Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουτσούμπας: «Να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν "μικρότερου κακού"»

Δημήτρης Κουτσούμπας

EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Κουτσούμπας: «Να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν "μικρότερου κακού"»

  • A-
  • A+

Από την Κοκκινιά και με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και των υπόλοιπων «κομμάτων του κεφαλαίου», ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και νίκης στις επικείμενες εκλογές. 

«Εδώ στην Κοκκινιά των αγώνων και των θυσιών, της αντίστασης ενάντια στο φασισμό για τη λευτεριά του λαού. Στην Κοκκινιά των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων που μπορούν να εμπνεύσουν τους σύγχρονους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για το δίκιο του λαού μας φτάνει σήμερα το κάλεσμά μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού», είπε ο κ. Κουτσούμπας, που επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.

Όπως είπε, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «στήνουν παγίδες» για να παγιδεύσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια «στα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης» και για να σκορπίσουν την αμφισβήτησή του λαού απέναντι στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ.

«Ο λαός να γυρίσει την πλάτη...»

«Θα δώσουμε τη μάχη για να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν ‘μικρότερου κακού’. Χρόνια τώρα, η λογική ‘φύγε εσύ, έλα εσύ’, ‘για μια από τα ίδια’, οδήγησε τη ζωή του λαού ‘από το κακό στο χειρότερο’. Κι αυτό θα συνεχίζεται, αν ο λαός δεν αποφασίσει να γυρίσει τώρα την πλάτη στους δύο πόλους τους συστήματος, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και στους δορυφόρους τους, όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους και να επιλέξει αυτό, το οποίο μπορεί ακόμα να μην έχει καν σκεφτεί: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας, είπε ότι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, «θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη. Και θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο της στήριξης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της στρατηγικής της ΕΕ, των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ».

Σημείωσε ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ «αποθεώνουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, μιλούν για τα κέρδη του κεφαλαίου», ενώ οι βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν για τον λαό περαιτέρω υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης.

«Όσες ‘προοδευτικές συμμαχίες’ και αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσα ‘μέτωπα ενάντια στο λαϊκισμό’ κι αν στήσει η Ν.Δ., ο δρόμος των κερδών του κεφαλαίου, των λίγων, είναι εχθρικός για το λαό και τα δικαιώματά του» πρόσθεσε.

Ενίσχυση του ΚΚΕ για την Ευρώπη

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η μοναδική καθαρή αντίθεση στην Ε.Ε. τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, το αντεργατικό αντιλαϊκό της περιεχόμενο, μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει την αποδέσμευση με στόχο η Ελλάδα να ενταχθεί σε μια άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία, ή για μια χωρίς άλλες προϋποθέσεις μόνο αλλαγή του νομίσματος».

Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ «δεν είναι ένα γενικά κι αφηρημένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, σαν κι αυτά που φυτρώνουν τώρα τελευταία σαν τα μανιτάρια σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου σε μια σειρά χώρες, που επιλέγουν σε αυτή τη φάση την εθνική αναδίπλωση» αλλά είναι «εχθρός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, συνδέει αυτή την πάλη με την ανάγκη ανατρεπτικής εξέλιξης στην εξουσία και την οικονομία».

Ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος κατέληξε τονίζοντας ότι με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και μπορεί να εκφραστεί η γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ και να σταλεί μήνυμα ελπίδας μέσα κι έξω από την ΕΕ «ότι υπάρχει δρόμος για τους λαούς. Κι αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης για τη δική τους εξουσία».

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Παναγιώτης Κατηφές.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Μόνο το σχέδιο του ΚΚΕ, απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του λαού»
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις καθημερινές μάχες και σε όλες τις εκλογικές μάχες «για να κάνουμε την πραγματική διαφορά» απήθυνε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Λιβαδειά.
«Μόνο το σχέδιο του ΚΚΕ, απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του λαού»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού
Σε αντεπίθεση κάλεσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα μέσα και έξω στην Ε.Ε., ότι υπάρχει σίγουρος δρόμος για τους λαούς: αυτός που...
Κουτσούμπας: Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Τσακίζετε τον λαό»
Ευχολόγιο χωρίς κανένα αντίκρισμα για τον λαό χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, προβλέποντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να καταργήσει κανέναν μνημονιακό νόμο και...
«Τσακίζετε τον λαό»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε Ν.Δ., ελάτε στο ΚΚΕ»
Να γυρίσει την πλάτη του σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα και να συνταχθεί με το ΚΚΕ ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας χθες σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση της...
«Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε Ν.Δ., ελάτε στο ΚΚΕ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τις θέσεις και τις δράσεις του
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας και επεξηγώντας τη βασική διαπίστωση του ΚΚΕ ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης...
Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τις θέσεις και τις δράσεις του
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τέταρτο μνημόνιο και πρόωρες εκλογές βλέπει ο Κουτσούμπας
Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο γγ του ΚΚΕ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «χοντρά ψέμματα» και εκτιμώντας ότι θα έλθει και τέταρτο μνημόνιο. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι...
Τέταρτο μνημόνιο και πρόωρες εκλογές βλέπει ο Κουτσούμπας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας