Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγενάκης: Τα μέτρα της ΝΔ για τα τροχαία και τις εξαρτήσεις

Ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ & βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης στην εκδήλωση για τα τροχαία, τις εξαρτήσεις στην Νέα Αλικαρνασσό

Αυγενάκης: Τα μέτρα της ΝΔ για τα τροχαία και τις εξαρτήσεις

  • A-
  • A+
«Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις μάστιγες της εποχής», δήλωσε ο Λ. Αυγενάκης στην εκδήλωση για τα τροχαία, τις εξαρτήσεις και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, που διεξήχθη στη Νέα Αλικαρνασσό.

«Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά», ανέφερε κατά την έναρξη της ομλίας του ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ & βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, στόχος της ΝΔ είναι η ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς, με ενημέρωση και διάλογο στο σχολείο, στο σπίτι, αλλά και η συστηματική ενημέρωση και ενθάρρυνση των πολιτών, προκειμένου να ασκούνται περισσότερο, να διακόψουν το κάπνισμα, να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ, να μην γίνεται κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ηλικίες.

Επίσης, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, το κόμμα στοχεύει στη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις συνέπειες των υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών μας και τη διασύνδεσή τους με νοσήματα, αλλά και ειδικών προγραμμάτων στα σχολεία, για παιδιά και γονείς, που αφορούν την διατροφή, τον εθισμό, την κατανάλωση αλκοόλ, κλπ.

Η κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τον κ Αυγενάκη, είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Παραθέτοντας στοιχεία της τροχαίας, τόνισε ότι το ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων που οφείλονται σε μέθη ξεπερνάει το 20% κάθε χρόνο.

«Τα στοιχεία δείχνουν την κακή νοοτροπία που υπάρχει, την αποδοχή δυστυχώς από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ότι πιθανόν όπως φαίνεται η χρήση, πολλές φορές, ξεκινάει μέσα από την οικογένεια ανοίγοντας ουσιαστικά με την αποδοχή των γονέων έναν δρόμο που είναι πολύ σκοτεινός», ανέφερε ο ίδιος.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, και μεριμνούμε όλοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού είναι η πρόληψη, η ενημέρωση, η παιδεία και η υπευθυνότητα», είπε, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ στοχεύει στην ενίσχυση των νοσοκομειακών φορέων και φορέων υγείας για την καλύτερη και πιο ποιοτική αντιμετώπιση περιστατικών αλκοολισμού. 

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «χρειάζεται ένα ευσυνείδητο και υπεύθυνο πρόγραμμα δράσης, ένα πρόγραμμα που η ΝΔ έχει τολμήσει να παρουσιάσει στους πολίτες». οι τρεις βασικοί άξονες δράσεις περιλαμβάνουν: 

  • Έμφαση στις πολιτικές πρόληψης και την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των παιδιών στα σχολεία για τα ναρκωτικά.   
  • Διατύπωση σχεδίου με το οποίο οι απεξαρτημένοι πρώην χρήστες μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας χωρίς να αντιμετωπίζουν το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 
  • Πιο ενεργή στήριξη από την πολιτεία όσων προσπαθούν να απεξαρτηθούν και τα καταφέρνουν. Απαιτείται μεγάλη ψυχική δύναμη για να ολοκληρώσει κανείς προγράμματα απεξάρτησης.

Ο κ. Αυγενάκης συμπλήρωσε ακόμα πως:

«Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια. Μεταξύ των πολιτικών που πρέπει να εφαρμοστούν, είναι η δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης, η οποία, είναι η πλέον αποτελεσματική για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των χρηστών. 

Η ΝΔ προτείνει, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, μια νέα Εθνική Πολιτική για τα Ναρκωτικά, όπου δίνεται έμφαση στην πρόληψη, στην ενημέρωση των μαθητών, των φοιτητών, της νέας γενιάς και των ευάλωτων. 

Χρειάζεται μία ολιστική παρέμβαση, ένα εθνικό πλαίσιο, για το οποίο οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι- η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ιατρική κοινότητα, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, η εκκλησία, η οικογένεια, οι κοινωνικοί φορείς. 

Η παιδεία είναι επένδυση- επένδυση για το τώρα, επένδυση για το αύριο, επένδυση για εμάς, και κυρίως για τα παιδιά μας. Βασική αποστολή του εκπαιδευτικού συστήματος είναι όχι μόνο να εξοπλίζει τους νέους με πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και να καλλιεργεί το πνεύμα, το ήθος και το χαρακτήρα τους, να τους ενημερώνει για τις επιπτώσεις του εθισμού, της οδικής συμπεριφορές, να τους ετοιμάζει για να βγουν δυνατοί και πλούσιοι σε εφόδια στην κοινωνία και το στίβο της ζωής. 

Οι νέοι αξίζουν καλύτερα! Αξίζουν καλύτερες ευκαιρίες και περισσότερο σεβασμό. Αξίζουν χώρο και χρόνο να δημιουργήσουν, να χτίσουν, να γίνουν οι πολίτες του τώρα και οι καταλύτες του αύριο.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κρήτη η ΝΔ με «Καλύτερη δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες»
Ρεαλιστικό, κοστολογημένο κι εφαρμόσιμο, χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο.
Στην Κρήτη η ΝΔ με «Καλύτερη δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυγενάκης: «Οι Κρήτες βλέπουν στον Μητσοτάκη έναν ηγέτη»
Την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, εγκαινίασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Ο κ. Αυγενάκης...
Αυγενάκης: «Οι Κρήτες βλέπουν στον Μητσοτάκη έναν ηγέτη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόβεται, διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις της Ν.Δ.
​Σε πεδίο σύγκρουσης των «δύο κόσμων» εντός της Ν.Δ. εξελίσσεται ο Δήμος Ηρακλείου δίνοντας σαφή δείγματα για το πώς αντιλαμβάνεται ο Κ. Μητσοτάκης την «ανεξαρτησία» της Τ.Α. Με διαδικασία–παρωδία, που φέρει...
Κόβεται, διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις της Ν.Δ.
ΝΤΕΛΟΓΟ
Σίγουρα χαμένος ο… Αυγενάκης
Στα όρια της παράνοιας βρίσκεται η τοπική ΝΔ στο Ηράκλειο, βλέποντας να μην «δένει» το γλυκό στον Δήμο. Την εσωτερική γκρίνια χρεώνεται ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος που φέρεται να τα έχει βρει με τον Γ....
Σίγουρα χαμένος ο… Αυγενάκης
ΝΤΕΛΟΓΟ
Δύο υποψήφιοι από την οικογένεια
Και στον Δήμο Χανίων όμως, εξυφαίνεται μια ενδοοικογενειακή κόντρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την στήριξή του στον Άρη Παπαδογιάννη, νυν επικεφαλής...
Δύο υποψήφιοι από την οικογένεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. Αυγενάκης: «Δεν συζητάμε για απολύσεις στον δημόσιο τομέα»
Ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στη ΔΟΥ Ηρακλείου τόνισε ότι η ΝΔ δεν συζητά απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Λ. Αυγενάκης: «Δεν συζητάμε για απολύσεις στον δημόσιο τομέα»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας