στα δροσιστικά νερά της και χρόνος για το μεσημεριανό γεύμα μας δίπλα στη θάλασσα. Επιστροφή το απόγευμα της ίδιας μέρας.

21:00. Βραδιά θεάτρου

Το βράδυ της Πέμπτης, η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα που επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού, του πάθους, και της επιρροής των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της  Άλμπα στις κόρες της, προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο πριν τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

Παρασκευή, 2 Αυγούστου

20:00. Εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «10 χρόνια μνημόνια»

Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας ολόκληρης μνημονιακής 10ετίας για τη χώρα μας, η Πορεία διοργανώνει σχετική εκδήλωση, με άξονα συζήτησης:

«Βασικά συμπεράσματα για τις νέες συνθήκες τις ευθύνες και την προοπτική της αριστεράς»

24:00. Beach party

Η βραδιά θα κλείσει με beach party, το μουσικό πρόγραμμα του οποίου θα βρίσκεται στα χέρια φίλων της Πορείας!

Σάββατο, 3 Αυγούστου

21:00. Μουσικό Γλέντι της Πορείας

Για το βράδυ του Σαββάτου η Πορεία έχει προγραμματίσει ένα ζωηρό Ρεμπέτικο-παραδοσιακό γλέντι, με τους μουσικούς:

Κωνσταντίνα Βασίλογλου – σαντούρι

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος – μπουζούκι,

Παναγιώτης Κοτταράς – κιθάρα

Εννοείται ότι τη μουσική βραδιά θα υποστηρίξει γευστικά η κουζίνα της Πορείας!

Κυριακή, 4 Αυγούστου

21:00. Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Το μουσικό σχήμα της Πορείας επιλέγει φέτος να αφιερώσει μια βραδιά στον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο. Η μουσική και το έργο του, εδώ και περισσότερες από τέσσερεις δεκαετίες, συνδέονται με τους αγώνες του λαϊκού, προοδευτικού, δημοκρατικού και αριστερού κινήματος, με την αντιδικτατορική πάλη και τους αγώνες της μεταπολίτευσης. Τα τραγούδια του γίνονται σύντροφος του νεολαϊστικού και φοιτητικού κινήματος, ενώ ακούγονται από τις χορωδίες των νέων σε όλα τα σχολεία, τιμώντας τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Η μουσική του συνοδεύει τους αγώνες του εργατικού κινήματος. Το μουσικό σχήμα της Πορείας τιμά το έργο του Μάνου Λοΐζου, ο οποίος, τέσσερεις δεκαετίες μετά, εξακολουθεί να συγκινεί, εξακολουθεί να ενώνει την παλιά και νέα γενιά.

Δευτέρα, 5 Αυγούστου

Επίσημη μέρα αναχώρησης. Όποιοι το επιθυμούμε ωστόσο, παραμένουμε!

Παράλληλες δραστηριότητες

Εργαστήριο για τους φίλους της φωτογραφίας στο camping της Πορείας!

Με την καθοδήγηση του Ανδρόνικου Χατζηκωστή (γνωστού και έμπειρου επαγγελματία του χώρου) μαθαίνουμε μικρά μυστικά που αφορούν στην τέχνη της φωτογραφίας!

Το δωρεάν εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Camping της Πορείας στο Πευκί Ευβοίας, σε ημέρα που θα αποφασιστεί αφού συγκεντρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στο εργαστήριο, να κρατάμε μαζί μας συμβατικές ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (αλλά όχι κινητά).

Συζήτησεις με άξονα τα μαθητικά/ φοιτητικά/ εργασιακά θέματα

Στις πιο πρόσφορες ημερομηνίες για τους μαθητές και του φοιτητές (οι οποίες θα οριστούν μετά την έναρξη του camping), θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστές εκπαιδευτικές συζητήσεις, μία για τα μαθητικά ζητήματα και τα προβλήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και μία για τα φοιτητικά-σπουδαστικά ζητήματα και τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συζήτηση για τα εργασιακά θέματα και τον νέο μεσαίωνα για τον οποίο εργάζεται ήδη η νέα κυβέρνηση.

Αθλητικά τουρνουά αλλά και επιτραπέζιοι αγώνες

Για τις ημέρες του camping, δίπλα στο επίσημο πρόγραμμά μας, δρομολογούνται μια σειρά από επιπλέον αθλητικές δραστηριότητες (πρωτάθλημα beach volley, τουρνουά μπάσκετ 3×3, αγώνες πινγκ πονγκ, αλλά και επιτραπέζια πρωταθλήματα σκάκι και τάβλι). Από τις πρώτες ημέρες θα υπάρχουν αναρτημένοι πίνακες για δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες αυτές, αλλά και για την πορεία των αγωνιστικών!

Το καθημερινό μας μενού/ κυλικείο

Όπως ακριβώς και πέρυσι, η συλλογική μας κουζίνα θα συνοδεύσει και φέτος το καθημερινό μας πρόγραμμα, με το κατακτημένο πλούσιο και γευστικό μενού της!

Φυσικά, η Πορεία θα διατηρήσει και πάλι κυλικείο, για όλες τις ημέρες του κάμπινγκ, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το οποίο και θα αποτελέσει το καθημερινό μας «στέκι».

Έκθεση βιβλίου

Πριν από τις εκδηλώσεις μας, και δίπλα στο κυλικείο, θα λειτουργήσει και φέτος έκθεση βιβλίου, με τις πρόσφατες εκδόσεις της Πορείας, των Αντιτετραδίων, των Μορφωτικών Εκδόσεων, παρούσες!

Χρήσιμες πληροφορίες

Διαμονή:

Το κόστος διαμονής στο κάμπινγκ ορίστηκε στα 6,5 μόλις ευρώ ανά ημέρα, ενώ για το σύνολο των ημερών η δήλωση συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ (συνολικό κόστος ανά άτομο για τις 9 ημέρες και 8 διανυκτερεύσεις: 57€).

Για τη μετάβαση και επιστροφή μας από το Πευκί Ευβοίας

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΙΧ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ ΕΥΒΟΙΑΣ:
α) Από Αθήνα και νότια Ελλάδα, μπορείτε να έρθετε στο Πευκί μέσω Χαλκίδας, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Άγιο Ιωάννη Ρώσσο και έπειτα προς Ιστιαία, διανύοντας απόσταση 120 χλμ.

β) Από Θεσσαλονίκη και κεντρική/βόρεια Ελλάδα, μπορείτε να περάσετε με Ferry Boat από την Αρκίτσα στα Λουτρά Αιδηψού (45΄) και από εκεί να έρθετε στο Πευκί ή να περάσετε με Ferry Boat από τη Γλύφα στον Αγιόκαμπο (30΄) και από εκεί να έρθετε στο Πευκί.

Για τη μετάβαση με ΚΤΕΛ στο Πευκί Ευβοίας δείτε τα δρομολόγια από το επίσημο site των ΚΤΕΛ στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.ktelevias.gr/gr/routes

Επικοινωνία

Αθήνα: 2108317153, 2108317163. Τηλ. Κέντρο 2108317186 (Καθημερινές, 08.00 – 16.00)

Αιδηψός: 22260 60211

Θεσσαλονίκη – Σταθμός «Μακεδονία»: 2310 595448

Δείτε τα δρομολόγια Ferry Boat Λουτρά Αιδηψού-Αρκίτσα, Αγιόκαμπος-Γλύφα στους παρακάτω συνδέσμους:https://www.ferriesedipsos.gr/timetable-edipsos-ferries.phphttps://www.ferriesglyfa.gr/timetable-glyfa-ferries.php

Για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλεφώνα:

Ferriesedipsos Αρκίτσα: 22330 91121 / Λουτρά Αιδηψού: 22260 23330

Evoikoslines Αρκίτσα: 22330 91510 / Λουτρά Αιδηψού: 22260 23800

ΑΙΔΗΨΟΣ ΦΕΡΡΥΣ Ν:Ε: Πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ»: Γλύφα: 22380 61169

ΑΙΔΗΨΟΣ ΦΕΡΡΥΣ Ν:Ε: Πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ»: Αγιόκαμπος: 22260 31146

Ferriesglyfa Γλύφα: 22380 61391 / Αγιόκαμπος: 22260 31680

Evoikoslines Γλύφα: 22380 61255 / Αγιόκαμπος: 22260 31245

Λιμεναρχεία:

• Αγιόκαμπος: 22260 71228
• Λουτρά Αιδηψού: 22260 22464
• Aρκίτσα: 22330 91290
• Γλύφα: 22380 61288
• Άγιος Κωνσταντίνος: 22350 31759
• Πευκί: 22260 41710
Για οποιαδήποτε πληροφορία

Χρήστος Σόφης 6972527451 Μαρία Δανιήλ 6974109660 Χρήστος Κάτσικας 6945892700 και [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο κάμπινγκ καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6976777952 και 6974184893 ή να απευθύνετε τα ερωτήματά σας στη σελίδα μας [email protected] Στο site της Πορείας www.poreia.net θα βρείτε αναρτημένες όλες τις πληροφορίες που αφορούν το camping μας!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο μαρτυριάρης Μπογδάνος και η κλήση φοιτητή από τον Εισαγγελέα
Στις 5 Οκτώβρη 2019 κατά τη διάρκεια αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη χώρα μας, διαδηλωτές, με μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα προσπάθησαν να...
Ο μαρτυριάρης Μπογδάνος και η κλήση φοιτητή από τον Εισαγγελέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα επίθεση στους εκπαιδευτικούς από τη Φωτεινή Πιπιλή
Για εκπαιδευτικούς που το πρωί κάνουν διαδηλώσεις και το απόγευμα ιδιαίτερα  μαθήματα σε μαθητές, έκανε λόγο  η Βουλευτής  Φωτεινή Πιπιλή  κατά την ομιλία της  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Νέα επίθεση στους εκπαιδευτικούς από τη Φωτεινή Πιπιλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαζική εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών
Την ώρα που οι παλατιανοί δημοσιογράφοι της αυλής και της οθόνης πυκνώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των εκπαιδευτικών προσπαθώντας  να στρέψουν τους εργαζόμενους τον ένα εναντίον του άλλου, οι καθηγητές...
Μαζική εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελία: Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Teleperformance δουλεύουν χωρίς προστασία από τον κορονοϊό
Εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού, η Teleperformance Greece (TP) εξελίσσεται σε μία ωρολογιακή βόμβα, ενώ αρνείται να θωρακίσει 8.500 υπαλλήλους και τη δημόσια υγεία.
Καταγγελία: Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Teleperformance δουλεύουν χωρίς προστασία από τον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι αξίες του Νίκου Τεμπονέρα νικούν τη λήθη και τη συκοφαντία
Αύριο συμπληρώνονται 29 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας. Ηταν και πάλι τέτοιες μέρες, τέλος διακοπών Χριστουγέννων, πριν από 29 χρόνια.
Οι αξίες του Νίκου Τεμπονέρα νικούν τη λήθη και τη συκοφαντία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν επίθεση σε γυναίκα που βιντεοσκοπούσε το δήμαρχο Α. Σάμου να προπηλακίζει πρόσφυγες
Καταγγελία για τον προπηλακισμό και την εξύβριση σε βάρος προσφύγων από το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου δημοσιεύει η ΕΛΜΕ του νησιού.
Καταγγέλλουν επίθεση σε γυναίκα που βιντεοσκοπούσε το δήμαρχο Α. Σάμου να προπηλακίζει πρόσφυγες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας