Στη Λέσβο σήμερα και στη Σάμο αύριο θα βρίσκεται υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Βατικανού, επισκεπτόμενη τους προσφυγικούς καταυλισμούς στα δύο νησιά και άλλες δομές φιλοξενίας και στήριξης αυτών των ανθρώπων.
Μεταξύ των απεσταλμένων του Ποντίφικα, ο αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου και πρόεδρος των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (COMECE), Jean-Claude Hollerich, ο καρδινάλιος Konrad Krajewski, almoner των παπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, αντιπροσωπεία της κοινότητας του Sant' Egidio και πολλά ακόμη μέλη της παπικής εκκλησίας.
Χτες το πρωί η αποστολή κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης, ενώ το απόγευμα είχε προγραμματισμένα ραντεβού, μεταξύ των οποίων και με τον διοικητή της Μόριας, Γιάννη Μπαλμπακάκη.
Υπενθυμίζουμε ότι τη Λέσβο πριν από τρία χρόνια είχε επισκεφθεί και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αλλά και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Τότε ο Πάπας Φραγκίσκος, φεύγοντας από τη Λέσβο, είχε πάρει στο Βατικανό δώδεκα Σύρους πρόσφυγες, στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Η αντιπροσωπεία του Βατικανού αύριο αναμένεται να βρεθεί στη Σάμο, έχοντας προγραμματίσει ανάλογες επισκέψεις.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας