Δελτίο τύπου
Θεσσαλονίκη, 1999. Η πόλη ζούσε ακόμα στους ρυθμούς της rock σκηνής που ανέδειξε κατά τα ‘80s και τα ‘90s. Η φρενίτιδα της indie rock ήταν μόλις λίγα χρόνια μακριά και οι πρώτες επιρροές έφταναν ήδη στα αυτιά των τοπικών συγκροτημάτων. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα ήταν και οι Sediment Bruise, μία εξαμελής παρέα μουσικών.
Βάζοντας στο repeat άλμπουμ όπως το Lateralus των Tool και το Funeral των Arcade Fire, οι Sediment Bruise κλείστηκαν στο στούντιο και αφιέρωσαν ώρες στο μουσικό πειραματισμό. Τελικά, οχτώ χρόνια μετά το σχηματισμό τους, το 2007, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους, ομώνυμο δίσκο και κατέληξαν οριστικά στο χαρακτηρισμό «indie post-rock μπάντα».
Έπρεπε να περάσουν άλλα εννιά χρόνια για να δούμε νέο υλικό από την μπάντα. Αλλά η αναμονή άξιζε. Τελικά, το 2016 οι Θεσσαλονικείς χάρισαν στο κοινό τους ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ, το A New Disease. Οι δημιουργικές επιρροές από μπάντες όπως οι Βέλγοι dEUS ξεχωρίζουν και το τελικό αποτέλεσμα είναι «ένας δίσκος για τα γούστα αυτών που μεγάλωσαν με την αγγλική σκηνή στα τέλη 90's αρχές 00's» (από συνέντευξη του Βαγγέλη Μουδούρη). Η παραγωγή έγινε από τον έμπειρο Βρετανό παραγωγό Clive Martin.
Φέτος, ένα χρόνο μετά το support τους στην άκρως επιτυχημένη συναυλία των Warhaus, οι Sediment Bruise επιστρέφουν με έναν νέο άλμπουμ, το In-Between. Αυτό το «πλήρες συναισθημάτων, μινιμαλιστικό άλμπουμ» (Σπύρος Κούκας, Rocking.gr) θα μας παρουσιάσουν στη σκηνή της Death Disco την Παρασκευή 17 Μαΐου.
Δίπλα στους Sediment Bruise θα βρεθούν και οι Halocraft, μία τετραμελής cinematic post-rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2014 στα Γιαννιτσά. Έχοντας ως αφετηρία συγκροτήματα όπως οι This Will Destroy You, Maybeshewill, God Is An Astronaut και Explosions In The Sky, η τετράδα χαρίζει έναν ατμοσφαιρικό και έντονα πειραματικό ήχο.
Μέχρι στιγμής οι Halocraft έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs, το The City in Your Eyes (2016) και το Chains for The Sea (2017). Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν δύο «ξεκάθαρα πειραματικά EPs», στα οποία κατάφεραν να βρουν τον προσωπικό τους ήχο. Φυσική εξέλιξη αυτού του ήχου ήταν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Chains For The Sea, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο. Τους τελευταίους μήνες το συγκρότημα πραγματοπoιεί συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα με σκοπό την προώθηση του άλμπουμ.
Οι Sediment Bruise είναι:
Βαγγέλης Μουδούρης (φωνή), Νίκος Νικολαΐδης (κιθάρα), Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά), Σωτήρης Φωτεινητσόγλου (βιολί), Γιώργος Μούκος (ντραμς) και Παναγιώτης Γιαννούδης (μπάσο).
Οι Halocraft είναι:
Guitars/Vocals - An average Rabbit
Drums - A run of the mill Wolf
Guitars/keyboards - Your old Cat
Bass guitar - The Fox you found by the river
INFO
Παρασκευή 17 Μαίου
Death Disco (Ωγύγου 16,Ψυρρή)
οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 6€ (προπώληση)
• 8€ (ταμείο)
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
• Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• WIND
• Yoleni’s Greek Gastronomy center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr
LINKS
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας