Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έντεκα θετικά παραδείγματα στη συνέλευση του ΣΕΒ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μιλάει στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Έντεκα θετικά παραδείγματα στη συνέλευση του ΣΕΒ

  • A-
  • A+

Έντεκα θετικά παραδείγματα από ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς, κοινωνικές πρωτοβουλίες και πολίτες που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους και στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, παρουσιάστηκαν στην απογευματινή εκδήλωση της γενικής συνέλευσης του συνδέσμου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της BUSINESSEUROPE, κ. Pierre Gattaz, ο οποίος σημείωσε το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ενώ περιέλαβε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το υψηλό χρέος, το brain drain και το χαμηλό επίπεδο των επενδύσεων.

Τα θετικά παραδείγματα που προβλήθηκαν είναι:

1.Νίκος Μανουσέλης, Agroknow

H Agroknow είναι μια ελληνική εταιρεία που αξιοποιεί και συνθέτει δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες ώστε η βιομηχανία τροφίμων να έχει πλήρη εικόνα για παράγοντες όπως η παραγωγικότητα μίας περιοχής, καθώς και για κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια των καλλιεργειών και την ασφάλεια των τροφίμων. Αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων για διεθνείς πελάτες όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων.

2.Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, πρόεδρος ΔΣ, Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

H εταιρεία κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας. Εφαρμόζει τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης αλλά και πρακτικές πέραν αυτών που προβλέπονται από τον νόμο.

3. Γιάννης Πολυχρονόπουλος, Polyeco

Eλληνικός διεθνής όμιλος που συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Αναλαμβάνει συμβόλαια από όλους τους συνεργαζόμενους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μετά τη συγχώνευση των διεθνών δραστηριοτήτων της Lamor, με την Polyeco, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα της θαλάσσιας αντιρρύπανσης και των field services

4.Δημήτρης Μανώσης, πρόεδρος, Ομάδα Παραγωγών Ζευς στην Πιερία

Νέος συνεταιρισμός με 350 μέλη-παραγωγούς. Είναι κερδοφόρος (~1 εκατ. ευρώ προ φόρων), με 12 εκατ. ευρώ τζίρο, ενώ υλοποιεί και επενδυτικό πρόγραμμα 4,5 εκατ. ευρώ έως το 2022 για ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού, και ρυθμό ανάπτυξης 60% μέσα στην κρίση. Παράγει και εξάγει σε μεγάλες αγορές (ΗΠΑ, Κίνα, ΗΒ, ΗΑΕ, κ.α.)) ακτινίδια, δαμάσκηνα και απύρηνα σταφύλια.

5.Νίκος Αναστασίου, Epexyl

Η εταιρεία ανέπτυξε μια πρωτοποριακή μέθοδο επεξεργασίας ξύλου που έδωσε τη δυνατότητα στον Ρέντζο Πιάνο να ντύσει την όπερα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με ξύλινα πάνελς, νέων, ειδικών προδιαγραφών, που δεν υπήρχαν.

6.Σπύρος Μαγιάτης & Νίκος Μωραϊτάκης Workable

Η εταιρεία Workable παράγει λογισμικό το οποίο διευκολύνει τη διαδικασία των προσλήψεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Περισσότερες από 20.000 μικρομεσαίες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της εταιρείας για να εξετάσουν περίπου 50 εκατομμύρια υποψηφίους για θέσεις εργασίας. Μεταξύ των εργαλείων αυτών είναι το PeopleSearch, που επιτρέπει σε εργοδότες να σαρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια προφίλ υποψηφίων στο Διαδίκτυο ανάλογα με τις δεξιότητες που αναζητούν. Ο τζίρος της 11πλασιάστηκε μέσα σε 4 χρόνια από 1,5 σε 15 εκατ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει στα 50 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ έχει αντλήσει κεφάλαια από το Openfund II και άλλα επενδυτικά κεφάλαια.

7.Αλέξανδρος Καμπούρογλου, επικεφαλής Athens Partnership

To Athens Partnership διευκολύνει συνεργασίες υψηλής απόδοσης μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του ιδιωτικού τομέα. Δημιουργήθηκε για τη στήριξη δημοσίων προτεραιοτήτων συμπεριλαμβανομένων της καταπολέμησης της φτώχειας, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης κοινοτήτων, μέσα από νέες προσεγγίσεις, αξιοποιώντας υφιστάμενους πόρους του Δήμου Αθηναίων.

8.Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής, ΣΕΝ Junior Achievement Greece

Tο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) εστιάζει στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 10.000 μαθητές και μαθήτριες από περισσότερα από 100 σχολεία σε όλη τη χώρα.

9.Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Μάνης

Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019. Του απονέμεται τον Ιούνιο μια κορυφαία διάκριση, το WONCA Europe Excellence in Health Care, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες του ιδίου και του προσωπικού του Κέντρου.

10.Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής στα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, ιδρύθηκε το 2015 ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Την τριετία λειτουργίας του, 31.000 άνθρωποι το παρακολούθησαν επιτυχώς.

11.Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου

Η αγκαλιά της «Κιβωτού» δέχεται όλους όσοι έχουν την ανάγκη της ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία. Για τον πατέρα Αντώνιο, η υποστήριξη των μεταναστών συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας για όλους Βέβαια, το τελευταίο διάστημα τα Ελληνόπουλα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών και των οικογενειών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεταφορά φορολογικών βαρών στους αδυνάμους ζητά ο ΣΕΒ
Ο Σύνδεσμος ζητά ουσιαστικά τον περιορισμό των μέτρων στήριξης των στρωμάτων με χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ παράλληλα επιδιώκει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των φορολογούμενων στελεχών των...
Μεταφορά φορολογικών βαρών στους αδυνάμους ζητά ο ΣΕΒ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν προσωπικό
Ο προσφερόμενος χαμηλός μισθός για εργαζομένους σε συγκεκριμένες ειδικότητες και επαγγέλματα δεν φαίνεται να αποτελεί τη βασική αιτία για επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους που, ενώ αναζητούν εργατικό δυναμικό,...
Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν προσωπικό
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κλίμα ευφορίας καλλιεργεί ο ΣΕΒ
Oπως διαπιστώνει στο Μηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Δραστηριότητας, «η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να επωφελείται από τις ευμενείς επιδράσεις των πρώτων μέτρων της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές»
Κλίμα ευφορίας καλλιεργεί ο ΣΕΒ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέλουν να δώσουν γην και ύδωρ σε φίλους επιχειρηματίες
Νέοι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο που είναι από την Τετάρτη το βράδυ σε διαβούλευση. Πρόκειται για κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται φίλα προσκείμενοι στην...
Θέλουν να δώσουν γην και ύδωρ σε φίλους επιχειρηματίες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κι άλλα χατίρια στον ΣΕΒ
Παράθυρο εξαιρέσεων στην εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων και μαζικών απολύσεων ετοιμάζεται να ανοίξει η κυβέρνηση με διατάξεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Κι άλλα χατίρια στον ΣΕΒ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχει κι ο ΣΕΒ κάτι απορίες...
Απορίες επί των προγραμματικών δηλώσεων έχει ο ΣΕΒ και ζητάει αποσαφήνιση σε πέντε κρίσιμα ζητήματα εν όψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και της έναρξης των συζητήσεων με τους δανειστές
Εχει κι ο ΣΕΒ κάτι απορίες...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας